Czy wiecie co potrzeba, żeby wyczarować wyjątkowe danie dla całej rodziny, które nie dość, że jest pyszne i zdrowe, to na dodatek pięknie się prezentuje
Słodko-Słony Świat IlonyZ czym kojarzy wam się piątkowy obiad? Nam często z rybą, a jak ryba to surówka z kiszonej kapusty. A jakby połączyć te smaki? Składniki 300
R'n'G KitchenDanie znane i lubiane! W sam raz na zimowe dni, które mamy za oknem :) Rozgrzeje nawet największych zmarzluchów. Pyszna i pożywna zupka. Uwielbiam! Można również dodać
Krokusowy DomKlasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie lubisz brukselki? Ten przepis sprawi, że ją pokochasz. Brukselka w wersji orientalnej z pewnością posmakuje miłośnikom tajskiej kuchni. Jest to też szansa na polubienie brukselki
DietologSkładniki: na jedną porcję Rosół z pieczonych warzyw (około 300 ml) marchewka z rosołu + mała cebula sos sojowy (mała łyżeczka) lubczyk (pół łyżeczki) imbir (dałam
NA MOIM TALERZUSkładniki pó ł kurczaka 2 łodygi seler ćwiartka seler korzeń 4-6 marchewka 1 cebula upieczona w skórce 1 g łówka czosnku nie obranego 1
mojej kuchniSkładniki: 2- 2 ½ litra wody pól kurczaka zagrodowego cebula opalona 4 marchewki kawałek selera kawałek pora 1duży,lub 2 mniejsze korzeń pietruszki 1 łyżeczkę suszonych
mojej kuchniSkładniki 500g pomidorów 300ml wywaru warzywnego 2 gałązki tymianku 4-5 sztuk szalotki- cebulka 2-3 ząbki czosnku sol i pieprz do smaku oliwa z oliwek
mojej kuchniSmakowite, tradycyjne klopsiki w sosie cytrynowym - czyli giouvarlakia avgolemono. Grecki przepis z mielonym mięsem wołowym i ryżem ! Klopsiki te, nadają się na czas zimowy jak
Rita creativeCzyli chłodnik litewski. Kilkanaście minut i mamy pyszny letni obiad. Zupka na zimno. Jest pyszna. Nie może u mnie zabraknąć tego przepisu. Nie lubię kefiru, maślanki
Na moim talerzu2-3 marchewki pietruszka por cebula czosnek łyżka oleju ziele angielskie liść laurowy papryka słodka domowa vegeta 2-3 litry wody 1. Rozgrzewamy piekarnik do 180
Na moim talerzuSkładniki: na jedną porcję Rosół z pieczonych warzyw (około 300 ml) marchewka z rosołu + mała cebula sos sojowy (mała łyżeczka) lubczyk (pół łyżeczki) imbir (dałam
Na moim talerzu