Karkówka z grilla - moje ulubione mięso z rusztu. Dobrze zamarynowane odpowiednio wcześniej a potem starannie upieczone jest przepyszne. Do karkówki dla mnie obowiązkowo Tzatziki i kromka chleba - wystarczy żebym była bardzo zadowolona. Lubię też na ruszt wrzucić jeszcze jakieś warzywa - tym razem były to piękne szparagi.Razem z karkówką możecie upiec sobie także Pieczarki z serem taleggio - będzie pysznie ! ROZWIŃ
Smaczna Pyzatłuszczem z patelni na którym smażyliśmy roladki. Posypujemy oregano.Pieczemy pod przykryciem 10 minut w temperaturze 200 stopni, potem kolejne 10 minut bez przykrycia.Do tak przygotowanych roladek polecam sos tzatziki
Czerwona PorzeczkaIdealny sos do grillowanego mięsa, warzyw czy potraw greckich! Jest lekki na bazie jogurtu z dodatkiem orzeźwiającego ogórka i koperku. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDopadły mnie dzisiaj wakacyjne wspomnienia. Piękna wyspa Corfu, na której byłam kilka miesięcy temu… Turkusowa woda, piękne krajobrazy, idealna pogoda. I małe tawerny na każdym
kuchniabellissima.wordpress.comSos dziś najbardziej kojarzony z Grecją, lecz znany, w różnych wariacjach, na wszystkich terenach zajmowanych niegdyś przez Imperium Osmańskie. Poniżej najczęściej spotykany przepis. Składniki
Gotuj z Rumcajsem