Omlety z bananem już robiłam, ale prezentowane dzisiaj są, mimo tych samych głównych składników, zupełnie inne, i w smaku i wyglądzie.Zrobiłam dwie wersje, różnią się
Zdrowa Kuchnia SowySlajd z filmu "Witamina B12 - fakty i mity"I znów minął kolejny miesiąc, a ja mam dla Was kilka rekomendacji (w tym 2 polskich
Zdrowa Kuchnia SowySposobów na kotlety jest wiele, każdy ma jakiś swój mniej lub bardziej ulubiony. Ja choć wielką fanką kotletów nigdy nie byłam, to niekiedy jednego
Smaczne ZdroweTen pasztet miał być pierwszym pasztetem samodzielnie przygotowanym przeze mnie. Pierwszy był jednak z wątróbki.Co się jednak odwlecze, to wiadomo, że nie uciecze, więc ten
Zdrowa Kuchnia SowyPatelnia nie musi służyć tylko do smażenia, ja coraz częściej używam jej do szybkiego przygotowywania warzyw do obiadu. Jakoś tak warzywa z patelni smakują nam
Smaczne ZdroweChyba nic nie robiłam do tej pory z czerwonej kapusty. Zwykłą też rzadko używam, najczęściej to jeszcze włoską do zup. Ale jak zobaczyłam na straganie taką
Zdrowa Kuchnia SowyNajlepszy piernik jaki dotychczas jadłam, wręcz bajeczny. Rozpływający się w ustach, cudownie aromatyczny, z własnymi powidełkami...mniam, pyszności. Piekłam na mące orkiszowej bez dodatku
Smaczne ZdroweOstatnia szarlotka była tak pyszna i tak szybko zniknęła, że nie trzeba było długo czekać, aż znów przyjdzie mi smak na tego typu ciasto. A że
Zdrowa Kuchnia SowySuszone pomidory, odkąd odkryłam, że takie są, uwielbiam. Najczęściej jadam jesienną i zimową porą, kiedy to nie ma świeżych.Robię czasem z nimi jajecznicę, ale pasty
Zdrowa Kuchnia SowyTen przepis czekał na realizację bez mała 3 lata. Ale się doczekał:)Znalazłam go na Palecie Smaku i od razu wzbudził moje zainteresowanie, mimo, że to
Zdrowa Kuchnia SowyDelikatny serniczek na kruchym czekoladowym spodzie- pyszności... Przepis reaktywowany z mojego starego kajeciku, wprowadziłam małe zmiany i wyszło troszkę zdrowiej niż kiedyś, m.in. zmniejszyłam
Smaczne ZdroweMąka z ciecierzycy stała się ostatnio numerem jeden w mojej kuchni. Wcześniej używałam jej jako jednej z mąk bezglutenowych w moich mixach do wypieku placków, naleśników
Zdrowa Kuchnia SowyTo kolejny post z mojego pierwszego "rozwojowego" bloga (pisałam o tym tutaj), którym chciałam się z Wami podzielić, z tym, że tego wpisu nigdy
Zdrowa Kuchnia SowyW życiu nie robiłam pasztetu. Żadnego. Nie powiem, że nie miałam ochoty, bo pasztet lubię, a nie jadam raczej kupnego, ale kojarzył mi się taki pasztet
Zdrowa Kuchnia SowyJarmuż odkryłam wiosną tego roku. Od tego czasu, jeśli go zakupię, to dodają do moich zielonych koktajli. Czasem dorzucam do sałatki, i to wszystko co robię
Zdrowa Kuchnia Sowy