Miód jest naturalnym środkiem, który chroni przed wieloma chorobami i podnosi odporność. Zawarte w nim cukry są dla organizmu lepiej przyswajalne niż inne. Poza tym to prawdziwa skarbnica witamin i pierwiastków. Niektórzy twierdzą, że miód to to samo co biały cukier. Otóż nie do końca. Najistotniejszym elementem porównania jest tutaj ilość sacharozy. W miodzie nie przekracza 10%, zaś w cukrze jest aż 98%. Dla przypomnienia sacharoza powoduje nagły wyrzut insuliny z trzustki i wahania glukozy we krwi (nagł... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...