W tym roku wyjątkowo wcześnie zaczęłam przygotowania do Świąt. Kiszenie żuru Większość prezentów mam już kupionych. Jak nigdy chyba. Wyszłam z założenia, iż lepiej zrobić to
mecooksTagliatelle z krewetkami i pomidorkami koktajlowymi to bardzo szybki pomysł na obiad. Makaron ten przygotujemy dosłownie w 20 minut i nie wymaga od nas zbyt wiele
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Barszcz grzybowy z Cmolasu - kuchnia podkarpacka Na północy Podkarpacia, na skraju Puszczy Sandomierskiej, biały barszcz od pokoleń był, a w wielu domach nadal jest, codziennym posiłkiem
Trzeci talerzMadzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 0,5 l zakwasu żytniego 2 marchewki 2 pietruszki 3-4 ząbki czosnku ćwiartka selera cebula wędzone żeberko 2 kiełbasy chłopskie 2 łyżeczki chrzanu tartego
Gaździnka warzyNatka pietruszki to będzie nasz główny składnik, który ma ogromne właściwości odżywcze. Otóż pietruszka wzmacnia wzrok, cerę ale również przyczynia się do poprawy nieświeżego oddechu. Ponadto
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Spaghetti po azjatycku to danie, które swoim smakiem i wyglądem przeniesie nas do Azji. Połączenie kuchni japońskiej, wietnamskiej, chińskiej, tajskiej, którą wyróżniają przede wszystkim potrawy bogate
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!W wielu materiałach internetowych możemy znaleźć przepis na schabowy według Magdy Gessler. Postanowiliśmy sprawdzić czy faktycznie jest tak dobry jak pojawiające się opinie. Kotlet schabowy podamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i cukinią to błyskawiczna propozycja na przygotowanie smacznego posiłku. Taki makaron możecie zabrać ze sobą na obiad albo lunch do pracy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: flaki wołowe krojone 1 kg. wywar z rosołu 1,5 litra, marchew starta 2 sztuki średnie, liście laurowe 2 sztuki, ziele angielskie 3 sztuki, przyprawa
W Mojej Kuchni LubięJeśli lubicie barszcz czerwony i gotujecie go dość często to podejrzewam, iż robicie własnoręcznie zakwas z buraków. Zakwas z buraków ćwikłowych Jeśli jednak tak nie jest
mecooksKażdy z nas ma swoje skojarzenia, gdy pierwszy raz słyszy jakąś nową nazwę. Do dziś pamiętam moje, gdy usłyszałem o batatach. Batat? A może ktoś miał
Vegan TasteKiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na
Vegan TasteCurry to jedna z moich ulubionych potraw. Wykorzystałem zieloną pastę curry, dzięki której uzyskałem idealny smak i zapach - danie jest mocno pikantne, czuć cytrynowy aromat (jeśli
Vegan TasteW Internecie uwielbiam to, że jest niekończącym się źródłem inspiracji – szczególnie kulinarnych. Mógłbym spędzić cały dzień przed komputerem, przeglądając moje ulubione strony z przepisami…
Vegan Taste