Zapiekanka z kaszy gryczanej z jajkiem... Aromatyczna, maślana kasza gryczana. Plasterki pieczarek, pióra cebuli i kosteczki papryki. Jajka sadzone i ciągnący się ser mozzarella. Wierzch oprószony
Gospodyni MiejskaWiosna w pełni , słonecznych dni coraz więcej, jest zielono i pięknie, także na targach z warzywami i owocami. Świeże, pachnące i kolorowe zachęcają do kulinarnych eksperymentów
Moja smaczna kuchniaZapiekanka ziemniaczana z brokułami i szynką... Plasterki ziemniaków. Zielone, różyczki brokuła. Wędlina pokrojona w kostkę. Sos śmietanowo-cebulowy. Na wierzchu roztopiona i ciągliwa mozzarella
Gospodyni Miejskaślałam o pierogach,na pewno byłyby pyszne,ale wybór padł na cannelloni,także jarmuż wylądował w tradycyjnym włoskim daniu.Sos pomidorowy z dodatkiem warzyw tak przygotowany jak do bolognese,rurki makaronowe z jarmużowo-serowo-orzechowym nadzieniem,beszamel z oregano to istne bogactwo smaków.Zapraszam zatem na prawdziwą ucztę kuchni fusion i zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki na sos pomidorowy: 1 puszka(...)naczyniu do zapiekaniu na pomidorowym sosie napełnione cannelloni równomiernie polać sosem beszamelowym,tak by każda rurka była dokładnie nim przykryta.W przeciwnym razie rurki wyschną i pozostaną nieupieczone posypać zapiekankę startym parmezanem i reszta posiekanych orzechów włoskich zapiekać w 220`C 20-25 minut do zrumienienia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Gotowanie zaczynasz od cukinii. trzeba ją umyć i odciąć obydwie końcówki. Następnie, weź obieraczkę do warzyw i pokrój ją wzdłuż na cieniutkie plasterki. Musi Ci wyjść coś w rodzaju makaronu pappardelle. Posól paski, przmieszaj je dokładnie i odstaw na bok. Cebulę pokrój w piórka i czosnek w kostkę. Teraz weź się za mięso. Wrzuć je do miski, posyp przyprawą(...)dużo”. Dodaj go śmiało, a doda potrawie nieco lekkości. Jak cukinia i pomidory zmiękną, przerzuć wszystko do naczynia żaroodpornego, przykryj pastrami sera i wrzuć do pieca. Zapiekaj całość tak długo, aż ser się zrumieni. I gotowe
manslogblogJeśli nie macie jeszcze pomysłu na jutrzejszy obiad, to polecam ten przepis. To taka oszukana lazania, ale smakiem absolutnie jej nie ustępuje. I szybko do
Gosia gotujeSkładniki: cannelloni 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, mięso mielone 1/2 kg, przyprawa do makaronów 1 opakowanie, pomidory 3/4
W Mojej Kuchni LubięKolorowe duże muszle nadziewane farszem z cienkiej kiełbasy, pieczarek, cebulki oraz żółtego sera. Takie połączenie to zawsze strzał w dziesiątkę, nie ma opcji by komuś
Wanilia i Kardamonmakaron rureczki długie 1 op 1 jajko na sos boloński 600 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów całych 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki cynamonu
Gotowanie jest łatwepaździernika miną roczek (dziękujemy za wszystkie życzenia!!!) i w związku z jubileuszem przez tydzień zamieszczaliśmy zestawy najbardziej popularnych dań na blogu: z warzywnych makaronów, typowe i nietypowe pizzy, zapiekanki ze słoika, zupy dobre na jesień i garść przepisów na słodkie i wytrwane śniadania. Rocznicowy tydzień był pierwszym tygodniem od roku, kiedy nie robiliśmy jedzenia na cały tydzień! Zrobiliśmy sobie wolne(...)przyprawy. Do tego dwa pożywne, mięsne dania. Całe menu wygląda tak: Spaghetti bolognese z dyniowym makaronem Czekaliśmy na nie, długo i cierpliwie, ale było warto. Chodzi o dynie, dynie makaronowe, żółtawe i podłużne, które po upieczeniu można podzielić widelcem na żółte, piękne makaroniki. Po prostu czary:) Prawdziwa magia zaczyna się w momencie, kiedy dyniowy makaron zostaje zapieczony z sosem bolognese
Niedzielny kucharzMakaron cannelloni z przepysznym farszem szpinakowo-serowym to idealna propozycja na weekendowy obiad. Oprócz szpinaku z dużą ilością czosnku, cannelloni wypełnione są dwoma rodzajami sera: delikatną i kremową włoską ricottą oraz słoną fetą, która nadaje nadzieniu bardziej zdecydowanego charakteru. Całość została zapieczona pod białym, beszamelowym sosem i posypana odrobiną parmezanu. Smakuje wybornie! Przekonajcie się sami :) Składniki: ok. 20 rurek cannelloni(...)stopni na ok. 40 minut. Pieczemy pod przykryciem. Po upływie wyznaczonego czasu cannelloni odkrywamy, przestawiamy piekarnik na funkcję grill (grzanie od góry) i zwiększamy temperaturę do 200 stopni. Zapiekamy do momentu, aż góra delikatnie się zrumieni (ok. 5-10 minut). Podajemy od razu. Smacznego
MyCookBook.plabsolwenta szkoły sztuk kulinarnych na wyspie Capri, posiadającego ponad 20-letnie doświadczenie. Alessandro Barini czuwał nad szkoleniem każdego pracownika Parmizzano’s. W menu znajdziemy różnego rodzaju pasty: makarony i pierożki wytwarzane na miejscu. Nowością jest także bogata karta win włoskich, w skład której wchodzą trunki z winiarni należącej do rodziny Frescobaldich. Podczas lunchu prasowego zaprezentowane zostały nam cztery(...)komponuje się cielęciną, uzupełniając jej delikatną strukturę. Dla osób nie jedzących mięsa, zostały przygotowane dwa dania „bezmięsne” : tortellini ze szpinakiem (podobno bardzo dobre) na warzywach duszonych oraz mozzarellę zapiekaną z warzywami. Krem z białej czekolady ze świeżymi owocami – nie za słodki, dobrze zrównoważona słodycz kremu z kwasowością owoców, coś co w deserach bardzo lubię. Do niego wino
królestwo garówKochani , w ten deszczowy dzień, podaję Wam bardzo smaczny i dietetyczny przepis na cannelloni. Jest to wersja wegetariańska, gdyż w rurkach nie ma mięsa, jak w
Z Kuchni Do KuchniMój autorski pomysł na wykorzystanie makaronu i pomidorów. To właśnie ten przepis brał udział w konkursie zmagań blogerów organizowanym przez Makarony Polskie. A Wasze głosy
Kuchnia w czekoladzie