Prosta i szybka do zrobienia pasta do chleba. Można dodać więcej chili by bardziej pastę zaostrzyć. Z domowym chlebem pycha! składniki 4 jajka puszka tuńczyka może być rozdrobniony łyżka kaparów 1/2 łyżeczki płatków chili duża łyżka majonezu 1 szalotka lub 1/2 średniej cebuli 1 niewielki kiszony ogórek sól, pieprz przygotowanie Jajka ugotować na twardo, oddzielić białko
Stare Garytraci swój ostry smak. Jest mięciutka, słodka i wspaniale współgra z nadzieniem. Fajnie sprawdzi się jako ciepła przystawka. Na pewno zaskoczy i zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego
Taste Of My Daypost Spaghetti z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojejest idealna, bo na takie spotkania wiadomo, że najlepiej pasują ma ł e, wytrawne przekąski, takie "raz w mordeczki". Przygotowuje je zawsze w dwóch wersjach jedne z tuńczykiem a drugie z cebulą, w zależności, kto co lubi. A lubią je schrupać wszyscy po każdym łyku piwa, albo łyku zdrowej, przefiltrowanej wody, mimo ze nie wyglądają zbyt apetycznie
Bernika - moj kulinarny pamietnikrzadko po niego sięgamy, pewnie ze względu na niepewność tego co się w nim znajduje, jego smak jest nam nadal bliski. Ja często robię go domowym sposobem z użyciem tuńczyka, szczególnie wtedy kiedy jestem na diecie, bo taki paprykarz stanowi pyszny dietetyczny, węglowodanowy posiłek np kolacje. Do tego trochę warzyw w postaci sałatki i brzuszek pełny. Dla osób
Bernika - moj kulinarny pamietnikdomu to możemy być pewni, że zaspokoją one nie tylko gusta gości ale i zapełnią ich żołądki. Bo kto nie kocha muffinek? Tym razem do muffinek trafił tuńczyk, kukurydza i ser. Z poniższej proporcji wyszło 10 szt. A wy jakie macie sprawdzone pomysły na szybkie przekąski, gdy goście stoją u drzwi? Podzielcie się ze mną nimi w komentarzach, może coś
Bernika - moj kulinarny pamietnikSałatka klasyk czy sałatka obciach? Czy nadal króluje na waszych stolach podczas rodzinnych imprez jak w latach 90-tych kiedy to pojawił się w sklepach tuńczyk w puszce? Wg mnie to kolejna potrawa, którą Polacy pokochali, uwielbiali a teraz jedzą w zakamarkach swoich domów z dala od innych, a dlaczego? Przecież to proste, szybkie danie na nieskomplikowaną kolacje, przekąska
Bernika - moj kulinarny pamietnikPost Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i wędzonym serem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePost Pasta jajeczna z tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojegośćmi, w gościach i z pakowaniem na jutrzejszy wyjazd :) 200 g makaronu spaghetti1 łyżka łagodnej oliwy2 łyżki ciemnego sosu sojowegobrokuł - po kilka różyczek na porcję1 czerwona cebulka160 g dobrego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia1
Dzieje kuchennej Wiewiórykochani już od jakiegoś czasu miałam ochotę na sałatkę z tuńczykiem, ale chciałam żeby była chrupiąca, jak i pożywna. I taki efekt udało mi się osiągnąć. Zapraszam serdecznie! PRZEPIS KLIKNIJ TUTAJ
SMYKWKUCHNIEkspresowa sałatka, którą można przygotować, gdy niespodziewanie zadzwonią znajomi oznajmiając "za chwilę będziemy":) Składniki: puszka tuńczyka w kawałkach, w sosie własnym puszka kukurydzy puszka groszku konserwowego (ja nie lubię, więc nie dałam) woreczek ryżu majonez wegański lub zwykły natka pietruszki Produkty z puszek odsączamy, ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, natkę siekamy. Łączymy wszystkie składniki, dodajemy majonez. Smacznego
chwile dla mnieSzybka pasta do chleba o każdej porze dnia. Składniki : 2 puszki tuńczyka (masa ryby 2x130g) pół puszki kukurydzy ok.130g 2 jajka natka pietruszki majonez lub musztarda(opcja) sól, pieprz Czytaj dalej
w kuchni i w ogrodzieSkładniki: 1,5 szklanki ugotowanego bulguru (w bulionie warzywnym) 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, odsączonego posiekana szalotka (2 szt. ze szczypiorem) i natka pietruszki (1/3 pęczka) kilka ugotowanych szparagów, pokrojonych na kawałki 2-3 pomidory, najlepiej malinowe pokrojone w kostkę mały słoiczek zielonych oliwek, odsączonych z zalewy Sos: kilka łyżek oleju, zimnej wody, sok wyciśnięty z połówki
Czerwień i błękitMamy i mojego Brata. Oboje bardzo lubią ryby i paprykę, więc oba składniki musiały znaleźć się w ich sałatce. Część z Was zdziwi brak soli w przepisie - uważam, że tuńczyk i majonez są już wystarczająco słone. Oczywiście możecie dodać soli, jeżeli lubicie bardziej słone dania. Sałatkę tę najczęściej podajemy w formie warstwowej, ale możecie też wymieszać ze sobą wszystkie składniki
Przepisy Aleksandrykrakersów (jeśli nie stosuje się MM), a ja traktuję ją jak dip i zjadam z surowymi warzywami. Mój małżonek twierdzi, że ma wykwintny smak, choć to tylko jajka i tuńczyk najzwyklejszy;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyZachciało mi się sałatki z tuńczykiem. Zaglądnęłam do lodówki i spiżarki i wyszła sałatka "czego tam nie ma!";) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowySałatka do pracy, jako przystawka, do grilla, kolację I nie tylko. Pyszna I sycąca. Prosta w wykonaniu , polecam :) Zaczynamy: Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2-3 ogórki małosolne- lub kiszone mała puszka kukurydzy 100-150 gr makaronu świderki 1-2 łyżki sera startego mozzarella sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Gotuje makaron według instrukcji
Smaki EdytySałatki z tuńczykiem sprawdzają się zawsze. Są łatwe i szybkie do przygotowania, a przede wszystkim bardzo smaczne. Ta sałatka z tuńczykiem to także porządny zastrzyk witamin i dobroczynnych składników odżywczych. Oprócz tuńczyka, równie ważnym składnikiem jest naturalny ryż oraz kukurydza i czerwona fasola. Oto przepis na pyszną sałatkę z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą. Składniki 100 g ryżu naturalnego(...)puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 szalotka 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 4 łyżki posiekanego szczypioru garść świeżych ziół (np. natka pietruszki) sól świeżo mielony pieprz Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Fasolę i kukurydzę odlewamy z zalewy. Przekładamy do miski. Szalotkę kroimy w drobną kostkę. Szalotkę
My Chcemy JeśćSzybka, prosta i przede wszystkim smaczna sałatka z ryżem i tuńczykiem . Zaletą tej sałatki jest niewielka ilość majonezu, którą wykorzystamy do jej przygotowania. Majonez będzie nam potrzebny tylko do tego, aby związać ze sobą wszystkie składniki. Polecam wykorzystać do przygotowania sałatki, tuńczyka w sosie własnym aniżeli tuńczyka w oleju, bowiem sałatka będzie mniej tłusta. Sałatka z ryżem i tuńczykiem - składniki(...)torebka ryżu 3 jajka 2 duże ogórki konserwowe 1/2 pęczku szczypiorku 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Sałatka z ryżem i tuńczykiem - przepis: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia i kroimy w drobną kosteczkę. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zwłaszcza pisać na komputerze. Jednak żeby nie wyjść na totalną ignorantkę dziś zebrałam się w sobie i dodaje przepis na wczorajszy makaron, pyszności ;) wykorzystałam do niego słoiczek z filetem tuńczyka w zalewie , jest to jeden z produktów dostępnych na stronie przysmaki.pl który otrzymałam jakiś czas temu do testowania Na początek trochę o samym tuńczyku i producencie: Znak towarowy(...)słynie z wysokiej jakości ekskluzywnych przetworów rybnych, w szczególności tuńczyków i sardynek. Marka należy do firmy COFACO AÇORES, która posiada swe zakłady przetwórcze na wyspach archipelagu Azorów na środku Oceanu Atlantyckiego. Wody opływające ten niewielki archipelag charakteryzują się czystością , zupełnie nieporównywalną ze stanem wód w pobliżu kontynentów czy też w morzach zamkniętych. W tychże azorskich wodach łowione
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćJajka faszerowane to propozycja nie tylko na Wielkanoc, ale jest to także świetna weekendowa przekąska. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldJak nie robiłam tarty, to nie robiłam, ale jak zaczęłam to widzę, że to będzie jedno z moich ulubionych dań:) Były do tej pory tarty na
Zdrowa Kuchnia SowyJeśli wiosenna pogoda się utrzyma to już za 2-3 tygodnie będę szukać pierwszych wiosennych grzybów ! Tymczasem jednak cieszymy się zapasami z lat poprzednich a tych
Smaczna Pyza