Bardzo często zastanawiamy się na różnymi dodatkami do obiady. Brakuje nam pomysłu na jakaś zdrową i przede wszystkim smaczną surówkę. Surówka z pora i marchwi to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ma być zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dziś prezentuję mój ulubiony rodzaj zupy - czyli taką zupę, którą po prostu można się najeść! Zupa idealna na chłodniejsze dni, rozgrzewająca i sycąca dzięki zawartości mięsa. Zupa meksykańska bardzo dobrze nadaje się na jesienno-zimowy posiłek. Przypomina w smaku potrawę chilli con carne . Smacznego! Składniki: 3 łyżki oliwy 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 300 g mielonej wołowiny
psgotujemyNie jestem zwolennikiem dań bezmięsnych, jednak raz na jakiś czas można i nawet trzeba zrezygnować z mięsa. Muszę przyznać że pieczone warzywa z sosem curry są
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!organizują imprezę w domu i smacznie chcą powitać Nowy Rok. A oto pomysły na szybkie przekąski na imprezę sylwestrową, które zadowolą Twoich gości! 1) Bruschetta: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/07/bruschetta.html 2) Zupa meksykańska: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/02/zupa-meksykanska.html 3) Tarta ze szparagami i oscypkiem: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2017/05/tarta-ze-szparagami-oscypkiem-i-zurawina.html 4) Solone ciasteczka: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2016/10/sone-ciasteczka-la-krakersy.html 5) Scripsy drobiowe: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com/2015/04/scripsy-drobiowe.html 6) Faszerowana cukinia: https://zyciezaczynasiewkuchni.blogspot.com
Życie zaczyna się w kuchniróżne bardziej wytrawne smaki przyszedł czas i na oliwki. Choć bardziej w domu przepadamy za oliwkami czarnymi to zielone też chętnie kupujemy. Czasem mieszamy je do różnych kolorowych sałatek, zupy meksykańskiej czy leczo. Ostatnio przeglądałam i czytałam wiele różnych artykułów na temat oliwek. Także przepisy z nimi w roli głównej. Bardzo spodobał mi się sposób wykorzystania oliwek i ich zamarynowania
Zasmakuj Kuchniskórki pomidora. Dodajemy fasolę, kukurydzę, zalewamy wszystko wodą. Dodajemy przyprawy- sól, pieprz, paprykę chilli i słodką i gotujemy. Pod koniec gotowania dodajemy posiakaną natkę pietruszki. Pyszna, ostra, pożywna Artykuł Zupa meksykańska pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plkostkę pierś, fasolę groszek, kukurydzę, kilka przypraw, np.: kebab-gyros, majeranek, chili. Gdy dodamy czarne oliwki, passatę, dużo ziół prowansalskich i mięso mielone (z indyka, wieprzowe) otrzymamy a la zupę meksykańską (także gęstą, smaczną i pożywną). Ja – jak zawsze dodaję coś od siebie – znajdziecie tu kilka dodatkowych przypraw, w nieco inny też sposób przygotowywane danie. Warzywa przesmaża się
Zasmakuj Kuchniwarunkiem, że wszystkie składniki mamy w domu. Inaczej wyprawa do sklepu murowana, bo zapiekane tortille i tak warto zrobić, a goście będą zadowoleni. Połączenie chili con carne czy zupy meksykańskiej z zapiekanką - zadowoli podniebienia nawet najbardziej wybrednych. Składniki: tortille 6 sztuk ok 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki groszku zielonego 1/2 puszki fasoli czerwonej lub białej
Gotowanie z pasjąfasolę groszek, kukurydzę, kilka przypraw, np.: kebab-gyros, majeranek, chili. Gdy dodamy czarne oliwki, passatę, dużo ziół prowansalskich i mięso mielone (z indyka, wieprzowe) otrzymamy a la zupę meksykańską (także gęstą, smaczną i pożywną). Ja - jak zawsze dodaję coś od siebie - znajdziecie tu kilka dodatkowych przypraw, w nieco inny też sposób przygotowywane danie. Warzywa przesmaża
Zasmakuj Kuchniprzygotowany sos stanowi doskonały dodatek do tradycyjnych gołąbków. Może posłużyć jako sos do pizzy lub nachosów. Sprawdzi się również jako zamiennik koncentratu pomidorowego przy gotowaniu zup. Idealnie wzbogaca smak zup meksykańskich i rybnych. Nadaje się do potraw z grilla i pieczonych mięs. A Wy do czego go użyjecie
MarcinChefmokrymi dłońmi, dzięki czemu mięso nie będzie się do nich kleić. Im mniejsze uda nam się zrobić, tym lepiej. Gotowe mięso gotujemy lub smażymy. Doskonały obiad lub dodatek do zupy meksykańskiej! Smacznego
MarcinChefsię na różne smaki przyszedł czas i na oliwki. Choć bardziej w domu przepadamy za oliwkami czarnymi to zielone też chętnie kupujemy. Czasem mieszamy je do różnych kolorowych sałatek, zupy meksykańskiej czy leczo. Ostatnio przeglądałam i czytałam wiele różnych artykułów na temat oliwek. Także przepisy z nimi w roli głównej. Bardzo spodobał mi się sposób wykorzystania oliwek i ich zamarynowania
Zasmakuj Kuchnigórnej zakładce bloga. Wszystkich czytelników zachęcam do dołączenia do grupy , która jest otwarta dla każdego :) Sałatka ryżowa z szynką Ziemniaki smażone Banany w cieście Truskawkowa owsianka bez gotowania Zupa meksykańska Lody wodne z czereśniami Pasta z ciecierzycy i pomidorów Sałatka z pomidorów z orzechami
Codzienna kuchnia niecodzienna