minut ?, oczywiście!, grillowany kurczak w sosie sojowym z dużą ilością sałaty w czosnkowym dressingu poleca się na obiady i kolacje. Składniki dla 4 osób: - 2 filety z kurczaka Marynata do mięsa - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka majeranku - 3 łyżeczki oleju rzepakowego - sól - pieprz Mi ks sałat ok. 10-12 dag - roszponka, rukola, sałata lodowa Dressing do sałaty(...)mięso było bardziej soczyste, a płytki grilla pozostaną czyste. Filet jest gotowy po około 10-12 minutach po zapiekaniu w grillu 1000 W. Gorące mięso kroimy na małe paski i podajemy z sałatą. 2. Dressing mieszamy z sałatą i podajemy z kurczakiem. Smacznego
Apetyczna babeczkastron , nie muszą być gotowe , dojdą w piekarniku . Pieczarki , kroimy w plastry , także lekko obsmażamy . Każdy plaster kurczaka – pierś , solimy , smarujemy ketchupem , posypujemy oregano . Następnie układamy mozzarellę pokrojoną w plastry ,pieczarki i porwane kawałki salami , pomidorek. Zapiekamy w piekarniku , nagrzanym do 180 C , do czasu ,aż mozzarella się stopi . Wyciągamy , posypujemy ziołami i gotowe Smacznego ! Post Pierś drobiowa
Ogrodnik w podróżyfalse MicrosoftInternetExplorer4 Przyprawy mieszamy. Podudzia myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawami. Do naczynia żaroodpornego przelewamy fasolkę, na niej układamy pałki kurczaka, posypujemy posiekaną cebulą, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury180°C. Pieczemy 35 min, po czym posypujemy serem i zapiekamy 10-15 min. Podajemy z pieczywem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
R'n'G KitchenSkładniki: 1 filet z kurczaka 2-3 łyżki żurawiny Fanex 1 łyżeczka miodu sól, pieprz słodka papryka Przygotowanie: Fileta włożyć do naczynia do zapiekania, posypać przyprawami, polać miodem i na końcu … Czytaj dalej Filet z żurawinie
czarrna od kuchninaczynia żaroodpornego daję makaron, posypuję go startą mozzarellą (garść) i mieszam. Następnie smaruję połową sosu, na makaron daję podsmażonego kurczaka z cebulą, następnie ogórki, paprykę, smaruję pozostałym sosem. Na paprykę wysypuję odsączoną kukurydzę i posypuję startą mozzarellą. 6. Zapiekam w 180 stopniach (termoobieg) około 20 minut. Smacznego
kruche babeczkiułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spody do pizzy posmarować podsmażonymi pomidorami. Następnie ułożyć usmażone kawałki udek z kurczaka, pokrojoną cebulę i kawałki sera feta. Całość posypać ziołami prowansalskimi, startym żółtym serem i ewentualnie parmezanem. Przygotowaną pizzę zapiekać około 15-18 minut w 180°C (długość pieczenia będzie zależna od grubości ciasta). Przed podaniem udekorować listkami bazylii. Pizzę podawać
Ugotowaćczosnkiem Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Frittata z pomidorami i ziołami Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pikantna wieprzowina w pomidorach Ratatuja z bobem Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Ziołowy makaron omlecikowy z kiełbaską peperoni Zupa jarzynowa z brukselką i fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniapółmiękko. Odcedzić i wystudzić. Pokroić w cienkie plasterki. Przygotować formę do zapiekania. Wysmarować ją dokładnie masłem. Połowę z pokrojonych ziemniaków ułożyć na dnie formy. Śmietanę wymieszać z dipem czosnkowym i połową z niej polać ziemniaki (resztę zostawić na drugą warstwę ziemniaków). Mielone mięso z kurczaka wyjąć z lodówki i równomiernie rozłożyć na ziemniakach. Przykryć resztą ziemniaków. Polać śmietaną
Świat Domowej Kuchniniewielkiej ilości oleju. Doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania ( ja mam żaroodporną formę jak do keksa )układamy na dnie plasterki boczku wędzonego. Na boczek wykładamy połowę masy z piersi na nią szpinak, wołowe mięso mielone ( tatarowe, przyprawione ), pieczarki i ponownie masę z piersi z kurczaka. Całość przykrywamy plasterkami boczku. Pieczemy w piekarniku w temp. 190 o C przez
Smaki EwyCukinie zapiekane - dosyć popularne danie ale każdy ma na to swój pomysł. Pyszne są cukinie na grillu ale jest jeszcze troszkę za zimno więc trzeba ratować się patelnią lub piekarnikiem. Składniki: 2 małe cukinie 2 pieczarki 1 mała cebula 1 pierś z kurczaka jajko około 3 łyżek posiekanego sera Rokpol 2 łyżki startego żółtego sera(twardego) 2 łyżki posiekanej(...)wzdłuż i usunąć nasiona i lekko wysmarować olejem. Pierś z kurczaka bardzo drobno pokroić lub przepuścić przez maszynkę. Podsmażyć na patelni. Doprawić solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę oczyścić i bardzo drobno pokroić. Podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki razem wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Farszem napełniać cukinię i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180°C około 30 minut.Cukinie przez pierwsze
Pysznie & Piękniezioła włoskie. Wlać słodką śmietankę i chwilę gotować Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron wymieszać z kurczakiem, różyczykami brokułu, odsączoną kukurydzą z puszki. Zalać równomiernie sosem Na wierzch zetrzeć mozzarellę, a na wierzchu ułożyć umyte pomidorki Zapiekać w 190 o C aż ser się rozpuści i nieco przyrumieni
Czerwień i błękitznów lekko polać sosem. Warstwa ziemniaków, oprószona solą pieprzem i ostrą papryką. Następnie warstwa z kurczaka, sos, ziemniaki i reszta warzyw. Polać zapiekankę sosem i posypać koperkiem. Włożyć zapiekankę do piekarnika nagrzanego do 180 stop. Zapiekać przez 25 minut. Przed końcem pieczenia, posypać zapiekankę startym żółtym serem, zapiekać do rozpuszczenia się sera. Gotową zapiekankę
Kuchnia Danusipapryki w kostkę i również podsmażamy. Łyżką nakładamy na uprzednio posmarowane sosem bagietki. Na wierzch układamy usmażone kawałki z kurczaka i pokrojonego w plasterki ogórka kiszonego. Całość "przykrywamy" startym na grubych oczkach żółtym serem (ilość zależy od indywidualnych upodobań). Zapiekamy bagietki w 180 stopniach przez około 8-10 minut (w zależności od rodzaju bagietki i upodobań - jak chrupką zapiekankę lubimy
Słodkie okruszkidodatkiem pieprzu i soli, następnie obtaczamy w panierce. Smażymy dwustronnie aż panierka się zarumieni. Krakersy: Filet z piersi kurczaka czy też indyka, kroimy w mniejsze paski i moczymy w mleku przez dwie godziny. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i zapiekamy w piekarniku przez 15-20 minut w temp. 200*C Otręby: Mięso obtaczamy w roztrzepanym jajku, następnie w otrębach
W Moim Magicznym Domu