Żurek to tradycyjna potrawa kuchni polskiej, która najczęściej pojawia się na naszych stołach w okresie Wielkanocy. Przygotowywany jest na zakwasie chlebowym z mąki żytniej i najlepszy
Kuchnia MagdaLenyBarszcz ukraiński na zakwasie z buraków Koniec lutego, porządki w lodówce a tam – “a kuku” – litr zakwasu z wigilii Odkręcamy słoik, wąchamy
Tajemnice SmakuPierwsze ogórki gruntowe zakupione na bazarku, przepyszne, chrupiące, aż się proszą, żeby wrzucić je do słoja i cudownie przemienić w małosolne. Uwielbiamy! Z zachłanności przerabiamy
Tajemnice SmakuCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style
R'n'G KitchenJeśli tak samo jak ja kochacie gorgonzolę, to ten makaron Was wprost zachwyci... 😊 Grube spagetti podane z obłędnie kremowym sosem na bazie śmietany kremówki i gorgonzoli
Słodko-Słony Świat IlonyKażdy kto kocha kuchnie indyjską będzie zachwycony tym prostym, ale jakże smacznym przepisem. Indyjski dal z czerwonej soczewicy jest bardzo sycący, rozgrzewający i bogaty w białko
KukuleczkiKolejna porcja węgierskich przepisów. W końcu w Budapeszcie kupiliśmy z pół kilo suszonej słodkiej papryki, więc trzeba coś z nią zrobić! Składniki (4 porcje): - 2 łyżki
Roślinożerni urlopowiczeZielona pszenica, czyli freekeh lub frik to gruboziarnista kasza z prażonej zielonej pszenicy. Freekeh jest szczególnie popularny w Afryce Północnej czy krajach arabskich, na przyk ład
Roślinożerni urlopowiczeSmak domu Stwierdzam, że od kilku ostatnich dni szczerze tęsknię za domem. Brakuje mi rozbieganego i rozwrzeszczanego rodzeństwa, bitew na kapcie, gderającej mamy (mamo, jeśli to
Gary Bez dnaWiele osób obawia się sztucznych dodatków do żywności, które znajdują się w wielu produktach. Choć według badań substancje, które zostały dopuszczone do stosowania w żywności są
Z notatnika dietetykaCześć! Pamiętam jak byłam jeszcze panienką i przychodziła sobota. Siedziałyśmy z mamą wieczorem i skubałyśmy po kilka sztuk kurek. Nauczyłam się wtedy też oprawiać….To
Pieprzyć z FantazjąCześć! Czasami przychodzi ochota, żeby coś odmienić. Pierwsza rzecz od której możemy zacząć zmianę to oczywiście gotowanie. Potem już możemy wymieniać firanki albo jakieś bibeloty w
Pieprzyć z FantazjąCześć! Stęskniłam się za jej smakiem do tego stopnia, że musiałam ugotować Fasolka po bretońsku. Składniki: * 500 g fasoli Jaś * 500 g boczku parzonego lub
Pieprzyć z FantazjąCześć! Zawsze kiedy jestem w górach po powrocie ze szlaku zajadam się góralską kwaśnicą, ma coś w smaku, że nie mogę się temu oprzeć Kwaśnica
Pieprzyć z Fantazją