Chleb z kiszoną kapustą

Chleb z kiszoną kapustą

Chleb z kiszoną kapustą

  Składniki: 500 g mąki pszennej ( lub 400 g mąki pszennej i 100 g mąki razowej) 1/2 kostki świeżych drożdży 350 ml wody 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżki cukru 250 g kiszonej kapusty 1 żółtko Sposób przygotowania: 1. Kiszoną kapustę odsączyć z nadmiaru soku. Drobno pokroić. 2. Wodę podgrzać (ma być ciepła ale nie gorąca) i rozpuścić w niej drożdże. 3. Mąkę przesiać do dużej miski.Dodać przyprawy,oliwę, kapustę i rozpuszczone drożdże. Wymieszać. 4. Posyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.