Dziś proponuję pyszny, lekki i zdrowy twarożek z serka wiejskiego wzbogacony pomidorkami koktajlowymi i szczypiorkiem. Smakuje wybornie, czuć w nim każdy składnik z osobna, ja już
Kuchnia z widokiem na ogródMam dla Was nową odsłonę owsianki!. Popularne płatki owsiane zastąpimy całym ziarnem owsa które po pierwsze będzie smaczniejsze a po drugie skorzystamy w pełni z dobrodziejstw
Kuchnia PROzdrowotnamożna je przyrządzić na każdą możliwą okazję. W moim wypadku były po prostu podarunkiem dla domowników na drugie śniadanie. Robi się je szybko, a ich dodatkową zaletą jest praktyczny brak cukru, do tego mleczko kokosowe i zdrowe ziarna. Muszę coś jeszcze dodawać? Batoniki kokosowe!"Składniki:3 szklanki płatków owsianych1 puszka mleka kokosowego garść rodzynekgarść suszonych czereśni1/3
Słodkie PrzyjemnościDziś na śniadanie zrobiłem coś szybkiego, niewymagającego większych umiejętności, ale za to po "włoskiemu"; a chyba najważniejsze jednak że pyszne, zdrowe i pożywne.Wersja moja ze zdrowa żytnią bułką, ekstra porcją rukoli, cykorii i papryki.Do wyżej wymienionych potrzebujemy jeszcze:mozzarellę, oliwę, jogurt naturalny, majonez.Sos: majonez, papryka - świeża obrana i drobno starta - jogurt, sól.Pieczywo przekrawamy
BaRepaspożywne, maja mnóstwo zdrowych orzechów, suszoną żurawinę i całą masę płatków zbożowych. Przygotowuję je dla moich Dzieci jako zdrową przekąskę do szkoły, Mężowi pakuję kilka większych ciasteczek w podróż, a ja sama zajadam się nimi przy śniadaniu popijając szklanką zimnego mleka:) Coś wspaniałego! Gorąco polecam!SKŁADNIKI:1,5 szklanki mąki żytniej 2000200 g miękkiego masła (użyłam ekologicznego
Słodko-Słony Świat IlonySzybkie obiady są świetnym rozwiązaniem w domu pełnym aktywnych ludzi. Najważniejsze to zjeść zdrowo i wiedzieć co jest w środku :) Naleśniki zapiekane ze szpinakiem
Niezły MłynekPomysł na weekendowe śniadanie, na idealny początek dnia?... proszę bardzo... podwójny omlet w środku z warzywami, serem i wędliną. Syte, proste, zdrowe i mega kolorowe. Wiosna w pełni na talerzu. Czego chcieć więcej? Proporcje na jedna osobę. Ilość jajek można dowolnie zmieniać. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikszynką, selerem i stokrotkami - czyż to nie brzmi pysznie i wiosennie ? Do tego jeszcze pyszny, zielony sos i mamy zdrowe danie. Do tego ładne i cieszące oko. Taką sałatkę można podać na lunch, kolację czy nawet na śniadanie. Jest pyszna i lekka. Spróbuj koniecznie ! Zobacz także przepis na Wiosenną zupę szparagową ze stokrotkami . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzagłód słodkości wkręcał nam pokaźne wiertło w głowy. I tak, jak na pstryknięcie w palce powstały zdrowe, bezglutenowe, kukurydziano-karobowe batoniki, na które połakomili się też inni. I proszę, jak ratująca życie może być pozostawiona kaszka ze śniadania.SKŁADNIKI:- Kaszka kukurydziana, 3 łyżki- Karob, 3 łyżki- Jajko, jedno,- mąka bezglutenowa. 2 łyżki,- cukier trzcinowy, 2-3 łyżki(...)stopni, pieczemy 10 minut./Termoobieg, góra - dół/W zasadzie zamiar domowej produkcji batoników śniadaniowych na kolację (taki paradoks) zrodził się w naszych głowach przez rzucenie okiem do garnka ze śniadania. Została nam ugotowana kaszka kukurydziana i czekała na swoje drugie wcielenie. Reinkarnacja kaszki przebiegła pomyślnie, a w nowym "ciele" czuła się chyba lepiej niż w wersji "dziewiczej". Żywot
Wypisz Wymalujnadzieję, że stanie się on dla Was źródłem nieskończonych inspiracji dotyczących włoskiej kuchni. Lista potraw dodanych do akcji: Jeżeli przekręciłam Wasz nick lub nazwę bloga, dajcie mi znać. Śniadania: Pomidorowa frittata - Josia z bloga Kuchnia Josi Polenta z jajkiem sadzonym - przepis z bloga Red and Pale Słone wypieki: Focaccia - Martynosia z bloga Codzienne Gotowanie Focaccia(...)bloga Chilli, Czosnek i Oliwa Sałatka z fig z mozzarellą i bazylią - Monika K. z bloga Smaczne - Zdrowe Insalata di rucola e fichi con prosciutto - sałatka z rukoli, fig i szynki parmeńskiej - Alastor z bloga Kuchnia z wyrakiem Śniadanie a'la Caprese - deliszys z bloga Życie smaczniejsze od zaraz Zupy: Acquacotta – woda gotowana - Agnieszka
Chilli Czosnek i OliwaCoś pysznego, coś szybkiego i coś zdrowego. Pyszny deser z mango, banana, jogurtu przekładany pokruszonym pierniczkiem domowej roboty. Jeśli nie macie, możecie użyć dowolnego innego ciastka. Polecam wielozbożowe. Świetny pomysł na drugie śniadanie lub podwieczorek. Deser pięknie się prezentuję, więc mile zaskoczy waszych gości. Składniki: (2 duże porcje lub 4 mniejsze) 1 mango 1 dojrzały banan 1 gęsty jogurt(...)polecam wielozbożowe, digestive) Przygotowanie: Pierniczki pokruszyć. Mango zmiksować z bananem na gładki mus. Do kieliszka wkładać na przemian: pokruszony pierniczek, jogurt, mus. Można udekorować listkiem mięty. The post Zdrowy i szybki deser z mango, banana i jogurtu przekładany pierniczkiem appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjamiłości do jedzenia, zdrowego stylu życie i dzieci - batony pełne wartościowych składników, nasion, suszonych owoców, oraz orzechów, tak cennych dla pracy naszego mózgu. Batony słodzone prawdziwym miodem, o wspaniałych właściwościach i cudownym wpływie na nasz organizm. Doskonałe kiedy mam ochotę na coś słodkiego lub kiedy zaczyna doskwierać mi głód i wiem, że nasyci mnie racjonalnie na co najmniej godzinę. Batony(...)doskonałe drugie śniadanie dla naszych pociech, cudowny dopalacz w czasie długiej przerwy. Choć wciąż z sentymentem wspominam kanapkę z żółtym serem, gruszkę lub śliwki, które mam wkładała mi do śniadaniówki jesienią, to uważam, że te batony mocno wyparłyby tamten schemat. Możecie bawić się składnikami, dodajcie to co lubicie lub to co aktualnie przetrzymuje Wasza spiżarnia, jeśli nie po drodze
Słodki KompromisKwiatki cukinii są pierwszymi i jak narazie ostatnimi jadalnymi kwiatkami, z którymi miałam do czynienia. Kupiłam je w zeszłym roku z ciekawości na lokalnym targu. Pani
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńPodróże to wdzięczny temat, na który składa się wiele elementów tworzących to co nazywamy przygodą . Tak wiele przecież zależy od naszych zmysłów, które tylko czekają by
Kuchnia PROzdrowotnaPasty na chleb swoją prostotą i praktycznością zdobywają sympatię w Polskich domach. Szkoda tylko że najczęściej raczymy się gotowcami z marketów które po pierwsze: często mają
Kuchnia PROzdrowotna