zapiekanka z kurczaka - 1721 przepisów (strona:58/115)

Pierś z kurczaka zapiekana w sosie z suszonych pomidorów z mozzarellą i czerwonym pieprzem 177

    Pierś z kurczaka wcale nie musi być nudna. Zapiekana w aromatycznych pomidorach suszonych z ziołami i mozzarella stanowi sam w sobie pyszny obiad. Ja

ChilliJemy
Calzone z kurczakiem i pieczarkami 483

Niedawno po praz pierwszy robiłam calzone. Jest to po prostu pizza w kształcie pieroga. Do calzone wykorzystuję swój sprawdzony przepis na ciasto do pizzy . Do środka

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka obiadowa 123

obgotować w posolonej wodzie z łyżeczką cukru – nie stracą koloru. • Ułożyć warstwę brokułów na kurczaku. • Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem, polać brokuły. • Ser żółty porwać na kawałki i posypać na brokułach. • Zapiekankę piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 30 minut

To co kocham
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PIECZONYM KURCZAKIEM I SOSEM ALFREDO 382

Dzisiejszy przepis jest idealnym pomysłem na zużycie resztek pieczonego kurczaka lub indyka. Sos Alfredo to sos beszamelowo-serowy, moja wersja jest na bulionie i mleku, więc

Przepisy Aleksandry
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i kurczakiem 489

Zapiekane cukinie wypełnione po brzegi aromatycznym farszem z kaszy jaglanej, mięsa drobiowego i warzyw - cebuli, marchwi, czosnku i kukurydzy. Dobrze doprawione mieszanką curry, ostrą papryką, pieprzem

Kuchnia Ellie
Zapiekane kokardki 256

Składniki na 2 porcje: 0,5 op. makaronu typu farfalle, czyli kokardki lub penne- rurki 2 średnie piersi z kurczaka 1 op. kuleczek mozarelli GMO free

Luźna Kuchnia
BUŁKI ZAPIEKANE Z WĄTRÓBKĄ 327

Przepis mojej mamy, który mama zamieściła na swoim profilu w Polska Gotuje. Jak zwykle dostałam zgodę na publikację u siebie. Gdyby nie moja mama, nie mielibyście

Przepisy Aleksandry
KURCZAK W PIKANTNEJ KOKOSOWO-MIGDAŁOWEJ PANIERCE – przepyszny! 213

ostatnim czasie ukochane słodkości zamieniłam na rozgrzewające dania obiadowe, gulasze, zapiekanki, zupy, no i oczywiście mięsa ( to znak, że zima zbliża się wielkimi krokami :D ). A jak mięsa – to u mnie zdecydowanie króluje kurczak – bo szybko, łatwo i bardzo smacznie! Od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po kurczaka na wagę sięgam po kurczaka pakowanego. Zwracam jednak uwagę

Ostra na Słodko
Zapiekanka makaronowa z brokułem, kurczakiem i pieczarkami 776

jeść i jeść i jeść... ;) Najważniejsze, że dosyć szybko się ją przygotowuje i następnego dnia nie trzeba gotować obiadu :P Składniki: Zapiekanka: 250g pełnoziarnistego makaronu (waga przed ugotowaniem) brokuły- 1szt żółta papryka 200g pieczarek cebula pierś z kurczaka (ok 700g) sól, pieprz Sos:   czubata łyżka masła 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 2 małe trójkąciki serka(...)topionego o smaku śmietankowym sól, pieprz, gałka muszkatołowa Dodatkowo: Ser żółty do posypania po wierzchu  Pierś z kurczaka oprószamy solą i pieprzem. Kroimy na mniejsze części i smażymy, ale niezbyt mocno. Mięso ma być blade z zewnątrz. W środku zdarzy się, że jest trochę surowe, ale to nic- dopiecze się w piekarniku ;) Makaron i brokuły gotujemy al dente

Czerwona Porzeczka
Zapiekanka porowo ryżowa 156

Zapiekanka prosta, z ryżem i porem w roli głównej. Bardzo mi smakowała, bo jest lekka i smaczna. Zrobiłam jej za mało bo znikła błyskawicznie. 2 woreczki ryżu parboiled z dzikim 1 pierś z kurczaka 1 pora duża biała część 1/2 szklanki śmietany 30 % 100 g śmietany ukwaszonej 5 pomidorów suszonych 3 łyżki oliwy z zalewy od pomidorów sól, pieprz papryka(...)instrukcją opakowania. Naczynie do zapiekania smaruję oliwą, wykładam na dno ryż, na nim układam piersi z kurczaka, na nie por, i kawałki pokrojone pomidorów suszonych. Naczynie wstawiam do nagrzanego piekarnika  na 30 minut temp 190 stopni. W trakcie pieczenia można przykryć zapiekankę folią aluminiową. Po wyjęciu z piekarnika polewam na wierzchu oliwą od pomidorów suszonych, posypuję natką

wesoła kuchnia
Smażona pierś z kurczaka Sriracha 130

był wielokrotnie wykorzystywany już na blogu. Przygotowaliśmy przepis na ostry sos chilli , sałatkę makaronową z rukolą , czy zapiekankę makaronową z wołowiną . Zatem nie ma opcji, sos na pewno wam się nie zmarnuje, jeśli nie wykorzystacie w całości go do smażonej piersi z kurczaka. Zabieramy się do pracy. Zobacz mój film z przygotowania piersi z kurczaka Składniki – Smażona pierś

Kuchennyviral.pl
Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym 165

szpinak, kurczaka, kukurydzę oraz fasolę. Przygotowanym farszem napełniamy surowe rurki cannelloni. Formę lub naczynie żaroodporne smarujemy dokładnie masłem. Na dno wykładamy makaron Casarecce, następnie układamy rurki, boki wypełniamy pozostałym farszem. Całość zalewamy sosem beszamelowym (w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy aby powstała nam jasna zasmażka; stopniowo dolewamy mleko tak aby powstał sos o konsystencji śmietany). Zapiekankę pieczemy

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym 250

rozpuści. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 4 osób. Szynkę można zastąpić filetem z kurczaka a mozzarellę startym żółtym serem. Śmietanę kremówkę można zastąpić śmietanką UHT (taką do kawy) o zawartości tłusczu 12 lub 18%. Do zapiekanki można dodać podsmażone pieczarki, a wierzch polać ketchupem. Można użyć makaronu o dowolnym kształcie. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Dania najlepsze na drugi dzień – 20 przepisów 114

Łosoś w warzywach Zupa grochowa z dynią Zupa pomidorowa na wołowinie Leczo z dyni Zapiekanka z grzybami, pęczakiem i jarmużem Tarta z wędzonym łososiem, kalafiorem i papryką Duszone warzywa z fasolą – jednogarnkowe danie wegańskie Bigos z bakłażana Kurczak myśliwego z Toskanii Żeberka duszone – przepis Boczek pieczony w miodzie Zupa meksykańska Gołąbki po staropolsku Gołąbki z mięsem i ryżem Pasztet

Dorota Smakuje
Zapiekanka makaronowa po bolońsku 127

większych ilościach a potem mrozić w porcjach, tak by wykorzystywać na szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyc swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również

Dorota Smakuje