ziemniaczane - 3000 przepisów (strona:142/200)

Kokosanki – najlepsze! 123

masło – 50 g* cukier – 3/4 szkl* mleko – 3 łyżki* wiórki kokosowe – 200 g* białko – 2 szt ( temp. pokojowa )8 sól – 1 szczypta* mąka ziemniaczana – 2 łyżeczkiSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Roztapiamy masło z cukrem , a następnie dodajemy mleko i ściągamy z ognia.Dodajemy kokos i bardzo dokładnie mieszamy , studzimy.Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno

Ostra na Słodko
BRZOSKWINIOWE KISIELOWE 371

każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę!Zobaczcie jak je zrobić! SKŁADNIKI :BISZKOPT:* jajko – 5 szt* cukier – 3/4 szkl* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* mąka pszenna – 4 łyżki* mąka ziemniaczana – 1 łyżkaMASA :* masło – 100 g* kisiel brzoskwiniowy – 2 op* galaretka brzoskwiniowa – 1 opPIANKA:* śmietana 36% – 100 g* galaretka pomarańczowa– 2 opDODATKOWO:* brzoskwinie– ok. 400 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:BISZKOPT:Oddzielamy żółtka

Ostra na Słodko
KOPYTKA DYNIOWE 160

podane z kolorowym pieprzem są fantastycznym pomysłem na jesienny obiad.Polecam!   SKŁADNIKI:* miąższ z dyni – 300 g* jajko – 1 szt* mąka pszenna – 6 czubatych łyżek* mąka ziemniaczana – 2 łyżki* gałka muszkatałowa* sól* pieprz DODATKOWO:* masło* świeża szałwia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Dynię kroimy w drobną kosteczkę, wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 45 minut ( do miękkości

Ostra na Słodko
KLUSECZKI DYNIOWE NA SŁODKO 172

cukrem są fantastycznym pomysłem na słodki, jesienny obiad, albo podwieczorek dla dzieci!Polecam!   SKŁADNIKI:* miąższ z dyni – 300 g* jajko – 1 szt* mąka pszenna – 6 czubatych łyżek* mąka ziemniaczana – 2 łyżki* cukier – 2 łyżki* sól – 1 szczypta SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Dynię kroimy w drobną kosteczkę, wkładamy do garnka , podlewamy odrobiną wody i dusimy aż będzie bardzo miękka

Ostra na Słodko
SERNIK KOKOSOWO – CZEKOLADOWY 314

tylko na Święta!Spróbujcie! SKŁADNIKI:( tortownica 20 cm )CIASTO CZEKOLADOWE:* jajko – 2 szt* cukier – 100 g* gorzka czekolada – 50 g* mąka pszenna – 60 g* mąka ziemniaczana – 40 g* kakao – 2 łyżki* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka* sól – 1 szczyptaMASA SEROWO – KOKOSOWA:* ser biały 3-krotnie mielony – 250 g* jajko

Ostra na Słodko
Pierniczki nadziewane 585

cukru pudru60g (3 łyżki) kwaśnej śmietany 18%1 jajko 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej200g powideł śliwkowych Wykonanie:- do miski przesiać mąkę pszenną, ziemniaczaną, cukier puder i kakao, dodać miód (jeśli jest twardy, rozpuścić go i ostudzić), posiekane zimne masło, jajko, przyprawę do piernika i sodę roztartą ze śmietaną- składniki najpierw posiekać nożem

Smakołyki Bereniki
PIERNIK NA PIWIE MIODOWO-CHLEBOWYM Z DOMOWYM POWIDŁEM I MASĄ PIWNO-POMARAŃCZOWĄ. 234

szklanki- przyprawa piernikowa domowa, 4-5 łyżek- gorąca czekolada korzenna,  2-3 łyżki/MASA - KREMmiodowo pomarańczowa z piwa książęcego miodowo chlebowego:- butelka piwa Książęce chlebowo miodowe- mąka ziemniaczana 2 kopiaste łyżki- mąka chlebowa bezglutenowa 2 kopiaste łyżki- miód 4-5 łyżek- cukier trzcinowy 4-5 łyżek- masło 1 kostka- skórka pomarańczowa w syropie 3-4 łyżki- cukier puder

Wypisz Wymaluj
Drożdżówki z ciasta francuskiego z budyniem i truskawkami 320

żółtka,2 łyżki skrobi ziemniaczanejwaniliagarść rodzynekNadzienie 2:2 szklanki mrożonych lub świeżych truskawek4 łyżki cukrułyżka masłaBudyń waniliowy:  Odlewamy 1/2 szkl. mleka, resztę zagotowujemy. Do odłożonej części dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną, wanilię, żółtka – wymieszać dokładnie. Jak tylko mleko się zagotuje wlewamy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy by nie powstały grudki – pamiętajcie by zmniejszyć ogień pod garnkiem bo budyń

kuchcikownia
Keks na białkach 385

esencji waniliowej3 łyżki mieszanki Mix keksowy Helio200 g bakali(rodzynki, żurawina, migdały krojone, orzechy włoskie, morele)1 łyżka mąki ziemniaczanejPrzygotowanie:Bakalie pokroić, dodać mix keksowy i wymieszać z mąką ziemniaczaną. Białka z szczyptą soli ubijać mikserem i partiami dosypywać cukier. Ubijamy tak długo aż piana będzie biała i lśniąca. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko. W naczyniu

Ala piecze i gotuje
Drożdżowe z jagodami i kruszonką! 211

Jakiś czas temu przeglądając lodówkę, a dokładnie zamrażalnik, zobaczyłam że mam zamrożone świeże jagody. I od razu naszła mnie ochota na ciepłe drożdżowe ciasto z dużą

SMYKWKUCHNI
Biszkoptowa Rolada Jabłkowa 184

wsypywać cukier wraz z cukrem cynamonowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodawać po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wylewamy na formę i umieszczamy w piekarnika nagrzanym do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20-25 minut do tzw. "suchego patyczka".Jeszcze

Słodka Strona
Ciasto "Pijak" 411

najlepiej po jednej łyżce wsypywać cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodawać po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka"Warstwa makowo-kokosowa

Słodka Strona
Sernik na Zimno z Serka Homogenizowanego 437

wsypywać cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodawać po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka".Masa:Schłodzoną śmietankę ubić

Słodka Strona
Ryba w Płatkach Kukurydzianych 228

Ryba w Płatkach Kukurydzianych - Składniki:ok. 4 filety z białej rybyciasto:         2 łyżki maki pszennej         3/4 łyżki mąki ziemniaczanej         łyżka octu         1/3 łyżeczki proszku do pieczenia         75 ml mlekapanierka

Słodka Strona
Mini Torciki Szwarcwaldzkie 155

wsypywać cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodawać po jednym żółtku, po czym małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia oraz kakao.Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C. Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka".Z gotowego

Słodka Strona

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję