zielony koktajl - 1740 przepisów (strona:95/116)

Nie marnuje – kasza jaglana 182

Cykl nie marnuje dziś dotyczyć będzie kaszy jaglanej. To produkt, który mnie osobiście często zdarza się ugotować za dużo i czasem brakuje mi pomysłów na jej

365 dni dookoła kuchni
Nie marnuje – kasza jaglana 118

Cykl nie marnuje dziś dotyczyć będzie kaszy jaglanej. To produkt, który mnie osobiście często zdarza się ugotować za dużo i czasem brakuje mi pomysłów na jej

365 dni dookoła kuchni
Gazpacho – hiszpański chłodnik 205

koło pomidora nawet nie stało. Na rynku mamy bardzo dużo odmian pomidorów. Moje ulubione to bawole serca, ale innymi też nie pogardzę, o ile są warte uwagi. Jak przy koktajlu truskawkowym tak i teraz zawędrowałem na krakowski Stary Kleparz. Tłumy ludzi, dobrobyt niesamowity na stoiskach, które uginają się od nieskończenie dużej ilości warzyw i owoców, bez przerwy dokładanych. Jeszcze(...)przeciętnego Kowalskiego. Składniki: Chleb bez skórki – 5 kromek Woda – 1/2 kubka Dobre pomidory – 5 sztuk Ogórek gruntowy – 1 sztuka Seler naciowy – 1 łodyga Zielona papryka – 1 sztuka Zielona cebulka – 2 sztuki + do przyozdobienia Czosnek – 2 ząbki Oliwa z oliwek – 100ml Sok z cytryny – 1 sztuka Sól i pieprz

Blendman
Keto zupa drobiowo- śmietanowa (Paleo, LowCarb) 92

napój, nie tylko na chłodniejsze dni. W gorące dni można go schłodzić i powstaje gęsty, aksamitny deser. Także bez względu na temperaturę za oknem możecie cieszyć się wspaniałym truskawkowym koktajlem! Sprawdź ten przepis Golden Milk Latte Golden Milk Latte to rozgrzewający i uzdrawiający napój z mleka kokosowego i kurkumy, który postawi Cię na nogi, kiedy przemarzniesz lub czujesz pierwsze oznaki(...)posiekane 2 łodygi selera naciowego pokrojonego w drobne plasterki 2 sztuki dymki ze szczypiorkiem pokrojonej w drobną kostkę 100 g groszku zielonego 1 opakowanie śmietany kokosowej kwaśnej, PlantOn Sour Creamo 1,5 l bulionu drobiowego tłustego 1 opakowanie makaronu shirataki (200 g makaronu

Modern Cave Girl
Zdrowe przekąski, które nie wyrzucą cię z ketozy 138

dość sycące, kiedy je uprażasz. Możesz je również jeść na surowo po przyprawieniu. Wybierając nasiona dyni, poszukaj tych, które już są obrane. Są to małe i zielone nasiona, które mają usunięte łupiny. Nasiona dyni można posolić przed jedzeniem, aby dodać trochę sodu, czego potrzebuje organizm. Mają przeciwutleniacze, błonnik oraz kwasy tłuszczowe omega 3 i 6, które(...)Ciastka z kremowym serem są ciągliwe i miękkie i mogą być twarde, gdy są przechowywane przez chwilę w lodówce. Możesz zrobić ciasteczka z kremowym serem, jak możesz później. Koktajle Keto Koktajle keto są dość kuszące. Możesz je przekąsić i zapomnieć, że jesteś w ketozie. Nie przekarmiaj koktajli ketonowych, bo nie osiągniesz swoich celów. Aby przygotować zdrowe koktajle

jakszef.pl
Co jeść i pić, aby dodać sobie energii? 119

dodatkowa porcja energii. Otręby owsiane, orzechy, pestki - mają podobne działanie jak płatki owsiane, z tym że stanowią raczej dodatek, a nie podstawę posiłku. Sprawdzą się np. w przypadku koktajlu przygotowanego na drugie śniadanie - wystarczy zmiksować wybrane owoce z mlekiem czy jogurtem, dodać porcję otrębów i pyszna sycąca przekąska gotowa. Rośliny strączkowe - fasola, groch, bób, soczewica czy ciecierzyca. Rośliny strączkowe(...)minut przerwy i zupy w tym czasie nie zjemy, to mamy inne opcje:  batoniki z płatków owsianych z bakaliami i orzechami, ciastka owsiane z migdałami i owocami, koktajl z warzyw, owoców, płatków jaglanych z dodatkiem orzechów, otrębów, migdałów - tutaj panuje w zasadzie całkowita dowolność, trzeba tylko zwrócić uwagę, aby mieszać produkty z różnych grup: warzywa, owoce, produkt skrobiowy (kasza

Z notatnika dietetyka
Brązowy ryż z cukinią i selerem 152

Brązowy ryż z cukinią i selerem to zdrowa propozycja na szybki obiad. Ryż podamy razem z gotowanym jajkiem na wpół miękkim. Takie danie to idealna propozycja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem sera fety i ziaren granatu 122

niszczenie wolnych rodników, uszkadzających nasze komórki przez degradacje nici DNA i powodujących  tzw. starzenie się organizmu. Jest ich w nim dużo więcej niż w czerwonym winie, czy w zielonej herbacie! Najwięcej przeciwutleniaczy znajdziemy w 100% soku z granatu. Najlepiej, gdy wyciśnięty jest ze świeżych owoców pochodzących z upraw ekologicznych. Antyoksydanty, czyli wspomniane wyżej przeciwutleniacze, spowalniają procesy rakotwórcze i zapobiegają(...)niejedną sałatkę. Wiosną, kuszą soczystym kolorem, a zimą rozgrzeją jako dodatek do barmańskich fantazji w postaci znanej i lubianej Grenadiny - syropu produkowanego z owoców, dodawanego do różnych drinków i koktajli. I jak?? K to ma odwagę odbezpieczyć granat? :) U nas na blogu przepyszna sałatka! Sałatka z pieczonych buraków z dodatkiem sera fety i ziaren granatu. Składniki: 4 średniej wielkości buraki

Moja Mama Gotuje
Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 171

skład bez zbędnych dodatków sprężysta konsystencja po ugotowaniu makaron nie zawiera jajek – nadaje się dla wegan, osób z nietolerancją i alergią kilka smaków do wyboru: groch,  groszek zielony, soczewica czerwona, ciecierzyca i biała fasola pozwala wzbogacić dietę w warzywa duża zawartość błonnika duża zawartość folianów i potasu, inne składniki także są na przyzwoitym poziomie (w tabelce poniżej macie(...)posiłków – po pierwsze stanowią skondensowane źródło energii, które syci na bardzo krótko i dodatkowo napędza apetyt, po drugie zawierają mniej błonnika, witamin i składników mineralnych w porównaniu z koktajlami czy całymi owocami. Dla mnie to produkt z kategorii „do czasu do czasu”, dla urozmaicenia.   Artykuł Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 161

skład bez zbędnych dodatków sprężysta konsystencja po ugotowaniu makaron nie zawiera jajek – nadaje się dla wegan, osób z nietolerancją i alergią kilka smaków do wyboru: groch,  groszek zielony, soczewica czerwona, ciecierzyca i biała fasola pozwala wzbogacić dietę w warzywa duża zawartość błonnika duża zawartość folianów i potasu, inne składniki także są na przyzwoitym poziomie (w tabelce poniżej macie(...)posiłków – po pierwsze stanowią skondensowane źródło energii, które syci na bardzo krótko i dodatkowo napędza apetyt, po drugie zawierają mniej błonnika, witamin i składników mineralnych w porównaniu z koktajlami czy całymi owocami. Dla mnie to produkt z kategorii „do czasu do czasu”, dla urozmaicenia.   Artykuł Zakupy dietetyka – oceniamy produkty #1 pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Limonka. Smak i właściwości zdrowotne. 80

limeta kwaśna inaczej limonka (Citrus aurantifolia) to roślina z gatunku lima, rodzaj cytrusów. Limonki to niewielkie, wiecznie zielone drzewa osiągające wysokość 5 metrów. To krzewy cytrusowe o pędach pokrytych kolcami i niewielkich owocach średnicy 3-5 cm, o cienkiej, zielonej, żółtawo-zielonej lub żółtej skórce. W smaku limonka jest bardzo aromatyczna, kwaśniejsza od cytryny, nieco mniej soczysta. Składniki odżywcze obecne(...)produktem w kuchni. Przepisy na limonkę: Orzeźwiające lody na patyku mojito Orzeźwiająca lemoniada agrestowa z limonką Espresso Tonic – esencja kawy z gorzkim tonikiem Idealnie nadają się do przygotowania: napojów, koktajli, drinków, świeżych, orzeźwiających soków, do przygotowania gęstych sosów, używanych w kuchni indyjskiej, są składnikiem niektórych marynat, skórka z limonki znajduje zastosowanie w przygotowaniu orientalnych potraw zwłaszcza przepisach kuchni chińskiej, indyjskiej

ProstePesto.pl
10 roślin bogatych w witaminę C do uprawy w domu 82

powodzeniem można uprawiać nie tylko w ogrodzie ale również w warunkach domowych np. w namiocie do uprawy typu growbox. Szczaw zielony Wzmianki na temat tej rośliny występowały do XVIII wieku w literaturze jamajskiej. W tej chwili szczaw zielony jest powszechnie spotykany na łąkach w Europie i Azji Środkowej. W smaku przypomina kiwi lub kwaśne poziomki. To świetny dodatek do sałatek(...)łagodny, podobny do szpinaku smak zielonej boćwiny i jest bardzo pożywna. Dlatego czerwoną boćwinę można wykorzystać do stworzenia bardziej estetycznych i kolorowych sałatek. Ta roślina wręcz kipi witaminą C, a także dostarcza witaminę A, E, wapń, magnez i potas. Boćwina ma więcej związków bioaktywnych i 9 razy wyższą aktywność przeciwutleniającą niż boćwina zielona. Shungiku Shungiku to bardzo popularna roślina

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kawa mrożona z kostek – idealna na upały. I kilka słów o… 196

Kawa mrożona z kostek – idealna na upały. I kilka słów o… Czy u Was też jest tak gorąco? W takie słoneczne, letnie dni najlepiej

Słodkie okruszki
Wyciskarka Artnico – recenzja + FILM 191

opisujący wrażenia z użytkowania mojej nowej zabawki   WYCISKARKA KONTRA SOKOWIRÓWKA Zanim przejdę do recenzji, muszę wyjaśnić jedną istotną kwestię. Kiedyś pisałam na temat wad i zalet soków oraz koktajli ( link do wpisu ). Wyjaśniłam tam także różnice pomiędzy wyciskarką a sokowirówką: Pierwsze urządzenie miażdży warzywo, przeciskając je przez sito. Dzięki temu jest w stanie zachować maksimum substancji odżywczych. Sokowirówka natomiast(...)rozrzedzania soków, o czym w dalszej części wpisu. Z CZEGO WYCISKAĆ SOKI W ARTNICO SX-90? Możemy robić soki w sumie prawie ze wszystkiego, w tym: ziół i zielonych warzyw liściastych (i te Wam najbardziej polecam), typu szpinak, jarmuż, pietruszka, mięta twardych warzyw i owoców typu marchewka czy burak ogórków, kopru włoskiego, pomidorów, selera naciowego większości owoców , np. z pomarańczy

Powiedz dietom nie
Awokado, cenne źródło zdrowia 83

temu. Europejczycy poznali awokado dopiero po podboju Nowego Świata. Owoc szybko zyskiwał na popularności, by stać się częścią jadłospisu. Na większą skalę, zaczęto uprawiać te wiecznie zielone drzewa, na początku XX wieku w USA, szczególnie w subtropikalnym klimacie Kalifornii. Największym producentem awokado jest Meksyk i Chile. Drzewa smaczliwki rosną w RPA, Ameryce Północnej i Południowej, w Azji południowo-wschodniej. Dzięki(...)kolor świeżego owocu. Awokado to odżywczy owoc, który można jeść na słodko i ostro (jest delikatne, orzechowe, łagodne, maślane) w połączeniu z dodatkami wzbogaca smak. Możemy dodawać je do koktajli, delikatnych sałatek, wegańskich potraw, farszy, past, makaronów, zup w postaci kremów, podawać z pieczywem, można łączyć z przyprawami. Smakuje jako dodatek z jajkiem, wędzonym łososiem, szynką parmeńską, warzywami. Dojrzały owoc

ProstePesto.pl

Proponowane wyszukiwania