Jeżeli potrzebujesz kaloryczny i wysokobiałkowy posiłek, a do tego chciałbyś, żeby był on smaczny i łatwy do spożycia, to koniecznie sięgnij po koktajl białkowy bananowo-borówkowy
Bardzo Gruby SmokSurówka z buraczków to jedna z najlepszych sałatek do obiadu. Bardzo uniwersalna, rewelacyjna w smaku i pełna witamin! Przepis na surówkę z buraków jest banalnie prosty
Przepiski.plGulasz to bardzo smaczne danie, które często gości w naszym domu. Tym razem przygotowałam domowy gulasz z indyka, który jest bardzo delikatny, mniej kaloryczny niż wieprzowy
Przepiski.plpół i wydrąż wnętrze. W misce wymieszaj wydrążone wnętrze z serem, warzywami, jogurtem i przyprawami. Wypełnij ziemniaki farszem i podgrzewaj w mikrofali przez kolejne 2-3 minuty. 3. Kremowa Zupa Dyniowa Składniki: 1/2 małej dyni, obrana i pokrojona 1 cebula, posiekana 2 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki mleka kokosowego Sól, pieprz i przyprawy do smaku Instrukcje: Umieść pokrojoną dynię(...)posiekaną cebulę w misce. Podgrzewaj w mikrofali przez 5-7 minut, aż będą miękkie. Zblenduj dynię i cebulę razem z bulionem warzywnym i mlekiem kokosowym na gładki krem. Podgrzewaj zupę w mikrofali przez kolejne 2-3 minuty, aż się zagotuje. 4. Ryż z Warzywami Składniki: 1/2 szklanki ryżu 1 szklanka wody 1/2 szklanki mieszanych warzyw (np. groszek, marchewka) Sól, przyprawy
Podstawy Gotowaniaczosnek na patelni. Dodaj pomidory i przyprawy, gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj ciecierzycę, podgrzewaj jeszcze przez 5 minut. Podawaj jako dodatek do makaronu lub ryżu. Kremowa Zupa Ciecierzycowa Składniki: 2 szklanki ugotowanej cieciorki 1 cebula, drobno posiekana 2 marchewki, pokrojone w plastry 2 ząbki czosnku, przeciśnięte 4 szklanki bulionu warzywnego Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa Przygotowanie(...)Podsmaż cebulę i czosnek, dodaj marchewki, smaż przez kilka minut. Dodaj cieciorkę i bulion, gotuj do miękkości warzyw. Zmiksuj zupę na gładką konsystencję. Dopraw przyprawami, podawaj z kromką chleba. Idealne Czasy Gotowania Cieciorki Czas gotowania cieciorki zależy od jej rodzaju i przygotowania. Jeśli korzystasz z ciecierzycy suszonej, gotuj ją przez 1,5 do 2 godzin, aż będzie miękka. W przypadku
Podstawy GotowaniaSernik z borówkami z polewą z białej czekolady to prosty i szybki pomysł na przepyszne ciasto. Doskonale sprawdzi się na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik
Przepiski.plspód tarty. Piecz quiche w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 minut, aż napełni się i zezłoci na wierzchu. Wyjmij z piekarnika i pozwól ostygnąć przed podaniem. 3. Zupa Grochowa ze Szynką: Składniki: Gotowana surowa wędzona szynka, pokrojona w kostkę Zielony groszek, mrożony Cebula, posiekana Ziemniaki, pokrojone w kostkę Bulion warzywny Przyprawy: sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: Na patelni podsmaż cebulę(...)zeszkli się. W garnku zagotuj bulion warzywny, dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości. Dodaj groszek i podsmażoną cebulę. Gdy ziemniaki i groszek są gotowe, dodaj pokrojoną szynkę. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem. Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż smaki się połączą. Podawaj jako sycący obiad. Szynka wędzona surowa ile gotowaće- podsumowanie Gotowanie surowej wędzonej szynki to doskonały sposób
Podstawy GotowaniaTym razem smaki bałkańskie: kurczak ajvar. Ajvar to warzywna pasta pochodząca z kuchni serbskiej i robiona z bakłażanów, papryki, czosnku i octu. Jako marynata do kurczaka
Bardzo Gruby Smokrosół ? Jak zamrozić rosół? Praktyczne wskazówki na zachowanie smaku i jakości. Poznaj najlepsze metody, by łatwo zamrozić pyszny rosół. CZYTAJ WIĘCEJ Dlaczego Zamrażać Rosół? Rosół to aromatyczna i sycąca zupa, która często przygotowywana jest w większej ilości. Jeśli masz nadmiar rosołu lub chcesz zachować go na przyszłość, zamrożenie może być doskonałym rozwiązaniem. W tym artykule podpowiemy Ci, jak najlepiej zamrozić(...)jego wyjątkowego smaku i wartości odżywczych na dłużej. Wielu z nas ma momenty, gdy nie mamy czasu na gotowanie, a zamrożony rosoł może stanowić doskonałą bazę dla przyszłych dań, zup czy sosów. Dzięki właściwemu zamrożeniu unikniemy marnowania żywności oraz zaoszczędzimy czas i wysiłek w kuchni. Przygotowanie Rosołu do Zamrożenia Odstawienie i Schłodzenie Jeśli masz świeżo ugotowany rosoł, zaczekaj, aż lekko
Podstawy Gotowaniapodgrzać tylko tyle, ile potrzebujesz. Używaj szczelnych opakowań lub specjalnych woreczków do zamrażania, aby zapobiec dostawaniu się powietrza i tworzeniu się szronu. Potrawy, które Nadają się do Zamrażania Zupy i Eintopy Zupy, gulasze i eintopy to idealne potrawy do zamrażania. Ich gęsta konsystencja pozwala zachować smak i teksturę po odmrożeniu i podgrzaniu. Makarony i Lasagne Makarony w sosach oraz dania
Podstawy GotowaniaKurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym to kolejna smaczna propozycja na obiad. Danie smakuje naprawdę świetnie, jest banalnie proste, a jednocześnie oryginalne. Głównym składnikiem jest
Przepiski.plPrzepyszne ciasto z niespodzianką w środku w postaci ciepłych lodów. Ten deser idealnie sprawdzi się na różne okazje jak i bez okazji. Z pewnością zachwyci gości
Przepiski.plMakaron z pulpetami w sosie pomidorowym to super pomysł na pyszne danie jednogarnkowe. W ostatnim czasie, ze względu na dużą ilość obowiązków polubiłam takie szybkie przepisy
Przepiski.plpóźniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też do zup, sosów oraz pasztetów. Niektóre warzywa (zwłaszcza aromatyczne pomidory) warto też wysuszyć i stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować na zimę domowy przecier lub ketchup
Kuchnia MagdaLeny