Bardzo prosta i super pyszna zupa porowa , to moja propozycja na zupę, którą polecam podać na pierwsze danie. Mój przepis jest sprawdzony a sama zupa niezwykle kremowa i cudownie smaczna. Idealna dla każdego! - szybka zupa krem - idealna na co dzień i nie tylko - tylko tanie i łatwo dostępne składniki
AniaGotuje.plrosół. Zróbcie go dla gości, a na pewno zaskoczycie ich tym smakiem. Zapraszam po przepis. Dajce koniecznie znać czy Wam smakowało Zobacz też: Krem z warzyw korzeniowych i papryki Zupa porowa Krupnik tradycyjny – jak ugotować? Zupa pomidorowa Przepis na krupnik z grzybami Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 2-3 godziny Składniki 2, 5 l wody 300 g szponderu
Kuchnia Bazyliipiekarnika i piec przez kolejne 4 minuty. Zupę przelać do miseczek, dodać bagietki i całość (opcjonalnie) posypać posiekaną natką pietruszki lub świeżym tymiankiem. Smacznego! Zobacz również przepis na: pyszną zupę porową (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Zupa cebulowa appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojejesienno zimowe rozgrzanie proponuję pyszną zupę porową z dodatkiem szynki i pieczarek. Przygotowanie zupy to około pół godzinki. Więc to też coś dla zapracowanych i narzekających na brak czasu. Zupa jest rozgrzewająca i sycąca. Składniki: około 1,5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego 2 pory 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego 150 g Szynka Polska
Ala piecze i gotujenaszym stole na Wielkanoc. Jest również surówka z białej kapusty i pora . Zaś z dań obiadowych szczególnie polecamy: Kurczaka w sosie porowym , Naleśniki z porem , Łososia zapiekanego z porem , Zupę porową z pulpecikami oraz Klopsiki z makronem w sosie pieczarkowo-porowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z pora i jabłka – Składniki: 1 duży por (tylko biała i jasnozielona część
Kulinarne PrzebojePyszna, pożywna i rozgrzewająca zupa – krem porowy z dodatkiem marchewki. Taką zupkę przygotujecie bardzo szybko i świetnie sprawdzi się gdy nie macie pomysłu na szybki i lekki obiad. Składniki: – 2 duże pory lub 3 mniejsze – 1 marchewka – 350ml bulionu warzywnego – łyżka oleju – sól, pieprz, zioła – 2 ząbki czosnku Czytaj więcej → Artykuł KREM POROWY pochodzi z serwisu green goodies
greengoodiesAromatyczna, rozgrzewająca, pełna ziół zupa cukiniowo-porowa. Podałam ją z pikantnymi grzankami, z musztardą dijon, mozzarellą i rozmarynem. Na jesienne chłodniejsze dni prawdziwy must have :) średni por średnia cukinia pół cebuli litr bulionu warzywnego 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 0/5 łyżeczki posiekanego oregano łyżka kwaśnej śmietany łyżka masła klarowanego 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu szczypta soli(...)stopni. Kromki chleba smarujemy grubą warstwą musztardy dijon, posypujemy mozzarellą i rozmarynem. Zapiekamy aż ser się zrumieni. Zupę nakładamy do miseczek i podajemy z grzankami. Smacznego :) Artykuł Zupa cukiniowo porowa z musztardowymi grzankami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogjakiegoś czasu miałam ochotę na zupę. Gorącą, gęstą, rozgrzewającą. Zastanawiałam się tylko na jaką, a ponieważ w domu miałam pory, wybór był prosty - zupa porowa. Już od dawna nosiłam się z zamiarem ugotowania i spróbowania takiej zupy, ponieważ nigdy jeszcze takowej nie jadłam i w końcu nastał ten dzień! Kilkakrotnie widziałałam tę zupę w stołówce w pracy, ale nie wyglądała
Codzienne GotowanieCieszy mnie fakt, że sezon na zupy dopiero się rozkręca, dlatego dziś zapraszam Was na pyszną, zdrową zupę porową z boczkiem (dla męskiej, acz nie tylko ;)) części oraz grzankami. Pycha! Składniki: 3 pory 1 średnia cebula 2 ziemniaki 1 marchewka 1,5 łyżki masła 1/2 szklanki wody 200ml bulionu 40g boczku 1 kromka chleba/bułka, pokrojona w kostkę 1łyżka oliwy(...)duszenia pora, zalewamy go bulionem. Przyprawiamy lekko solą, pieprzem, papryką, czosnkiem i kurkumą. Blendujemy w momencie, aż warzywa (marchew i ziemniak) będą miękkie. Przed blendowaniem warto sprawdzić konsystencję zupy. Jeśli dla Was będzie zbyt rzadka, odlejcie wodę łyżką lub dodajcie śmietany (ja ten krok pominęłam). Zupę zostawiamy na małym ogniu, posypujemy pietruszką. Grzanki&boczek: Na łyżce oliwy podsmażamy
Kitchens AlphabetKrem z porów z klopsikami to bardziej sycąca wersja popularnej zupy porowej. Dodatek klopsików sprawia, że nawet ci, którzy na co dzień niechętnie jedzą zupy, na tę skuszą się bardzo chętnie. Sprawdźcie też przepis na krem z porów z serkiem topionym ! Inne przepisy na zupy znajdziecie TU . Składniki: Zupa-krem: 1 duży por 4 ziemniaki 500 ml bulionu warzywnego sól
Pasja SmakuPrzyszła mi wczoraj ochota na taką ciepłą, sycącą zupę, której już jakiś czas nie jadłam smakując powoli mniej rozgrzewające potrawy. Ale wbrew temperaturze na zewnątrz wcale
Zdrowa Kuchnia SowyZupy porowe lubię bardzo, wręcz uwielbiam. Ciecierzycę odkryłam dopiero niedawno. Kiedy znalazłam przepis na tę zupę ucieszyłam się, że będę mogła wypróbować te dwa składniki podane razem. Zaskoczyło mnie jedno. Ciecierzyca zdominowała smak zupy, która przypominała mi trochę…grochową. Pewnie dla smakoszy ciecierzycy to oczywista oczywistość, ja jednak byłam tym faktem nieco zaskoczona;) Bardzo ciekawe połączenie. Jak dla mnie
Smaki Na Talerzumniejsze porcje, a następnie mrozimy, by w razie potrzeby mieć go zawsze pod ręką, gdy najdzie nas ochota na zupę na bazie bulionu (sprawdź nasz super przepis na zupę porową z klopsikami ) lub gdy jest on potrzebny do wykonania jakiegoś sosu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa krem z kalafiora – Składniki: 1 średni kalafior – ok. 800 g (już po wycięciu
Kulinarne PrzebojePrzepis na pyszną i szybką zupę porową z pieczarkami i serkiem topionym. Podajemy z grzankami. Jeśli nie chcemy używać serka topionego, zupę można zabielić śmietaną 30%. Składniki: duży por cebula ok 250 g pieczarek serek topiony śmietankowy (taki prostokątny) ok 1,5 l bulionu warzywnego lub 1 kostka rosołowa masło sól, pieprz, pieprz ziołowy, tymianek, papryka jalapeno suszona (lub ostra
e-PrzepisyKulinarnekilka nowych, niebanalnych pomysłówn na zupy - gęste i rozgrzewające, w sam raz na tę porę roku;) Pozdrawiam! PS. Pierwszym przepisem jaki wykorzystałam z tej książki był pomysł na zupę porową , czy raczej krem z pora - bardzo smaczna, kremowa, gęsta, rozgrzewająca. Polecam! Następna w kolejce jest zupa z brukselki
Codzienne Gotowanie