chłopsku. Wypełnione pysznym farszem z kapusty, mięsa i pieczarek oraz podane z domowym sosem czosnkowym, z pewnością zadowolą nie jedno podniebienie. Przepis tutaj (KLIK) *** *** Cukinia po myśliwsku . Pyszne i szybkie danie jednogarnkowe. Sezon na cukinie trwa, więc warto to wykorzystać i przyrządzić smaczny oraz kolorowy obiad dla całej rodziny. Przepis tutaj (KLIK) *** *** Gulasz rybny z dorsza . Szybki i bardzo smaczny(...)typowego gulaszu mięsnego. Danie jest bardzo pożywne i wartościowe, możemy je podać z ziemniaczkami albo z ryżem. Przepis tutaj (KLIK) *** *** Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami . Szybkie, pożywne i pięknie kolorowe danie „jednogarnkowe” z piekarnika, czyli przepyszna zapiekanka z makaronu, kurczaka i mrożonych warzyw. Taki posiłek nie wymaga dużo pracy, ani wiele czasu, jest też prosty w przygotowaniu, więc będzie
Blog z ApetytemZapiekanka pasterza w wersji wege to pyszna, sycąca odpowiedź na mięsną wersję tego przepisu. W tej zapiekance znajdziemy kremowy środek, pełen warzyw i sycącej fasoli, a to wszystko zapieczone pod warstwą aromatycznej dyni. Świetny przepis, przepyszny, idealny na obiad. Składniki (na 3-4 porcje): 500g upieczonej dyni* 3 marchewki 2 łodygi selera 2 cebulę 2 ząbki czosnku 1 cukinia puszka(...)rozgrzewamy i wrzucamy na niego pokrojone warzywa. Smażymy, aż lekko zmiękną, około 5-7 minut od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie myjemy i kroimy w drobną kostkę cukinię. Dodajemy ją do smażących się warzyw, smażymy wszystko razem kolejne 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie, dodajemy ząbek czosnku, roztarte w dłoniach oregano oraz tymianek i mieszając cały
Smaczna Stronaprostu :) Piekarnik rozgrzać do 200 st. C Ziemniaki obrać, umyć i ugotować al dente (półtwardo). Po przestygnięciu - pokroić w ćwiartki Paprykę umyć i oczyścić nasion, pokroić w kostkę Cukinię umyć i również pokroić w kostkę. Nie obierać Cebulę obrać i pokroić w plasterki Pomidory umyć, pokroić w ćwiartki Czosnek przecisnąć przez praskę Wszystkie składniki przełożyć do żaroodpornego naczynia, posolić(...)minutach wszystkie składniki wymieszać Serek pokroić w plasterki Ok. 5 minut przed końcem pieczenia wyłożyć na wierzch cammembert i zapiekać do momentu rozpuszczenia się serka. Podawać zapiekankę polaną pesto Na zdrowie :) Biorę udział w akcji
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzapiekankę z makaronem, i pewnie obco brzmiącym dla niektórych kalerosse - właśnie co to takiego ? Sama pierwszy raz jadłam J W oparciu o naturalne metody upraw, powstało nowe warzywo, łączące w sobie to, co brukselka i jarmuż mają najlepsze. Zdrowe, pachnące lekko orzechowym smakiem, atrakcyjne w wyglądzie, to właśnie zalety kalerosse. Składniki: 30 dag makaronu penne 30 dag kalerosse 1 cukinia(...)dente, odcedzić przelać zimną wodą, osaczyć na durszlaku. Warzywa umyć, z papryki wydrążyć nasiona pokroić w kostkę , cebulę i por posiekać, kalerosse przekroić na połówki, tak samo pokroić cukinię razem ze skórką oraz wędlinę. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na głębokiej patelni rozgrzać masło, dodać por z cebulą oraz resztę pokrojonych warzyw i wędliną , dusić pod przykryciem
Wanilia i Kardamonzapiekanek makaronowych. Bardzo smaczna i szybka do zrobienia. Całość zalana sosem na bazie pomidorów i jogurtu. Jeśli przygotowaliście dania z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzu. Mile widziane również zdjęcie Waszej potrawy. Składniki: 300 g makaronu kokardki 300 g szynki 200 g pomidorów koktajlowych 1 por (10 cm) 2 garście liści szpinaku 2 średnie cukinie(...)sól pieprz Makaron ugotować i odcedzić na sicie. Na patelni rozgrzać masło klarowane i lekko podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę, dodać pokrojonego w półplasterki pora i lekko go zeszklić. Cukinię bez obierania pokroić w kostkę i podsmażyć około 5-6 minut na patelni wraz z porem. Całość oprószyć solą i pieprzem, wymieszać i zdjąć z palnika. Dodać szpinak i wymieszać
O kuchni z uczuciemNie znam nikogo, kto nie lubi lazanii! Tym razem proponuję Wam jednak bardziej warzywną jej wersję, bez mięsa, za to pełną cudownie przeplatających się smaków i
Flymetothespoonwarzywny do pizzy i zapiekanek świetnie sprawdza się zimą, jest aromatyczny, gęsty i smaczny. Już nie muszę się martwić czym posmarować spód ciasta, teraz taki sos mam pod ręką. Polecam mój przepis. SKŁADNIKI : 2 kg pomidorów 1 spora cukinia 4 cebule 1 kg czerwonej papryki 2 papryki zielone 2 małe bakłażany 5-6 łyżek oleju
Kulinarne Fantazje Marioliwyczarować przeróżne pyszne dania: zupy, pasty, sałatki, jajecznice, omlety, pierogi, zapiekanki... Pamiętajmy tylko, że bób warto gotować na parze - to idealny sposób na przygotowanie sezonowych warzyw. Gotując je w wodzie pozbywamy się walorów smakowych i wartościowych składników odżywczych. Bób na blogu: Sałatka: bób i cukinia Sałatka z bobem i fasolką szparagową Sałatka z groszkiem cukrowym
Kulinarne przygody Gatityzapiekance znalazło się wszystko co tylko mogło być w lodówce, kolorowa, pożywna i apetyczna, łatwa do zrobienia, dla wielbicieli warzyw i makaronów, to propozycja na smaczny obiad. Składniki: 30 dag makaronu świderki 1 mała cukinia ½ pora 4-5 sztuk pieczarek Kilka różyczek brokułu 1 czerwona papryka 4 sztuki suszonych pomidorów w zalewie olejowej 20 dag dowolnej wędliny 3 łyżki klarowanego
Wanilia i KardamonPosypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Smacznego! PS. Zamiast babeczek możecie zrobić również zapiekankę! Makaron wstążki zamieńcie na świderki Lubella, a całość zapiekajcie w naczyniu żaroodpornym – będzie równie pysznie! A jeśli szukacie innych makaronowych pyszności koniecznie przeglądnijcie całego bloga! Kusić tam będzie m.in. Pizza makaronowa , Makaron z cukinią albo też mój ulubiony Makaron z bakłażanem
Ostra na SłodkoTarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Tramezzini z serkiem kremowym, szynką i szpinakiem Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaOstatnio udało mi się kupić dość grubą sztukę i od razu wiedziałam co z niej zrobię - fit pizzerinki. Tak przygotowana cukinia może być lekką kolacją lub
Fabryka pomysłówZapiekanka smakowała wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Uwielbiam takie proste przepisy i zachęcam do wypróbowania. Jak zwykle, nie mając konkretnego pomysłu na obiad, wymyśliłam sobie taką pyszną zapiekankę i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Spróbujcie i Wy Składniki: – 400g ziemniaków (u mnie waga po obraniu) – 180g twardego sera żółtego (u mnie(...)150g cukinii – 1 puszka fasolki czerwonej – 3 jajka – 150ml mleka – 1 łyżka musztardy ostrej – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma, czubryca żółta, pieprz, sól) – 1 łyżka masła klarowanego lub innego tłuszczu do smażenia Najpierw należy przygotować nadzienie. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodać cukinię pokrojoną
Smaki Arminecertyfikatem QAFP. Jesienne inspiracje, to także dania jednogarnkowe, bazujące na aromatach cukinii, kabaczków, patisonów czy pieczonej papryki. Bigos albo leczo z tych popularnych warzyw dyniowatych z dodatkiem duszonej kiełbasy podwawelskiej ekstra i pasty pomidorowej, to niewątpliwie strzał w dziesiątkę! Kulinarnym smakoszom ceniącym w kuchni oryginalność, polecamy zapiekankę warzywno-mięsną z wykorzystaniem kiełbasy żywieckiej i sosu na bazie skarmelizowanych śliwek
Codogara