Bezglutenowe ciastka z kaszy jaglanej z jabłkami i figami

Bezglutenowe ciastka z kaszy jaglanej z jabłkami i figami

Bezglutenowe ciastka z kaszy jaglanej z jabłkami i figami

Bardzo proste i szybkie bezglutenowe ciastka z ugotowanej kaszy jaglanej z suszonymi jabłkami, osłodzone miodem z dodatkiem suszonych fig i mąki ryżowej. Z zewnątrz twardsze, a w środku mięciutkie- takie właśnie są te ciastka ;) Składniki: 150 g kaszy jaglanej z jabłkami EcoBlik , 5 suszonych fig, 2 łyżki miodu, 3 łyżki mąki ryżowej. Przygotowanie:  Kaszę jaglaną gotujemy z wodą w stosunku 1:2, czyli dwa razy więcej wody niż kaszy.Do ciepłej, ugotowanej  kaszy dodajemy miód, kawałki figi i mąkę ryżo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aga w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.