Nori Wrapy z hummusem 175liściach nori pod grubą warstwa humusu. Koniec liścia również posmarować humusem by przy zwijany się skleił. Ja przygotowałam 2 zestawy smakowe. nie mieszałam surimi i kurczaka. Wyszło przepysznie i zdrowo. Smacznego
MarciochaKucharzy
Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami 190Lekki i zdrowy wiosenny obiadek Łosoś gotowany na parze z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: pęczek zielonych szparagów 2 filety z łososia ze skórką sos serowy (z serków topionych, śmietany) korbacz (oscypek - makaron) sól, pieprz, cytryna Szparagi umyć i odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować na parze około 10 minut. Zahartować w zimnej wodzie.Łososia podobnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. skropić sokiem
MarciochaKucharzy
Kotlety z selera 223Składniki : seler świeży, zdrowy, co najmniej o 8-10 cm średnicy jajko bułka tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Seler w całości obgotowałam w rosole Pokroiłam w plasterki o grubości 0,5 cm Usmażyłam na gorącym tłuszczu w takiej samej panierce jak wieprzowe kotlety schabowe. Według mnie smakują podobnie jak ...mięso drobiowe :) To może być wyśmienita propozycja
Proste Potrawy
Dietetyczny deser z nasionami chia! 222Pyszny deser, ba! Nawet zdrowy! ;-) Duuużo truskawek! Duuuużo chrupkiego! I słodkie! ;-))) SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: - 7 truskawek dużych - 1/2 banana - 150 ml kefiru 0% - 50 ml mleka 0% - nasiona chia- 4 łyżki Mleko, kefir, banana i 5 sztuk truskawek zmiksuj blenderem. Dodaj nasiona. Wlej do szklaneczek do połowy objętości, połóż po kawałeczku truskawki, zalej resztą płynu. Na wierzch ułóż truskawki
SMYKWKUCHNI
DESER Z NASIONAMI CHIA O SMAKU BANANOWO-KAKAOWYM 215kolejny zdrowy deser, który smakuje niczym budyń czekoladowo-bananowy...jednym słowem jest przepyszny! :) Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Twoje dzieło) CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry
Co, gdzie, za ile jadamy „na mieście” – raport „Polska na Talerzu 2015″ 303proc. respondentów ). Polacy coraz częściej odwiedzają lokale gastronomiczne i coraz bardziej przyglądają się temu, co jedzą i za ile. Musimy jednak pamiętać, że dobrym restauracjom trudno jest przygotować smaczny, zdrowy i atrakcyjny posiłek za 10 zł. Obniżanie cen zawsze wiąże się z rezygnacją z jakości – podkreśla Marcin Piotrowski, szef kuchni restauracji Totomato. Najbardziej lubimy kuchnię polską (56 proc.), włoską
karmelowy
Jarmużowe smoothie 183Trzy słowa na wstępie ZDROWO, ŚWIEŻO, SZYBKO. Bomba witaminowa dla naszego organizmu pełno w nim naturalnego błonnika dla mnie mega :)))) Składki: 60 g jarmużu (ok. dwóch garści) 1 dojrzały banan 6 łyżek soku z cytryny 100 ml wody mineralnej (opcjonalnie) Jeśli macie całe liście jarmużu, należy wykroić grube łodygi. Następnie porwać na mniejsze kawałki Wszystkie składniki miksujemy
Delicious Titbits
Buraczane ciasto z marchewką i orzechami 224Zdrowo i kolorowo :), mam dla Was łaciate ciasto do kawy z dużą ilością karotenu i buraków. Składniki na 1 keksówkę : 1/2 szklanki buraków startych na małe wiórka 1 i 1/2 szklanka marchwi startej na małe wiórka 1/2 szklanki orzechów włoskich 3/4 szklanki oleju 3 jaja 1 szklanka cukru szczypta świeżej wanilii 2 szklanki mąki 2 płaskie łyżeczki
Apetyczna babeczka
Koktajl ogórkowy 196Natura Food 2014. Jest delikatny, idealny na upał ale i w chłodne dni chętnie go wypijemy. Zrobienie koktajlu zajmie nam chwilę, miodem dosładzamy wg własnych upodobań. Smacznie i zdrowo! składniki - 2 porcje 400 g obranych zielonych ogórków 1 łyżeczka startego imbiru 1/4 łyżeczki mielonego anyżu 1- 2 łyżki miodu (płynnego, jeżeli mamy stały - rozpuścić) szczypta kardamonu ( rozbiłam ziarenka
Stare Gary
Koktajl ze szpinakiem, ananasem, jabłkiem i kiwi 264będzie mieć w jednym miejscu wszystkie sprawdzone i te stworzone zupełnie przypadkowo przepisy. Jako pierwszy przedstawiam Wam przepis na koktajl ze szpinakiem, ananasem, jabłkiem i kiwi. Koktajl jest bardzo zdrowy, smaczny i w pięknym wiosennym kolorze. Gorąco polecam Koktajl ze szpinakiem, ananasem, jabłkiem i kiwi Składniki: (na dużą szklankę) pół małego ananasa 1 kwaśne jabłko 1 kiwi 2 garście świeżego
UgotujmyTo.pl
JAK OBRAĆ/POKROIĆ MANGO? 219naprawdę oddalonych sklepach. W związku z tym, że pojawi/pojawiło się na naszej stronie kilka przepisów z mango, postanowiłam przygotować post praktyczny: jak mango pokroić. Koktajl mango lassi - przepis . Zdrowy deser z mango i nasionami chia - przepis. CZYTAJ WIĘCEJ I PRZEJDŹ DO PRZEPISU
Przepisy Aleksandry
Pełnoziarniste crumble malinowe 219Zdrowy i niskokaloryczny deser na bazie malin z dodatkiem jagód goji i pełnoziarnistej kruszonki z płatkami owsianymi. Idealna propozycja na coś słodkiego dla osób dbających o wagę. Składniki: (na 4 porcje) maliny (świeże lub mrożone) 4 łyżki jagód goji ½ szklanki płatków owsianych górskich ¼ szklanki mąki razowej typ 2000 ¼ szklanki maki pszennej typ 500 30 g masła fruktoza/cukier trzcinowy do smaku
Pyry na Gaz
Menu dla diabetyka 211diabetyka" znajdą się przepisy opracowane zarówno przez kulinarnych blogerów jak i kucharzy-profesjonalistów, które zostały sprawdzone przez dietetyka i zaakceptowane jako pełnowartościowe i bezpieczne dla cukrzyków. Ma być pysznie, zdrowo i bez obliczania! W ubiegłym tygodniu odbyła się uroczysta inauguracja projektu "Menu dla diabetyka" oraz kulinarne warsztaty dla dziennikarzy i partnerów akcji. Ja także wzięłam w nich udział. Wspólnie
Kulinarne Inspiracje
Naleśniki ryżowe z budyniem waniliowym i owocami leśnymi | bezglutenowe, bez laktozy 209Wielką Sobotę wspólnie z rodzicami zjedliśmy razem śniadanie co zdarza się 1-2 razy do roku. Skoro to taka rzadkość przygotowałam coś na słodko, pysznego, sycącego a zarazem zdrowego, bezglutenowego i bez laktozy (niestety jej nie toleruje). Dla mnie z budyniem z odżywki białkowej, dla rodziców z normalną wersją (więc przy garach troszkę stałam rano). Mi smakowało
Czarnawisienka
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z kukurydzą i orzeszkami ziemnymi 223wlać do usmażonego mięsa, dodać kukurydzę i orzeszki, podgrzać. 4. Podawać z ryżem. Sos słodko-kwaśny Orzech bardzo nam posmakował. Nie dość, że jest zdrowy i ekologiczny, to jeszcze po podgrzaniu i dodaniu go do mięsa okazał się tak smaczny i dobrze doprawiony, że nie musiałam nic "poprawiać" jego smaku (a rzadko mi się to zdarza!) :) Na prawdę polecam
Kto ugości moich gości?