aluminiowej niebieskiej miski. Z braćmi podkradaliśmy sobie jak najlepsze kąski Piękne wspomnienia… Robię te kluski czasami, najczęściej ze słoninką i serem białym. Robię je również do mięsa zamiast ziemniaków, ale o tym to może następnym razem napiszę. Jak ja robię moje kluski kładzione? Składniki: * 3 szklanki mąki pszennej * 1,5 szklanki mleka * 2 jajka * sól Jajka rozkłócam
Pieprzyć z Fantazjąogniu * dodać ulubione przyprawy do drobiu, jeśli mamy ochotę * zamiast mięsa z uda kurczaka można dodać mięso z piersi kurczaka, tylko wtedy smażyć krócej * zamiast dodatków np. kaszy czy ziemniaków można podawać z samym sosem tzatziki, świetnie pasuje do tych kotlecików Smacznego! Lidka Artykuł Siekane kotlety z kurczaka z serem i pieczarkami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąsmakiem każdy plaster obtaczałam w bułce tartej, rozkłóconym jajku i jeszcze raz w bułce tartej. Smażyłam kotlety na rozgrzanym oleju do uzyskania mocno złotego koloru. Podawałam z ziemniakami i sałatą. Pyszne to! Polecam taką odmianę kotleta schabowego. Dzięki majonezowi i musztardzie mięso pięknie kruszeje i rozpływa się w ustach. Do mieszanki majonezowo – musztardowo – sojowej
Pieprzyć z FantazjąCześć! Bardzo lubimy w domu tego typu obiady: mięso i warzywa w jednym garnku. Taki gulasz podałam tym razem z młodymi ziemniakami z koperkiem i sałatą w śmietanie. To było pyszne! Składniki: * 30-40 dkg mięsa schabowego * 1 czerwona papryka * 5-6 pieczarek * 1 cebula * 1 mała papryczka chilli * 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego * 100 ml śmietanki
Pieprzyć z Fantazjąminut. Dolałam 1/2 szklanki wody. Przyprawiłam do smaku solą i przyprawą pomidory z czosnkiem i bazylią. Na sam koniec wlałam śmietankę. Wymieszałam delikatnie. Podawałam z ziemniakami a dla mojej latorośli z kaszą jęczmienną. Dodatkiem była mizeria Notatki: * można użyć ulubionego mięsa mielonego * jeśli nie macie na stanie takich przypraw jak w przepisie, proponuję użyć zwykłej soli i pieprzu
Pieprzyć z FantazjąDosypałam 1 łyżkę natki pietruszki i posoliłam odrobinę. Sos kurkowy przelałam do pulpetów, wymieszałam i odstawiłam na kilka minut ( można jeszcze odrobinę całość podgrzać). Tak przygotowany sos podawałam z ziemniakami (na życzenie domowników) oraz surówką z marchwi. Pyszne było! Smacznego! Lidka Artykuł Pulpety w sosie z kurek pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąCześć! Strogonow w moim domowym wydaniu. Taka wersja bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek
Pieprzyć z Fantazjąmarynaty, odsączyłam nadmiar marynaty i usmażyłam. Smażyłam moje kotleciki Szu Szu na średnim ogniu na patelni z rozgrzanym olejem na złoty i delikatnie brązowy kolor. Podawałam z ziemniakami i sałatką. Notatki: * miałam śmietanę 18% * przyprawy dodawać wedle własnego smaku, można mniej lub więcej, tak samo z czosnkiem * świetna przekąska na imprezy * podawać z ulubionymi dodatkami Smacznego! Lidka Artykuł Drobiowe
Pieprzyć z Fantazjąoraz oprószyłam pieprzem. Podawałam z dodatkiem makaronu, natki pietruszki i kawałków marchewki. Notatki: * miałam szponder, łatę i mostek * fajnie, jak mamy mięso z kością * podawałam z makaronem, ale z ziemniakiem również jest bardzo smaczny rosół * do misek dodawałam po kawałku mięsa Smacznego! Lidka Artykuł Rosół wołowy pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąCześć! Takie kotleciki posmakują wielu. Bardzo smaczny pomysł na obiad. Podałam je z tradycyjnymi dodatkami: ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej. Składniki: * 3 filety z kurczaka (ok. 60 dkg) * 2 łyżki mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 3 jajka * 1 łyżka majonezu * 10 dkg żółtego sera * sól, papryka ostra, papryka słodka * 1 ząbek czosnku lub granulowany * olej do smażenia Filety
Pieprzyć z FantazjąSpaghetti ze szparagami to pyszne, pożywne i łatwe danie. Można też szparagi podawać z ziemniakami i z dodatkiem dowolnego mięska. Szparagi charakteryzują się delikatnym smakiem i doskonale komponują się z potrawami mięsnymi, rybami, drobiem oraz z innymi warzywami. Walory smakowe, lekkostrawność, duża zawartość witamin i składników mineralnych oraz niska wartość energetyczna (100 g świeżych szparagów dostarcza zaledwie 18 kalorii!) sprawiają
Smaczne Potrawysposób zawiesinę dodajemy do gorącego sosu. Sos gotujemy jeszcze przez kilka minut, ponieważ mąka musi się w nim całkowicie „podziać” czyli rozejść. Podajemy na gorąco z kluskami lub ziemniakami. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,,Lubię
Smaczne Potrawytalerzu, lekko solę i pieprzę (opcja). Sznycle obtaczam w jajku, następnie w bułce tartej. Smażę na złoto z obu stron przez kilka minut. Odsączam na papierowym ręczniku. Podaję z ziemniakami i marchewką z groszkiem. Idealnymi dodatkami będą także buraczki na ciepło lub zimno, wszelakie surówki, kopytka lub kluski śląskie. Smacznego
Zasmakuj Kuchnimigdałowej) Chleb paleo z warzyw (niskowęglowodanowy) Chleb paleo bananowy (z mlekiem kokosowym) Chleb paleo bananowy (z ziarnami kakao) Chleb paleo śródziemnomorski Chleb paleo bananowy (z migdałami) Chleb paleo (z ziemniaków i lnu) Chleb bananowy AIP (bez jajek) Chleb dyniowy AIP (bez jajek) Chleb paleo bananowy (z mąką ziemniaczaną) Chleb bananowo-fasolowy Chleb z masła orzechowego (bez mąki) Chleb paleo
PaleoSMAKFajne tez mają ściereczki na rolce. Można je używać wielokrotnie po opłukaniu. Rozpędziłam się troszkę, ale gulasz był smaczny jestem zadowolona bo najedzona. Podałam mój gulasz z ziemniakami tłuczonymi z masłem oraz surówkami. Smacznego! Lidka Artykuł Gulasz z szynki (bardzo prosty) pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazją