zdrowe odżywianie - 714 przepisów (strona:33/48)

LEKKIE I ZDROWE POTRAWY NA WIELKANOC 1103

Hej!      Święta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami, a pogoda nie daje za wygraną - na zmianę świeci słońce, wieje wiatr, pada śnieg, grad i

Katsuumi
Porady kulinarne: Szybko, tanio, zdrowo czyli gotowanie w szybkowarze 145

Jeśli nie lubicie spędzać czasu w kuchni, nie przepadacie za gotowaniem lub wprost przeciwnie momentami odnosicie wrażenie, że dbacie o to, w jaki sposób się odżywiać, aby przygotowywane posiłki zachowywały jak najwięcej naturalnych składników odżywczych i witamin to zainteresuje was posiadanie w swojej szafce nie lada gratki, za którą kryje się nowoczesny szybkowar. Gotując za pomocą szybkowarów zużywamy mniej energii(...)inwestować w naczynia, które zagwarantują nam komfort w kuchni. Z szybkowarów możemy korzystać na kuchniach gazowych, elektrycznych, indukcyjnych, ceramicznych oraz halogenowych. Zamiast kupować mrożonki, jadać w barach, tłusto, niekoniecznie zdrowo lub rzucać się rozpaczliwe na fast food sięgnijmy po szybkowar i zadbajmy o swoje zdrowie. „Kociołek Papina” można też dodać do listy życzeń na gwiazdkę, na urodziny. Niejedna para młoda

WojnaNaSmaki.pl
Smalec do smarowania pieczywa i rehabilitacja smalcu 149

Smalec domowy wraca do łask.Zza oceanu dochodzą wieści,że smalec jeszcze niedawno wyklęty przez dietetyków,znów jest kupowany i używany do smażenia mięsa.Z punktu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czy muszę jeść 5 posiłków dziennie, żeby schudnąć? 121

jednorazowo (wykluczam sytuacje, kiedy podbijamy kaloryczność tłuszczami). Trudno jest jeść trzy posiłki dziennie, po załóżmy 1000 kcal i przy tym jeszcze trenować.  dla osób z niedowagą i zaburzeniami odżywiania - częste jedzenie małych porcji lepiej pobudza apetyt niż jednorazowe "zapychanie" żołądka dużą objętością pokarmu dla ludzi z problemami trawiennymi i z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej dla ludzi, którzy najzwyczajniej w świecie(...)otrzyma sygnał że jednak żołądek jest pełny. Stawiaj na JAKOŚĆ spożywanych produktów, nie na kaloryczność. Nie sztuką jest zjeść hamburgera i nie czuć głodu. Ważne, żeby kalorie były zdrowe i odżywcze dla naszego organizmu. Dbaj o odpowiednią ilość białka w diecie - to ono odpowiada za uczucie sytości. Nie zapominaj, że kaloryczne napoje (większość z nich zresztą doradzam

Powiedz dietom nie
Egyptian Magic - sekret urody Kleopatry? 177

nieprzyjemne skutki działalności bakterii wywołujących trądzik, łagodzi wysypki i neutralizuje wolne rodniki chroniąc skórę przed przedwczesnym starzeniem się. 4. Pyłek kwiatowy -  koi i łagodzi skutki wielu chorób skóry, odżywia i poprawia ogólny wygląd. 5. Mleczko pszczele -  jest uznanym składnikiem ze względu na znaczne korzyści dla zdrowia skóry, w szczególności mleczko pszczele pomaga w regeneracji, odbudowie tkanek i gojeniu(...)znikać i nie pojawiają się nowe niedoskonałości. Ze względu na konsystencję i zawarte oleje, obawiałam się, że krem będzie zatykał pory, ale nic takiego nie powoduje. Moja skóra jest zdrowa, doskonale nawilżona i promienna, bo już nie faszeruję jej chemią. Krem jest bardzo wydajny. Przez te kilka miesięcy zużyłam mniej niż połowę słoiczka. Sądzę, że to dobry wynik. Egyptian

two broke sisters
Żyję wg: "jedzenie jest dla mnie, czy to ja jestem dla jedzenia"? 388

selerem naciowym   nie zastanawiałam się nad wartościami odżywczymi jakie niesie za sobą to warzywo. Słyszałam tylko od mamy, kiedy byłam mała, że seler to jest bardzo ZDROWE warzywo. Nie wgłębiałam się w to, bo po co? Przecież mama ma na pewno rację! No i zgadza się! Po tylu latach sprawdziłam co i jak z tym selerem. Jakie(...)likwiduje nawet zaparcia wynikające ze złych przyzwyczajeń żywieniowych. Dieta bogata w seler zalecana jest także osobom cierpiącym na nadciśnienie tętnicze. Schorzenie to jest zwykle wypadkową nawet kilku przyczyn: złego odżywiania,  stresu , zaburzeń w pracy nerek, obciążenia serca oraz całego układu krążenia. Tymczasem seler odtruwa organizm, pomaga trawić tłuszcze, działa moczopędnie, polepszając pracę nerek i serca oraz koi stargane stresem

Kuchnia moimi oczami
Pasta z kaparów awokado i sera białego 143

U mnie w domu obecnie króluje awokado i kapary oto przepis jak można to smacznie wykorzystać ;] Składniki: - 150 gram twarogu - 1 łyżka jogurtu naturalnego - 1 łyżeczka

Tanio szybko zdrowo
Sos bardzo pomidorowy i klopsiki drobiowe 170

tradycyjnych. Sos przygotowujemy bez dodatku śmietany, masła czy mąki, za to z dużą ilością pomidorów. To na pewno duża zaleta zarówno dla osób na diecie, jak i dla tych, odżywiających się normalnie. Ja chyba odnalazłabym się gdzieś pośrodku. Od jakiegoś czasu staram się jeść zdrowiej. Nie stosuję żadnej diety. Co to, to nie. Jednak zaczęłam przygotowywać moje dania nie tylko(...)dodać szczyptę ulubionych.) Całość dusimy ok. 15-20 min (do zgęstnienia sosu). Podajemy np. z kaszą gryczaną i posiekanymi ziołami. Drobiowe klopsiki, lekki sos i kasza gryczana = pyszny i zdrowy obiadek :) Smacznego

Ratunku obiad
DAFI - Szklany dzbanek filtrujący 2 L - LED Sensor 137

przecież od dawien dawna wiadomo, że woda to eliksir życia, sposób na urodę.. Woda jest do życia niezbędna. Ma ogromne znaczenia dla prawidłowego funkcjonowania organizmu – oczyszcza, leczy, odżywia skórę. Badania potwierdzają, że występuje ścisła zależność pomiędzy jakością i ilością wypijanej wody a naszym zdrowiem i energią. W ludzkim ciele zachodzi szereg reakcji chemicznych i biologicznych, opierających się na właściwościach(...)łatwością utrzymasz dzbanek  w czystości, również, myjąc go w zmywarce.Ten typ szkła nie zawiera kadmiu, ołowiu ani innych szkodliwych substancji. Dzbanki są po prostu bezpieczne i zdrowe, posiadają świadectwo jakości zdrowotnej PZH. Następny plus to- możliwość pełnego recyklingu szkła, szkło boro-krzemowe jest szkłem w 100% ekologicznym..czyli ,korzystasz ze szkła przyjaznego środowisku! Dzbanek składa się

Z Kuchni Do Kuchni
WZMACNIAJĄCA ZUPA KREM prawie BEZ GOTOWANIA 176

Mogę powiedzieć z czystym sumieniem, że po zmianie sposobu odżywiania cała nasza rodzina zyskała lepsze zdrowie. W sumie wcześniej też nie chorowaliśmy zbyt często ale jednak widzę wyraźną poprawę, od ubiegłej zimy oprócz ospy moich dzieci nie było u nas żadnego choróbska, ewentualnie zwykły jesienny katar. Jednak dieta dietą a życie życiem; trochę więcej stresu przed dłuższy czas i szwy(...)zarazom wokół :) Dobrym dodatkiem byłby też ziołowe grzanki ale... nie chciało mi się robić. Całe "gotowanie" zajęło mi jakieś pół godziny, tak że zaliczam kolację do wyjątkowo udanych - smacznych, zdrowych i przy tym zupełnie nie zajmujących czasu w niedzielę wieczorem. Życzę wszystkim smacznego, bo mam nadzieję, że spróbujecie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
DLACZEGO WARTO JEŚĆ WĘGLOWODANY? 262

Hej!     "Węglowodany tuczą" - z takimi opiniami spotkaliście się prawdopodobnie nie raz i nie dwa. Chyba każdemu z nas rzuciło się to w oczy

Katsuumi
YERBA MATE - WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE 195

Hej!      Yerba mate. Wielu ludziom nazwa ta praktycznie nic nie mówi. Pewna część osób gdzieś pewnie zasłyszała, a jeszcze inna pije ją regularnie

Katsuumi
W kuchni Kari: przyprawy 125

też właściwości antybakteryjne, przez co pomaga w walce z trądzikiem. Cynamon ma też właściwości rozgrzewające, co jest bardzo przydatne podczas początkowych oznak przeziębienia organizmu czy podczas zimy. - KOLENDRA: zdrowe są zarówno nasiona, jak i liście, nadające pikantnego i kwaśnego smaku. Jako przyprawę uznaje się oczywiście nasiona. Kolendra wykazuje silne działanie przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwwirusowe. Posiada także cenne przeciwutleniacze(...)komórkami rakowymi. Imbir pomaga złagodzić ból i zmniejszyć stan zapalny stawów, przeciwdziała reumatyzmowi i skurczom mięśni. Ponadto pobudza krążenie krwi, usuwa toksyny z organizmu, oczyszcza jelita oraz nerki i odżywia skórę. Te przyprawy trzymam w pojemniczkach, gdyż najczęściej ich używam. Te rzadziej stosowane przechowuję w szczelnie zamykanych woreczkach foliowych (takich na zacisk). Są to m.in.: - KARDAMON: używany zarówno do dań

Wegańska kuchnia orientalna
ZDROWOTNE WŁAŚCIWOŚCI SELERA 183

Hej!     Seler często nie jest doceniany w naszej kuchni. Znamy go głównie jako dodatek smakowy do zupy (może nawet zastępować sól), który i tak

Katsuumi