Przepis na : deser
Mój jedyny tegoroczny mazurek. Ciasto nietypowe dość, bo do jego przygotowania używa się mąki krupczatki i żółtek ugotowanych na twardo. Kruchutkie i smaczne. Przepis ze starego nr gazetki "Przepisy czytelników". Nadzienie klasyczne, bardzo pyszne: powidła śliwkowe i czekolada. To chyba mój najbardziej ulubiony mazurek z gatunku "płaskich" :) Bo u nas częściej jednak robi się wysokie, "piętrowe" mazury... składniki: ciasto: 200 g masła 2 szkl mąki krupczatki szczypta soli 2 ugotowane żółtka 1/2 szkl cukru pudru na... czytaj dalej...
Trochę szalona, bardzo ekspresyjna optymistka, która zmuszona sytuacją twardo stąpa po ziemi. Mój dom to mój azyl gdzie mogę się schować i odpocząć od wszystkiego, co męczy. Uwielbiam gotować, dla równowagi sporo czasu spędzam na aktywności fizycznej. W wolnych chwilach z przyjemnością oddaję się wszelkiego rodzaju robótkom ręcznym. Najlepszym moim motywatorem, recenzentem i krytykiem, zarazem najlepszym pomocnikiem jest moja 7-letnia córeczka.