Przepisów na rosół jest wiele. W każdym domu gotuje się go trochę inaczej. Ja z dzieciństwa pamiętam przepyszny rosół mojej Babci. Zawsze gotowała go z wiejskiej
Smakołyki AsiSkładniki: 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 3 łyżki śmietanki do zup 18% 1,5 litra rosołu z udek kurczaka Przepis tutaj Rosół gotujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę i mieszamy. Podajemy z makaronem razowym lub ryżem. Smacznego
Moje-pitraszenieSkładniki: 2 pałki z kurczaka 100 g kaszy jęczmiennej perłowej 2 marchewki pietruszka 3 ziemniaki listki laurowe ziele angielskie natka pietruszki sól, pieprz Do garnka włożyć
Moja Galeria SmakuNie wiem co to za schemat, ale zauważyłam, że im więcej ma się czasu na naukę, tym mniej się go wykorzystuje i marnuje się czas na
Be Fit Be StrongJeśli chodzi o składniki, to takie niezupełnie flaki, ale przyprawione tak jak tradycyjne flaki wołowe po warszawsku. Wersja dla osób, które prawdziwych nie lubią :) Z podanych
Kuchenne zapiski EdytyWykorzystałam mięso z udka kurczaka i marchewkę na których gotowałam wywar na zupę ( oczywiście z innymi warzywami).Doprawiłam farsz kminkiem ( mielonym i całymi ziarnami) bo akurat ten smak mi pasował do delikatnego marchewkowego posmaku farszu. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnioczywiście! Często jadasz w restauracjach?Raz na jakiś czas, za każdym razem w innej - lubię testować nowości. Co polecił/a byś na uroczysty obiad?Indyjską zupę pomidorowo - marchewkową z soczewicą, cytrynową pierś z kurczaka z tagliatelle i ptysie - łabędzie, a do tego kilka różnych przystawek. Moje pytania do nominowanych blogerów: Od jak dawna gotujesz? Czekolada, chilli czy cytryna
Kulinarny PamiętnikRosołu nikomu przedstawiać nie trzeba. W mojej rodzinie lubimy wersję driobiowo-wołową, którą z reguły podajemy z uszkami. Mój dziadek jada rosół tylko z ziemniakami. Ja
Przepisy Aleksandryskrzydełkach z kurczaka najczęściej gotuję wywar by potem zrobić pyszną zupę pomidorowa albo ogórkową. Nie wszyscy lubią obgryzanie takich pieczonych, ale warto spróbować bo dobrze doprawione mogą być prawdziwym rarytasem. Może z nich wyczarować naprawdę odlotowe danie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzasól pieprz pieprz ziołowy bazylia oregano ziele angielskie Warzywa obrać i pokroić . Kurczaka umyć zalać wodą , dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę i ziele angielskie i ugotować na wolnym ogniu razem z grochem. Wyjąć mięso, włożyć ziemniaki. Mięso oddzielić od kości, podzielić na mniejsze kawałki i wrzucić do zupy, dodać również kiełbasę lub boczek. Przyprawić do smaku i ugotować do miękkości ziemniaków
Gotowanie jest łatwezjeść. Karta dań została wydrukowana na kolorowych kartkach. Czysta i estetyczna, ale trochę "robocza". Oto nasze dania: barszcz z kołdunami według Magdy Gessler: zupa borowikowa z kluskami lanymi: zestaw dziecięcy Pinokio, czyli: filet z kurczaka z frytkami i białą kapustą: Barszcz niestety był wodnisty, poza smakiem octu nie było w nim nic wyrazistego. Kołduny były nijakie. Mięso wewnątrz zbite
Codzienna kuchnia niecodziennaBlueberry Corner by "jagodzianka" Staram się, żeby w moim domu jedzenie się nie marnowało. Po zjedzeniu mięsa kurczaka z dania pt. „Kurczę pieczone”, pozostałości, … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa z pomidorami i pęczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerBadianem czyli anyżem gwiaździstym. Od tego ,, gapienia ,, już tylko krok do ouzo :).A , że aura za oknami już prawie zimowa to % ( mało ) w zupie nie zaszkodzą. Czas:2 godziny Składniki: 30 dag korpusu z kurczaka 1 włoszczyzna bez kapusty 1 cebula 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 8 ziaren czarnego pieprzu 1 goździk 1/3 Badianu sól gałązka lubczyku ( mrożony(...)warzywa i cebulę. Na suchej patelni zrumienić warzywa i cebulę. Podzielony na kawałki korpus kurczaka obsmażyć ( do lekkiego obrumienienia) na tej samej patelni na której smażyły się warzywa).Ze skórek wytopi się trochę tłuszczu - tego nie przelewamy do garnka w którym będzie sie gotować zupa. W garnku ułożyć umyty korpus , warzywa , lubczyk, przyprawy ( goździk, liść laurowy, ziele angielskie, czarny pieprz
Buniabaje w kuchni