Parę dni temu miałam ochotę na najprostszą na świecie zupę z białą kapustą. Wyczarowałam zupę tak nijaką, że postanowiłam Wam jej nie publikować. Wyszła bardzo poprawnie i bardzo bez sensu. Jak widać internet czasami potrafi źle doradzić. I nie mam zupełnie z tym problemu. Ludzie mają różne wymagania, różne smaki. Ale dziś nie o tym. Dziś o surówce, którą zrobiłam
Kardamonovymiała czasu na wszystkie moje wymysły. Bywa różnie. Co do dzisiejszego obiadu, nie chciało mi się już wydziwiać. Nawet nie miałam ochoty za bardzo stać dziś przy garach. Zrobiłam zupę z tego co jest w domu, lemoniadę też z tego co się walało po lodówce. Na obiad zrobiłam toskańską zupę pomidorową, a na nawodnienie tytułową lemoniadę. Tak naprawdę już
Kardamonovydziwnie brzmi. Od jakiego czasu chodziły za mną jednak pomysły na wykorzystanie ogórków do różnych potraw. Poza przetworami, które zajmują mi ostatnio najwięcej czasu, miałam w planie jeszcze zupę i właśnie jakiś dodatek do obiadu. Za zupę zabiorę się może w czwartek. No i właśnie, surówka. Pomyślałam co by z czym dobrze zagrało. Na początku miał być tylko por. Skończyłam
Kardamonovywielu lat w sklepach można kupić śmietankę 18% w kartoniku, która jest świetnym zamiennikiem tej 30%. Jest to śmietanką bardzo rzadka, a na opakowaniu jest napis „do zup i sosów”. Nie pamiętam żeby kiedykolwiek mi się zważyła. Jest pyszna i naprawdę nadaje się świetnie m. in. właśnie do makaronów. Uwielbiam makarony pod każdą postacią, My nie gardzi, Tola(...)ochotę na prosty i pyszny sos do makaronu, polecam ten ze śmietaną i szpinakiem. Składniki: 300 g makaronu (ja użyłam linguine) 250 ml śmietanki 18% (tej w kartoniku, do zup i sosów) 3 duże garści świeżego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki startego sera długodojrzewającego (parmezanu, bursztynu) 1 łyżka migdałów w słupkach (opcjonalnie) sól pieprz 1 łyżka oliwy
Kardamonovypoprzedniego na szczęście jednak się czymś różni, spokojnie mogę go publikować. Tym razem dodałam do niego odrobinę kurkumy (jedynie dla koloru) i 18% śmietanki z kartonika (takiej do zup i sosów). I natkę pietruszki. Chyba ten przepis smakuje mi bardziej niż ten poprzedni. Jest bardziej kremowy, jest w nim więcej smaku. Jest naprawdę pyszny. Zapytałam Toli z czym chciałaby zjeść(...)manny 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 300 ml bulionu (ja użyłam warzywnego) 1 czubata łyżka musztardy (ja użyłam delikatesowej) 100 ml śmietany 18% (tej w kartoniku, do zup i sosów) pół pęczka natki pietruszki 1/4 łyżeczki mielonej kurkumy (opcjonalnie) sól pieprz olej rzepakowy (przepis na około 20 klopsików) Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy do niego kaszę, jajko, pokrojoną
KardamonovyOgórki w miodzie to bardzo smaczna przekąska, którą polecam Wam wypróbować, szykując przetwory na zimę . W smaku są słodko-kwaśne, chrupiące i delikatne, bardzo szybko znikają
Przepiski.plJeżeli lubicie wiśnie w różnej postaci i jest Wam przykro, że sezon na nie jest taki krótki, koniecznie przygotujcie domowy dżem z wiśni. {"@context":"http:\/\/schema.org
Bardzo Gruby SmokJeśli jesteście miłośnikami szybkich i smacznych sałatek, ten przepis będzie dla Was idealny! Sałatka z kurczakiem, camembertem i rukolą będzie idealnym wyborem! W połączeniu z delikatnym
Przepiski.plpyszny dodatek do obiadu Zobacz inne przepisy na kalafior: Kotlety z kalafiora i jajek – tani przepis na bezmięsny obiad Zapiekany kalafior nadziany mięsem mielonym – pyszne danie z piekarnika Serowa zupa kalafiorowa – prosty przepis na nietypową zupę Surówka z kalafiora – bardzo smaczna przekąska z surowego kalafiora Piersi z kurczaka pod marchewkową pierzynką i puree z kalafiora (411 kcal) Artykuł Kalafior Marinara
e-PrzepisyKulinarneImprezowe koreczki na bagietce to super przekąska na każdą okazję. Można je przygotować w kilka chwil, a fajnie udekorują imprezowy stół i zachwycą swoim
Przepiski.plPrzetwory z ogórków to obowiązkowe przetwory do słoików na zimę. Ogórki kiszone , ogórki konserwowe a także wiele innych ciekawych ogórków w słoikach powinno się znaleźć w
Przepiski.plW sezonie wiśniowym nic tak nie gasi pragnienia jak sok z wiśni! Można go szybko i bardzo łatwo przygotować, a na dodatek wyjeść pyszne owoce. {"@context
Bardzo Gruby SmokKurczak w sosie koperkowym to szybkie i smaczne danie obiadowe. Jest bardzo aromatyczny, delikatny i pyszny. Świetnie smakuje z dodatkiem ziemniaków, ryżu czy kaszy. Kurczak w
Przepiski.plGazpacho z arbuza i pomidorów, czyli Hiszpańskie Gazpacho to klasyczna zupa na bazie warzyw, która pochodzi z południowej Andaluzji. Gazpacho pochodzi z czasów, gdy region Andaluzji był pod panowaniem arabskim, a dzisiaj jest jednym z najbardziej znanych dań kuchni hiszpańskiej na całym świecie. Historia Gazpacho Historia Gazpacho sięga wieków wstecz. Już rzymscy żołnierze jedli podobne dania, mieszając chleb w wodzie(...)które przyczyniły się do powstania współczesnej wersji tego dania. W dzisiejszych czasach Gazpacho jest jednym z symboli hiszpańskiej kuchni, a każda region Andaluzji ma swoją własną, autorską wersję tej zupy. Gazpacho z arbuza i pomidorów W niektórych przypadkach podstawowymi składnikami są pomidory, a w innych pojawiają się awokado czy migdały. Gazpacho to idealne danie na upalne lato. Możesz podawać
RafalCook