zupa - 39012 przepisów (strona:1074/2601)

Pieczony seler 56

Seler to warzywo korzeniowe , którego zarówno liście jak i bulwa nadają się do spożycia. Liście selera idealnie podkreślą smak niejednej zupy oraz sprawdzą się jako dekoracja wielu dań. Z kolei lekko orzechowy, delikatny w smaku korzeń selera można gotować, piec, blanszować oraz spożywać na surowo. Sprawdza się w sałatkach, surówkach, zupach, zapiekankach oraz puree. Pieczony seler z odrobiną oleju, soli

MeCooks
Ciasteczka słoneczniki 46

Pyszne, zabawne ciasteczka słoneczniki. Z dwukolorowego ciasta rozpływającego się w ustach. Z dodatkiem ziarenek słonecznika, ale możecie też dodać kandyzowaną skórkę z pomarańczy, albo cytryny. 

dolcevitainmykitchen
Śledzie w porach 2440

Śledzie w porach to idealna przekąska na święta i nie tylko. Będą super pomysłem na imprezową przekąskę czy rodzinne spotkania. W naszym domu danie to gości

Przepiski.pl
Brownie 11495

Brownie czekoladowe to kultowe ciasto, uwielbiane przez wszystkich miłośników czekolady i nie tylko. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do filiżanki ulubionej kawy i nie tylko

Przepiski.pl
Pizzerinki z rukolą 72

Nie wiesz co zjeść na kolację? A może spodziewasz się gości i nie masz pomysłu jaką przekąskę imprezową przygotować? Polecam upiec te pyszne pizzerinki z rukolą

Przepiski.pl
Placek makowy 53

Przedstawiam przepis na placek makowy . Pyszne ciasto na niedzielę i od święta . Ten placek a może inaczej tarta makowa to swoista dekonstrukcja kołacza , bo tak naprawdę

Kawa z mlekiem
Sałatka autorska 68

Sałatka autorska to rewelacyjna przekąska, która powstała w naszym domu podczas wizji twórczej mojego męża. Jest wielkim miłośnikiem sera pleśniowego i postanowił połączyć go tym razem

Przepiski.pl
Czy warto mieć garnki emaliowane w kuchni? 48

dowolne produkty, zarówno w niskiej, jak i wysokiej temperaturze. Nie wolno ich używać jedynie w mikrofalówce. Modne jest, aby mniejsze garnki wykorzystywać zamiast talerza do serwowania różnych dań np. zupy, gulaszu, bigosu, fasolki lub makaronu. Podstawowym wyposażeniem każdej kuchni w domu 2 + 1, powinno być co najmniej 5 garnków różnej wielkości. duży 6 l — do gotowania np. rosołu, robienia gołąbków(...)przetworów średni 3 - 4 l — do gotowania zupy, gulaszu, bigosu, mięsa itp. mały 2 l — do gotowania ziemniaków, ryżu lub kaszy rondel z rączką — do robienia sosów duży kubek z dzióbkiem i uchem — robienie kisielu, naleśników, trzepanie jajek, gotowanie mleka itp. Dodatkowo można zaopatrzyć się również w rzadziej wykorzystywane w kuchni garnki np. do pasteryzowania przetworów. Jak dbać o garnki

Kuchcik gotuje
Sałatka do roboty 233

Sałatka do roboty to bardzo smaczna sałatka z brokułem, szynką i jajkiem. Idealna do pracy, na rodzinne spotkania czy na kolację.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ta

Przepiski.pl
Fale Dunaju z jabłkami 1361

Fale Dunaju to dwukolorowe ciasto z zatopionymi w nim jabłkami, masą śmietankową i polewą czekoladową na wierzchu. To dzięki jabłkom powstaje charakterystyczna fala. Ciasto nie jest

Przepiski.pl
Galaretkowiec na herbatnikach 402

Galaretkowiec na herbatnikach to rewelacyjny deser bez pieczenia z dodatkiem kolorowych galaretek. Jest bardzo prosty w przygotowaniu a co najważniejsze lekki i bardzo smaczny

Przepiski.pl
Sałatka tuńczykowa 76

Pyszna, niskokaloryczna i łatwa do zrobienia sałatka tuńczykowa. Można ją zaserwować na obiad, kolację, a także na spotkanie w gronie znajomych. Sałatka jest naprawdę

Przepiski.pl
Marchewka w sezamie i imbirze 39

Marchewka w sezamie i imbirze to alternatywna (nietypowa) postać marchewki jako dodatku do drugiego dania. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2022

Bardzo Gruby Smok

Proponowane wyszukiwania