Zaczynamy długi weekend! Zaczynam urlop! Jadę na koncert! Wowowow! :D Podaję przepis na drugie danie, które kiedyś kiedyś będę serwowane w moim bistro (jak wygram w
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPrzepis dodaję w ekspresowym tempie, więc wybaczcie literówki i tym podobne., dziś cały dzień na mieście ,zabiegana! jutro wyjazd na koncert, ulalala :D Sernik pyszny, bez
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćChyba jeszcze żaden mój przepis nie miał tak długiej nazwy, ale co zrobić jakoś trzeba opisać te pyszne cudeńka ;) Stworzone zostały z udziałem produktu, który trafił
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćNie miałam pomysłu jak nazwać ten przepis, makaron z suszonymi pomidorami, brokułami, wędzonym kurczakiem, serem fetą? bez sensu! zrobiłam go szybko, był to mój obiad więc
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćWeekend czas zacząć? NIE ja, studia cd. Aleeeee tak się cieszę bo w przyszłym tygodniu zafundowałam sobie 4 dni wolnego! :D (dwa dni urlopu + weekend! :) Come
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPost z rana jak śmietana! :D nie będę się rozpisywać bo też nie mam zbytnio czasu, dziś mam wolny dzień ale chcę go spożytkować dość
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMoje dzisiejsze śniadanie, podaje przepis na szybko ;) Nie miałam pomysłu, chciałam omlet, ale że jestem ograniczona dźwiękowo (nie mogłam użyć miksera, bo nie chciałam obudzić innych
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPrzepis szybki i prosty, a do tego starczy na 2-3 posiłki ;) Bez dalszych wstępów zaczynam: /fota średnia bo i światło średnie, niestety teraz tak już
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPrzepis prosty, dość szybki, a danie sycące i pełne wartości odżywczych. Przy mojej aktualnej diecie, zbierania masy i budowania mięśni taka tarta spisała się idealnie na
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćMiały być bułki, ale po przygotowaniu ciasta stwierdziłam że bardziej nada się na pizzę lub tartę, jest bez drożdży więc typowo pizzowe nie jest, ale na
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćw sam raz na śniadanie, mniam :) Składniki (3 naleśniki)/całość około 390 kcal/: jajko 80g dojrzałego banana cynamon 50g zmielonych na mąkę płatków żytnich 130ml
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćprostu odgrzać - dobry z niego chłopak, prawda? Przed problemem staję, kiedy C. pracuje kilka dni z rzędu, i mi się obiad skończył... Nie, żebym nie umiała - gotowałam codziennie obiady przez kilka lat przecież. Problemem jest fakt, że nie lubię gotować dla siebie ... Nie chce mi się spędzać godziny nad garnkami tylko po to, żeby pochłonąć coś szybko między pisaniem posta(...)komuś sprawić przyjemność, żeby kogoś nakarmić. Dlatego zazwyczaj kończę z tostem (za co naprawdę przepraszam wszystkich zwolenników zdrowego żywienia) lub... Zupą. Bo, jak wiecie, zupy uwielbiam, poza tym robi się je błyskawicznie, no i starczają na dwa - trzy dni (lub tylko jeden obiad, jeśli C. wraca do domu głodny). Tym razem miałam trzy zalegające w kuchni pory, które wyglądały
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś u mnie na obiad bakłażany faszerowane mięsem mielonym i serem. Wszystko w ziołach i pomidorach. Wspaniałe i syte danie, które kilka razy w roku pojawia się w naszym menu. Aromatyczne i zdrowe bakłażany wypełnione mięsno-serowym farszem, to nie może nie smakować! Po bakłażany chętnie sięga kuchnia bałkańska, gdzie bardzo często zapieka się je z nadzieniem(...)bazie mięsa, warzyw i ryżu. Dziś u mnie podobne danie, lecz bez ryżu, za to dużo mięsa, pomidorów i sera. Obłędny obiad na weekend! Zapraszam na bakłażany faszerowane, takie kształtne, zgrabne i wypełnione pysznym aromatycznym farszem. Podaję je z sałatką batawską lub masłową z jogurtem na słodko z cukrem pudrem i sosem pomidorowym, zazwyczaj ostrym. Bakłażany faszerowane mięsem mielonym, sosem
Zasmakuj KuchniMój pierwszy wpis, a zarazem mój pierwszy przepis, dotyczy chyba najbardziej klasycznej sałatki serwowanej najprawdopodobniej na całym świecie – sałatki greckiej . Niby bardzo łatwa w przyrządzeniu
Sagneska - gotowanie i lifestylekuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek do obiadu, do zup, do deserów, koktajli i ciast. Jest to praktycznie uniwersalny składnik, który można łączyć ze wszystkim, na słono, słodko czy kwaśno. O tym, że jest zdrowa wiedzą pewnie wszyscy. Nic więc dziwnego, że w Polsce
To co kocham