Jako mama karmiąca nie zastępowałam sokami posiłków, wiec jedynie mogę wypowiedzieć się o smaku, konsystencji i kilku innych cechach soków. Dodam jeszcze, że w ofercie Sportfood znajdują się także zupy. Soki, które testowałam to: 1. Naturalny izotonik. Skład: kokos, jabłko, nasiona chia. "Gęstość napoju izotonicznego (osmolalność i stężenie składników stałych) zbliżona jest do tych w płynach ustrojowych ciała. Dzięki(...)orzeźwia po wysiłku fizycznym, jak także podczas upalnych dni. Dla mnie bardzo smakował, ale niekoniecznie znajdzie miłośników wśród osób nielubiących mięty. 5. Wieczna młodość. Skład: jabłko, ogórek, pietruszka, seler naciowy, jarmuż, szpinak. "To sok głównie warzywny. Kompozycja świeżego selera, natki pietruszki i soczystego jabłka w połączeniu z jarmużem i szpinakiem sprawi, że zakochasz się w tym soku. Seler pobudza
Di gotujeRycerskie zwyczaje, średniowieczna kultura, gotyckie kościoły i zamki, królowie, królewny. Wyraźny podział społeczny na podmiejski plebs i zamożnych dworzan. Życie w chałupie zapchanej słomą ze zwierzętami
Moja Mama GotujeSałatka z awokado i pomidorkami to danie składające się praktycznie z 4 składników – awokado, pomidorków koktajlowych oraz cebulki i natki pietruszki. Szybkie, smaczne i bardzo
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sobie na odrobinę szaleństwa i przeniesienie się do Azji za sprawą wizyty w Ka Udon Bar , czyli w pełni wegańskiego miejsca specjalizującego się (jak sama nazwa wskazuje) w zupie udon, ale również innych klasykach kuchni japońskiej. Postawiliśmy na udon z plastrami marynowanego na słodko tofu oraz udon w wersji na zimno. Obie zupki były przepyszne, a sowita porcja genialnego(...)wersjach, czyli Sufeat . Jest to raczej coś na wzór wegańskiego baru mlecznego, ale trzeba przyznać, że całkiem smacznie tu karmią. Gorąco polecamy żeberka z seitana z kością z surowego selera. Bardzo kreatywnie! Życzymy smacznego zwiedzania! Korzystacie z naszego przewodnika? Odwiedziliście polecane przez nas miejsca - dajcie znać w komentarzach lub oznaczcie nas na Instagramie jeśli się z nami zgadzacie. Jeśli
Roślinożerni urlopowiczeZielone szparagi w szynce z sosem holenderskim błyskawiczna kolacja. Bardzo smaczna i bardzo lekka. Smak podkreśli delikatnie słona szynka szwarcwaldzka, a całość smaku podpije sos holenderski
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wykorzystaniu – nie tylko na kanapki. Oprócz nich, można stosować je praktycznie wszędzie, do śniadań (omlet, frittata) jak i do dań głównych w postaci nadzień do mięs, czy nawet zup! Wszyscy wiemy, że nowalijki są zdrowe i co więcej, teraz w najlepszej cenie. A warto zadbać o siebie na wiosnę i przestawić się na zdrowy styl odżywiania, w końcu sezon(...)wędzonego łososia, a na nim kilka plasterków piklowanej cebuli. Udekoruj listkami kolendry. Podaj z cytryną. Selerowe risotto z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz orzechami włoskimi Składniki: 1/2 selera, 1/2 białej części pora, 1 szalotka, 80 ml białego wytrawnego wina, 4 łyżek serka Almette ze szpinakiem i czosnkiem, 20 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki orzechy
karmelowyCzerwony barszcz jest jedną z obowiązkowych potraw świątecznych. Święta bez niego chyba nie istnieją, nie uważacie? Przygotowując swój wigilijny barszcz przyszła mi do
Codzienna kuchnia niecodziennapołączeniu z ugotowanymi ziemniakami, gotowanymi jajkami lub serem feta, i oczywiście kromkami wiejskiego chleba, którymi Grecy wycierają sos wydobywający się z zieleniny. Hortę dodaję się ponadto do gulaszy, zup, dań z fasoli, duszone liście podaje się z jagnięciną lub gęsią. Bardzo popularne w Grecji są pites (ang. green pies) – tarty bądź paszteciki z ciasta filo nadziewanego ugotowaną zieleniną, ziołami(...)warzyw , one są nie tylko jadalne, ale również niezwykle wartościowe, np. nać marchewki ma kilkakrotnie więcej składników odżywczych niż sama marchew. Jeść można także liście rzodkiewki, rzepy, buraka i selera naciowego. - nie wytępiajcie chwastów – pokrzywy, mniszka , tylko pozwólcie im rosnąć w pewnej części ogrodu, a będziecie mieć własne źródło zdrowych roślin - jeżeli macie ogródek, działkę, zasadźcie szpinak, buraka liściowego, różne
Chilli Czosnek i Oliwaciepłe, majowe powietrze. Aż miło korzystać z uroków pogody. Wiosna to okres, w którym pewnie wielu z nas chce zmienić troszkę nawyki żywieniowe. Odkładamy na bok rozgrzewające zupy, ciężkie dania jednogarnkowe i sięgamy po nowalijki, które są pełne witamin, składników odżywczych i które fenomenalnie wzbogacają smak potraw. Świeża chrupiąca rzodkiewka, młody szpinak, intensywny szczypior, pikantna rukola - uwielbiam! Warto(...)kilka plasterków piklowanej cebuli. Udekoruj listkami kolendry. Podaj z cytryną. 4. Selerowe risotto z serkiem Almette ze szpinakiem i czosnkiem oraz orzechami włoskimi Składniki: 1/2 selera, 1/2 białej części pora, 1 szalotka, 80 ml białego wytrawnego wina, 4 łyżek serka Almette ze szpinakiem i czosnkiem, 20 g masła 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki orzechy włoskie
Poezja Smaków - blog kulinarnyjedzenia jakichkolwiek produktów przetworzonych – nie używamy soli i cukru, rezygnujemy z nabiału i porannej kawy. Posiłki składające się na dzienne menu – śniadanie, drugie śniadanie, lunch, deser/przekąskę i ‘zupę’ – z astępujemy świeżo wyciśniętymi sokami w odpowiedniej ilości i kombinacji składników. Ostatnim posiłkiem dnia jest lekka, ciepła lub zimna kolacja – składająca się np. z pieczonych lub gotowanych warzyw z ryżem(...)nowych. Prawie wszystkie produkty można jeszcze bardziej nawodnić, czyli uzyskać z nich więcej soku , jeśli się je wcześniej namoczy w świeżej zimnej wodzie. Nie działa to na seler naciowy czy ogórka, ale świetnie ożywi pietruszkę, szpinak, paprykę czy jarmuż, a nawet ciężką do wyciskania twardą marchewkę. Na soki wybrałam długą odmianę buraków – są zdecydowanie bardziej kruche, słodkie i bardzo
Karo in the Kitchen