zupa - 39132 przepisów (strona:1037/2609)

Koktajl białkowy bananowo-borówkowy 30

Jeżeli potrzebujesz kaloryczny i wysokobiałkowy posiłek, a do tego chciałbyś, żeby był on smaczny i łatwy do spożycia, to koniecznie sięgnij po koktajl białkowy bananowo-borówkowy

Bardzo Gruby Smok
Surówka z buraczków 36

Surówka z buraczków to jedna z najlepszych sałatek do obiadu. Bardzo uniwersalna, rewelacyjna w smaku i pełna witamin! Przepis na surówkę z buraków jest banalnie prosty

Przepiski.pl
Gulasz z indyka 36

Gulasz to bardzo smaczne danie, które często gości w naszym domu. Tym razem przygotowałam domowy gulasz z indyka, który jest bardzo delikatny, mniej kaloryczny niż wieprzowy

Przepiski.pl
Gotowanie w mikrofali przepisy 43

pół i wydrąż wnętrze. W misce wymieszaj wydrążone wnętrze z serem, warzywami, jogurtem i przyprawami. Wypełnij ziemniaki farszem i podgrzewaj w mikrofali przez kolejne 2-3 minuty. 3. Kremowa Zupa Dyniowa Składniki: 1/2 małej dyni, obrana i pokrojona 1 cebula, posiekana 2 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki mleka kokosowego Sól, pieprz i przyprawy do smaku Instrukcje: Umieść pokrojoną dynię(...)posiekaną cebulę w misce. Podgrzewaj w mikrofali przez 5-7 minut, aż będą miękkie. Zblenduj dynię i cebulę razem z bulionem warzywnym i mlekiem kokosowym na gładki krem. Podgrzewaj zupę w mikrofali przez kolejne 2-3 minuty, aż się zagotuje. 4. Ryż z Warzywami Składniki: 1/2 szklanki ryżu 1 szklanka wody 1/2 szklanki mieszanych warzyw (np. groszek, marchewka) Sól, przyprawy

Podstawy Gotowania
Cieciorka gotowanie 44

czosnek na patelni. Dodaj pomidory i przyprawy, gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Dodaj ciecierzycę, podgrzewaj jeszcze przez 5 minut. Podawaj jako dodatek do makaronu lub ryżu. Kremowa Zupa Ciecierzycowa Składniki: 2 szklanki ugotowanej cieciorki 1 cebula, drobno posiekana 2 marchewki, pokrojone w plastry 2 ząbki czosnku, przeciśnięte 4 szklanki bulionu warzywnego Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, gałka muszkatołowa Przygotowanie(...)Podsmaż cebulę i czosnek, dodaj marchewki, smaż przez kilka minut. Dodaj cieciorkę i bulion, gotuj do miękkości warzyw. Zmiksuj zupę na gładką konsystencję. Dopraw przyprawami, podawaj z kromką chleba. Idealne Czasy Gotowania Cieciorki Czas gotowania cieciorki zależy od jej rodzaju i przygotowania. Jeśli korzystasz z ciecierzycy suszonej, gotuj ją przez 1,5 do 2 godzin, aż będzie miękka. W przypadku

Podstawy Gotowania
Sernik z borówkami 44

Sernik z borówkami z polewą z białej czekolady to prosty i szybki pomysł na przepyszne ciasto. Doskonale sprawdzi się na każdą okazję. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik

Przepiski.pl
Szynka wędzona surowa ile gotować ? 42

spód tarty. Piecz quiche w rozgrzanym piekarniku przez około 30-35 minut, aż napełni się i zezłoci na wierzchu. Wyjmij z piekarnika i pozwól ostygnąć przed podaniem. 3. Zupa Grochowa ze Szynką: Składniki: Gotowana surowa wędzona szynka, pokrojona w kostkę Zielony groszek, mrożony Cebula, posiekana Ziemniaki, pokrojone w kostkę Bulion warzywny Przyprawy: sól, pieprz, majeranek Przygotowanie: Na patelni podsmaż cebulę(...)zeszkli się. W garnku zagotuj bulion warzywny, dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości. Dodaj groszek i podsmażoną cebulę. Gdy ziemniaki i groszek są gotowe, dodaj pokrojoną szynkę. Dopraw zupę solą, pieprzem i majerankiem. Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż smaki się połączą. Podawaj jako sycący obiad. Szynka wędzona surowa ile gotowaće- podsumowanie Gotowanie surowej wędzonej szynki to doskonały sposób

Podstawy Gotowania
Kurczak ajvar 46

Tym razem smaki bałkańskie: kurczak ajvar. Ajvar to warzywna pasta pochodząca z kuchni serbskiej i robiona z bakłażanów, papryki, czosnku i octu. Jako marynata do kurczaka

Bardzo Gruby Smok
Jak zamrozić rosół ? 41

rosół ? Jak zamrozić rosół? Praktyczne wskazówki na zachowanie smaku i jakości. Poznaj najlepsze metody, by łatwo zamrozić pyszny rosół. CZYTAJ WIĘCEJ Dlaczego Zamrażać Rosół? Rosół to aromatyczna i sycąca zupa, która często przygotowywana jest w większej ilości. Jeśli masz nadmiar rosołu lub chcesz zachować go na przyszłość, zamrożenie może być doskonałym rozwiązaniem. W tym artykule podpowiemy Ci, jak najlepiej zamrozić(...)jego wyjątkowego smaku i wartości odżywczych na dłużej. Wielu z nas ma momenty, gdy nie mamy czasu na gotowanie, a zamrożony rosoł może stanowić doskonałą bazę dla przyszłych dań, zup czy sosów. Dzięki właściwemu zamrożeniu unikniemy marnowania żywności oraz zaoszczędzimy czas i wysiłek w kuchni. Przygotowanie Rosołu do Zamrożenia Odstawienie i Schłodzenie Jeśli masz świeżo ugotowany rosoł, zaczekaj, aż lekko

Podstawy Gotowania
Dania do mrożenia 43

podgrzać tylko tyle, ile potrzebujesz. Używaj szczelnych opakowań lub specjalnych woreczków do zamrażania, aby zapobiec dostawaniu się powietrza i tworzeniu się szronu. Potrawy, które Nadają się do Zamrażania Zupy i Eintopy Zupy, gulasze i eintopy to idealne potrawy do zamrażania. Ich gęsta konsystencja pozwala zachować smak i teksturę po odmrożeniu i podgrzaniu. Makarony i Lasagne Makarony w sosach oraz dania

Podstawy Gotowania
Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym 45

Kurczak curry z cukinią i mlekiem kokosowym to kolejna smaczna propozycja na obiad. Danie smakuje naprawdę świetnie, jest banalnie proste, a jednocześnie oryginalne. Głównym składnikiem jest

Przepiski.pl
Ciasto z ciepłymi lodami 49

Przepyszne ciasto z niespodzianką w środku w postaci ciepłych lodów. Ten deser idealnie sprawdzi się na różne okazje jak i bez okazji. Z pewnością zachwyci gości

Przepiski.pl
Makaron z pulpetami w sosie pomidorowym 38

Makaron z pulpetami w sosie pomidorowym to super pomysł na pyszne danie jednogarnkowe. W ostatnim czasie, ze względu na dużą ilość obowiązków polubiłam takie szybkie przepisy

Przepiski.pl
Jak zachować smak lata? 8 sposobów na wykorzystanie darów Matki Natury 48

późniejszym czasie: dyni. Przygotowane w ten sposób warzywa zamroź. Zimą wykorzystasz je na wiele sposobów: do przyrządzenia pysznego warzywnego makaronu, zdrowych gofrów lub naleśników. Purée możesz dodać też do zup, sosów oraz pasztetów. Niektóre warzywa (zwłaszcza aromatyczne pomidory) warto też wysuszyć i stosować jako dodatek do sosów czy zup. Możesz wreszcie przygotować na zimę domowy przecier lub ketchup

Kuchnia MagdaLeny