Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza, na nią wpływu nie mamy ,to fakt, ale mamy wpływ na kolory i entuzjazm na naszych talerzach. Możemy zapobiec wrażeniami wizualnymi
Z Kuchni Do KuchniZa oknem jest ...jak jest. Ciężkie ołowiane chmurzyska i ten deszcz, ciągle deszcz. Kapie z chmur, kapie z nosa... Potrzebuję szybko dawki dobrego samopoczucia, energii, kolorów
Z Kuchni Do KuchniTo danie jest pyszne. To danie jest szybkie i dla tych co kochają koperek, będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. Kilka składników, które mamy w lodówce, dobry
Z Kuchni Do KuchniJak obiecałam, tak też zrobiłam.Nie czekałam ani chwili. Pogoda się zmienia z dnia na dzień. Póki co mamy owoce na straganach. Powoli się będą
Z Kuchni Do KuchniKolejny koktajl o szerokim spektrum działania. Dodatek kilku kluczowych składników sprawi, że zmartwychwstaniecie. Najlepiej spożyć na pusty żołądek, z samego rana...choć wiem, że to trudne
Z Kuchni Do KuchniDziś na obiad fasola czarne oczko . Mała fasolka o wspaniałym smaku i delikatnej skórce. Strączkowe poprawiają kondycję, pamięć i koncentrację, świetnie zastępują mięso i łagodzą objawy
Z Kuchni Do Kuchniwędrówkę na drugą stronę czaszki. Jest to przystosowanie do przydennego trybu życia. Halibuty są dużymi, silnymi rybami - niebieski osiąga ponad 1m długości, a wagę do 40 kg. Jest drapieżnikiem, odżywia się rybami i krewetkami. Taka ryba wymaga odpowiedniej oprawy , bo ma wyjątkowy smak. Postanowiłam ją zgrillować. Do dzieła! Składniki Halibut niebieski dzwonko Abramczyk sól cytrynowa Skworcu Karahi Chicken Masala(...)nabrał wykwintnego charakteru. Przekonajcie się sami jak niewiele trzeba aby poczuć się lepiej i zdrowiej zjeść. Aby przenieść się na chwilę do zakątków gdzie ocean czysty , pełen wspaniałych i zdrowych ryb! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniZrobię obiad dietetyczny. Dziś u mnie jedno danie. Będzie typowo po włosku. Często jadałam tak w regionie Piemont. Jak Sycylia preferowała drób i koninę, Friuli Wenecja
Z Kuchni Do Kuchni...zrobiłam babkę kugelhopf w automacie do pieczenia chleba. Wyszła fantastyczna, zmodyfikowałam mocno składniki sypkie, gdyż w orginale były tylko rodzynki. Zastanawiam się czy z podanym proporcji
Z Kuchni Do KuchniPodam Wam dziś na kolację reginette z gulaszem. Piemonckie danie, które jadłam dość często...kiedy już nie wiedziałam co mam do makaronu zrobić. Jest to obiad
Z Kuchni Do KuchniDo sporządzenia tego konkretnego dania skłoniła mnie..tęsknota. Za przyjaciółką, która przeprowadziła się do Peru i komosę ryżową będzie zajadać często i zawsze. Ja , przyznam się
Z Kuchni Do KuchniZabiorę Was dzisiaj na Sycylię, gdzie bardziej niż u nas, żar się z nieba leje...Zabiorę Was ze sobą na obiad, który króluje na stołach i
Z Kuchni Do KuchniSeler naciowy, choć często niedoceniany i wykorzystywany znacznie rzadziej niż seler korzeniowy jest prawdziwym przyjacielem osób dbających o linię ( 14 kcal w 100 gramach) i pragnących zdrowo się odżywiać. Bogactwo witamin (m.in. witaminy C, której ma dwa razy więcej niż cytrusy), minerałów oraz działających przeciwzapalnie flawonoidów to tylko niektóre z zalet selera naciowego Tym razem Lulu przygotowała dla Was wspaniałą
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDzień dobry słonecznie każdemu po kolei. Szybkie śniadanko dzieciaczkom ? Pyszne śniadanko? Kolorowe? Podano! Składniki! -ulubione musli -ulubiony jogurt -gęsty domowy sok malinowy -mieszanka ziaren prażonych u
Z Kuchni Do KuchniA oto na talerzu wspomnienie sycylijskich nocy, kiedy to można było zasiąść na tarasie i zjeść do pysznego salami i butelki wina , tę oto sałatkę z
Z Kuchni Do Kuchni