propozycja specjalnie dla Was. Makaron #Lubella MINI zainspirował mnie do stworzenia jeszcze jednej propozycji. Nie spodziewałam się, ze tak świetnie wypadnie zapiekany pod beszamelem, a jednak. Oczywiście dodatek ukochanych szpara, szpinaku z warzywnika babci i piersi kurczaka oraz kilku przypraw spowodował, że to kolejna propozycja do której będę wracała często. Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka makaronu Lubella
Mango Papajapastą z wędzonego łososia - Kliknij po przepis. 18. Guacamole - Kliknij po przepis. 19. Pierś kurczaka w panierce z sezamem - Kliknij po przepis. 20. Kulki mięsne - Kliknij po przepis. 21. Zapiekane śliwki suszone w bekonie - Kliknij po przepis. 22. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem - Kliknij po przepis
W kuchni u Monikiodpuściłam ostatnio mojej ukochanej gorgonzoli i suszonym pomidorom wiec je wcisnęłam do środka :) Wszystko wyszło rewelacja. A już w połączeniu z zapiekanymi brokułami z tego przepisu po prostu pyszny lekki obiad. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka 100-150 g gorgonzoli 6-8 suszonych pomidorów (w zależności od wielkości) 2 łyżki oliwy z zalewy od suszonych pomidorów Piersi
Piekielna Kuchnia PatiWczoraj na obiad podałam wołowinę zapiekaną z warzywami pod beszamelem i dziś miałam przygotować dla odmiany białe mięso – indyka lub kurczaka, lecz rano w pośpiechu z zamrażalnika wyciągnęłam czerwone mięso i nie zwróciłam na ten fakt uwagi. Tak więc dziś na obiad znów było czerwone mięso – Duszona karkówka z warzywami. Trudno to przyznać, lecz […] The post
Magiczny Garnekstartym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż ser i śmietana się lekko zrumieni. Risotto można zapiekać w dużej formie, lub w mniejszych, jednoosobowych foremkach. Zamiast perliczki można użyć mięso z kurczaka. Może to być mięso gotowane, resztki pieczonego... ja miałam mięso gotowane, produkt uboczny rosołu z perliczki. talerz
królestwo garówcienkie paseczki. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie z oliwek aż się zarumieni. Na naleśniki nakładamy szpinak (u mnie bardzo duże porcje) i kurczaka, zawijając w rulonik. Tak przygotowane naleśniki wkładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego wcześniej masłem i zapiekamy pod pierzynką z białego sosu, pełnego aromatycznej gałki muszkatołowej oraz białego pieprzu. Przygotowanie sosu: do garnuszka wlewamy śmietankę, podgrzewamy, a następnie dodajemy serek
Ania i Marcin gotująbardzo ciekawe doświadczenia smakowe. Propozycje przepisów na przygotowanie perliczek oraz małż w poniższych linkach. małże zapiekane pod ciastem francuskim małże zapiekane zuppa di cozze – zupa z małży spaghetti z małżami paella z małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent
królestwo garówsmażyliśmy kurczaka rozpuszczamy cukier i podsmażamy ok 5 minut warzywa. Przyprawiamy czosnkiem i oregano. Przekładamy je do naczynia żaroodpornego, układamy na nich kurczaka i na samej górze ziemniaki pokrojone w kostkę, wymieszane z olejem i rozmarynem. Całość zapiekamy w 180 stopniach przez ok 60 minut
Aga w kuchniChrupiąca ciabatta z pesto rosso, serem Capri i pomidorkami z dodatkiem suszonego oregano, doskonałej oliwy z pierwszego tłoczenia i świeżego koperku Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach Leczo Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą i mozzarellą Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Zielona soczewica w pomidorach pelati Razowa grzanka z pomidorem, bobem
Moja smaczna kuchniaprzydatny w mojej kuchni, gdyż do tej pory posiadałam jedynie duże naczynie żaroodporne oraz małe naczynka do zapiekania. Garnek jest idealny do zapiekania różnych rzeczy, upiekłam w nim m.in. ziemniaki oraz przygotowałam zapiekankę ryżową z warzywami i kurczakiem. Świetny będzie też do przygotowania śniadania dla dwóch osób. Poza tym jest estetyczny i ładny dzięki kontrastowi pomarańczowej pokrywki i czarnego naczynia
Fabryka pomysłówkremowym serkiem Apetina i z paluszkami krabowymi. Wy możecie jednak popróbować innych smaków. Myślę, że świetnie wyjdą z kremowym serkiem z papają i curry oraz podsmażonymi w gyrosie kawałkami kurczaka. Grzanki podaj ę z sosem tzatziki. Jak się okazało, grzanki są świetne np. jako zakąska do piwa - więc polecam na przyjęcie, ale nie tylko - na kolację, na obiad. Ponieważ świetnie(...)złoty kolor. Krok 7. Na koniec układam wszystkie grzanki na blasze do pieczenia, wkładam do piekarnika nagrzanego do 180stopni i zapiekam przez 20 minut. Gotowe. Smacznego :) Zapraszam do wypróbowania przepisu na serowo-ziołowe nuggetsy z kurczaka
Moja Książka Kucharskacałość wylać przygotowany sos maślano-miodowy. Naczynie włożyć do piekarnika rozgrzanego do 175-180 stopni i zapiekać wszystko przez około 35 minut, aż mięso i ziemniaki będą miękkie (gdyby mięso „doszło” przed ziemniakami, należy je wyjąć z naczynia i dopiec ziemniaki). Kurczaka pieczonego w czosnku, miodzie i brązowym cukrze podawać na gorąco, można dodatkowo posypać natką pietruszki
Pociąg Do Kuchnipiekarniku. Jeżeli macie ochotę na inne kombinacje dań z udkami to zachęcam do przygotowania udek zapiekanych z pomarańczami lub kaszą gryczaną i warzywami . Poniższe danie podałam z ryżem basmati. Składniki na 3-4 porcje: co najmniej 0,5 kg udek z kurczaka (bez skóry i kości) 2 średniej wielkości marchewki 1 duża czerwona cebula 1 cukinia sól, pieprz przyprawa(...)obrać i pokroić w cienkie paseczki. Warzywa ułożyć pomiędzy udkami z kurczaka i całość posypać solą oraz pieprzem. Naczynie żaroodporne przełożyć do piekarnika i piec w 195ºC, aż warzywa i mięso wyraźnie się zarumienią (ja najpierw piekłam pod przykryciem około 30 minut, a później zdjęłam pokrywkę i zapiekałam jeszcze 15 minut
Ugotowaćsłono, pomysły na obiad i słodkości. (wystarczy kliknąć na wybrane zdjęcie, aby przejść do przepisu) PRZEKĄSKI NA SŁONO 1. Pieczeń z piersi kurczaka – aromatyczna, bardzo smaczna i idealna do krojenia 2. Terrina z serków wiejskich – nafaszerowana startą rzodkiewką i świeżym ogórkiem(...) z kapustą kiszoną i podsmażoną cebulą 8. Biała kiełbasa zapiekana z cebulką i papryką w piwnej zalewie 9. Pieczeń rzymska z jajkiem – mięso mielone w innej odsłonie 10. Piersi kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką SŁODKOŚCI 11. Domowa pasc h a – przygotowana
Ugotowaćjakiś czas mieszając, aby usmażyły się z każdej strony. Mocny ogień jest tu podstawą, ponieważ chcemy szybko przesmażyć kurczaka, a nie go udusić. Nie martwcie się też, że się nie dosmaży – będziemy go jeszcze zapiekać, a jeśli go przesmażycie stanie się suchy i niesmaczny. 4. SOS/ZALEWA (5 min): do miski wlewamy śmietanę, dodajemy jajka, szczyptę soli i pieprzu oraz pół(...)papierem i podpieczcie jeszcze ok. 5 min na lekko złoty kolor. 8. NAKŁADANIE FARSZU (2 min): na podpieczone ciasto (nie trzeba go studzić bo farsz jest zwarty) wykładamy najpierw kurczaka, równo rozprowadzając go całej powierzchni ciasta, następnie podobnie postępujemy z cebulą (lub na odwrót, jak wolicie), a na samym końcu zalewamy farsz przygotowaną masą ze śmietany, sera i jajek
Nerds Kitchenmiski wsypujemy po trochę wszystkich przypraw i dodajemy olej, mieszamy. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki, lekko rozbijamy i obtaczamy dokładnie w marynacie, odstawiamy na około pół godziny do lodówki. 2. Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki i układamy w naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. 3. Cebulę kroimy w piórka, czosnek w plasterki
Kuchnia u Bietkimoże się obyć bez nadzienia, dlatego dzisiaj proponuję wersję po włosku — z mozzarellą i suszonymi pomidorami, zapiekaną dodatkowo w aromatycznym sosie pomidorowym. Myślę, że obok takiego pomysłu na obiad nie można przejść obojętnie. ;) * SKŁADNIKI na 4 porcje Roladki: 8 podudzi z kurczaka bez kości 16 plastrów surowego boczku 1 kulka mozzarelli kilka suszonych pomidorów z zalewy świeżo mielony pieprz
Food Squarechlebie Przekąski na imprezę. Rożki tortilli z szynką. Tortilla z tuńczykiem i warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami SAŁATKI NA IMPREZĘ: Sałatka Gyros ognista Sałatka warstwowa z tuńczykiem Sałatka z serem feta, kiełkami i mixem sałat Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem Sałatka z tortellini, szynką, papryką
Kulinarne Przebojekością i skórą pieczona w aromatycznym maśle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Kurczak jest delikatny, soczysty i bardzo smaczny głównie dzięki tym pierwszym, wiosennym liściom. 1 podwójna pierś z kurczaka ze skórą 50 g masła 3 łyżki posiekanego czosnku niedźwiedziego parę kropel soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżeczka soli pomidorki koktajlowe Miękkie masło rozetrzeć z drobno posiekanymi(...)suszonego czosnku, ale polecam świeży, bo jest zdecydowanie lepszy. Takim masłem natrzeć całego fileta i przełożyć do naczynia do zapiekania. Odstawić w chłodne miejsce na ok 1 godzinę. Przed pieczeniem pomidorki koktajlowe przekroić na pół i obłożyć wokół piersi z kurczaka. Oprószyć solą i skropić delikatnie oliwą. Piec w 180*C przez około 45 min. Jeżeli kurczak będzie się zbytnio
https:KKuchniaMniamSkładniki – porcja dla czterech osób: 700 gram piersi z kurczaka, 100 gram pesto, 400 ml śmietanki 30% 270 gram sera feta, 1 ząbek czosnku, masło
Coś bym zjadłaposypujemy papryką ostrą mieloną, na ziemniaki wykładamy naszą soczewicę, a na nią pokrojoną w plastry, posoloną i popieprzoną pierś z kurczaka, posypujemy pokrojoną w kostkę czerwoną papryką i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 30 minut, po tym czasie wykładamy po kawałku sera na pierś z indyka i zapiekamy jeszcze 10 minut. Smacznego
Moje-pitraszenieSylwester. Niektórzy już przygotowują się na imprezy. Inni zapraszają znajomych do siebie. Ja przygotowałam na moją małą imprezę sylwestrową udka pikantne, zapiekane gruszki pod kruszonką, sangrię cytrusową, paluszki grissini oraz sałatkę z kukurydzy i wędzonej piersi z kurczaka. Sałatka jest pyszna i szybko się ją robi. Idealna na spotkania z rodziną lub z przyjaciółmi. Sałatkę podałam w szklaneczkach
Zakątek rozkoszy kulinarnychPomysł na nietypową przekąskę, dodatek do zupy, bądź innego dania. Składniki: 400g filetów z piersi kurczaka 500g ciasta francuskiego (można spokojnie używać kupnego, gotowego) 200ml jogurtu
Gotuj z RumcajsemSłynny placek lotaryński - rodzaj ciasta zapiekanego z boczkiem, szynką, tartym serem i jajami i sosem bolognese. Dziś moja wersja z wędzonym kurczakiem :) Polecam! 200 g ciasta francuskiego wędzona pierś kurczaka 4 jajka 150 g śmietany 18 % 1/3 szklanki mleka 150 g startego żółtego sera gałka muszkatołowa pieprz Piekarnik nagrzać do 180°C. Formę wylepić ciastem, przykryć papierem
Atlas SmakówChciałam zrobić coś takiego innego do obiadu. Miałam ochotę na warzywa. Gdzieś zobaczyłam zdjęcie warzyw zapiekanych w piecyku i pomyślałam, że zrobię podobne. Pomidor, cukinia i ziemniak :) Do tego robiłam kawałki kurczaka ( podobne do tych ) w panierce i surówka z pekińskiej (może być z białej kapusty ). Składniki: 1 pomidor kawałek cukinii 4 nieduże ziemniaki zioła prowansalskie lub inne, według
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comTrzeci kolor, trzecia odsłona. Papryka nadziewana pszenicą i kurczakiem. Lekka, szybka w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczna. Polecam! Papryka faszerowana #3 2 żółte papryki 6
bastalenapomarańczy, łyżeczka zalewy z kaparów, oliwa z oliwek, sól Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przepis na kurczaka: - pierś z kurczaka - świeży imbir - czosnek - sól morska - oliwa z oliwek Mięso nacieramy solą, imbirem, układamy czosnek i zapiekamy 30 minut w piekarniku. Podajemy gorące z sałatką. Smacznego! Ciekawych zapraszam na FACEBOOKA SMYKWKUCHNI
SMYKWKUCHNI