z rzodkiewka - 1500 przepisów (strona:83/100)

Chłodnik litewski z mascarpone i z przegrzebkami 127

pozostał ładny kolor. Oraz dodajemy łyżeczkę cukru. Gotujemy na małym ogniu, aż botwinka będzie miękka (max do 10 minut, nie dłużej bo się rozpadnie). Ogórki i rzodkiewki myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach albo kroimy w kostkę. Koperek i szczypiorek myjemy i drobno siekamy.Po ugotowaniu zupy całkowicie ją studzimy.Maślankę i  mascarpone dokładnie mieszamy

Bon Appetit Małgorzaty
Surówka wielowarzywna weselna 185

natka pietruszkiulubiony dressing sałatkowy (np. taki)Sposób przygotowania:1. Kapustę kroimy w kostkę lub szatkujemy.2. Pora kroimy w plasterki, solimy, a po jakimś czasie odciskamy z nadmiaru soku.3. Umyte rzodkiewki kroimy w półplasterki.4. Cebulę siekamy.5. Pomidory i ogórki kroimy w kostkę.6. Wszystkie warzywa łączymy, zalewamy dressingiem i mieszamy. Dodajemy natkę pietruszki.Smacznego!!!Do surówki polecam kluski śląskie i gulasz

Kuchnia domowa Ani
Smarowidło z kaczki, boczku i jabłek czyli rillettes 183

pozostałym z duszenia mięsa. Pozostawić do wystudzenia, następnie dobrze schłodzić w lodówce. Trzymać w naczynkach przykrytych folią spożywczą, maksymalnie przez tydzień. Podawać rilletes np. na ciepłych grzankach, z rzodkiewkami i marynowanymi cebulkami.  Smacznego! Uwagi  Pieklam dłużej, na ustawieniu low (80 - 90 st C), ok 10 godzin. Wyszło super miękkie mięso

Stare Gary
Twarożek z migdałowej masy 123

ulubionego słodu i cynamonu* wraz ze zmiksowanymi/całymi owocami lub z różnymi bakaliami z syropem z agawy/miodem tworzy wspaniały deser* oraz dzisiejsza propozycja- twarożek.* pulpa migdałowa* jogurt naturalny- 150ml* rzodkiewka- kilka sztuk (u mnie 3 duże)* szczypiorek* sok z cytryny- odrobina* pieprz i sól* skórka z cytrynyWszystkie składniki ze sobą wymieszać i gotowe.Smacznego! :) Jestem ciekawa jak wykorzystalibyście migdałową masę...Czekam

Kraina Miodem Płynąca
Krem batataowy ze szpinakiem, dzikim krwawnikiem i pigwą w towarzystwie młodej gęsi owsianej 232

listkach,Gałązki macierzanki cytrynowej,Do smaku biały pieprz, pieprz Cayenne i sól,Łyżeczka oliwy do nasmarowania kokilek,Do przybrania płatki nagietka, krwawnik, macierzanka cytrynowa, listki młodej botwinki, granat, rzodkiewka itp.Carpaccio z gęsi owsianej:Pierś gęsi, podwójna bez kości,3 łyżki tłuszczu wytopionego z kaczki,4 plastry prosciutto,50 ml cydru lubelskiego,3 ząbki czosnku, Gałązki macierzanki cytrynowej.Marynata: 2 łyżki soli

SzczyptaSmaQ
Turbot z lubczykowo-melisowym pesto 165

oliwa.Doprawic sola do smaku.Tak przygotowane pesto rozlozyc rownomiernie na rybie.Wstawic rybe do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 190 ° C.Podawac z ulubionymi dodatkami.Ja podalam z surowka z rzodkiewek i mlodymi ziemniaczkami.Zycze smacznego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jajka z warzywną nutką 119

smakupieprz do smaku  Ugotowane i wystudzone jajka obrać i za pomocą specjalnego nożyka rozciąć na połówki. Żółtka wrzucić do miseczki i rozetrzeć je widelcem. Ogórka i rzodkiewkę po umyciu zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach a cebulę i polędwicę drobniutko pokroić w kosteczkę. Składniki te wrzucić do żółtek, dodać majonez i przyprawy i wymieszać nadzienie. Gotowe nadzienie

Ewa w kuchni
Jaja sadzone z wędzoną makrelą i ziarenkami 190

dzień, jak dziś! A każda nawet najprostsza potrawa ,nabierze rumieńców.I my sobie zrobimy, dziś właśne, zwykłe, polskie śniadanko.Składniki-jaja-makrela wędzona-ser żółty Rycki Cezar -łyżeczka masła-rzodkiewka-tymianek,-sól-Ziołowo Mi-mieszanka ziaren prażonych od  ZIARENKOWONa małej patelni rozpuść łyżeczkę masła i wbij 2 jaja. Zetnij bialko. Obierz makrelę i dodaj kawałeczki pozbawione ości. Następnie zetrzyj

Z Kuchni Do Kuchni
Kiełkowa bomba witaminowa 131

papryki...Ale to nie smakuje tak, jak w sezonie. Dziś postanowiłam zafundować sobie namiastkę nowalijek: zrobiłam sałatkę z kiełków.Użyłam do niej kiełków słonecznikowych, z brokuła, rzodkiewki i lucerny. Zmieszałam je w miseczce i polałam oliwą wymieszaną ze szczyptą soli i sokiem wyciśniętym z cytryny.Prosto, szybko i zdrowo :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kolorowa galaretka z jajkiem, szynką i warzywami 282

dojść nie może. Tęsknimy za słońcem, świeżymi warzywkami, prawda? Marzą mi się moje ukochane sałatki z pachnących pomidorów, ogórków i chrupiącej sałaty. Pochrupałabym marchewkę i rzodkiewkę. Echhh...Tymczasem trzeba zadowolić się tym, co mamy i co choć trochę ucieszy oko i podniebienie. Co powiecie na warzywa z jajkiem i szynką w galarecie?Do przygotowania galaretki wykorzystałam...rosół

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wegetariańska tortilla z pełnoziarnistych naleśników - Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 146

cienkie naleśniki na suchej (nie natłuszczonej) patelni na lekko złoty kolor. Przestudzone smarować sosem czosnkowym (lub innym, ulubionym). Na sosie rozkładać pokrojone drobno dodatki. Ja wykorzystałam do tego:sałatę, rzodkiewkę, pomidory, czerwoną cebulę, ogórek i drobno utarty żółty ser. Można jednak dorzucić do tego każdy ulubiony składnik. Ogranicza nas chyba tylko nasza wyobraźnia.Dodatki można komponować w dowolny sposób, czasem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Danie na specjalne okazje! 143

wyjęciem kroje jedną roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone).Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska z serkiem wiejskim i rzodkiewką).   SMACZNEGO

NA MOIM TALERZU
Góralskie ognisko 167

Dziś kolejne danie z wykorzystaniem ziemniaków.Szybkie w przygotowaniu i zaskakujące smakiem.Potrzebujemy:-ok. 8 ziemniaków-2 kostki twarogu-2 łyżki śmietany-kilka rzodkiewek-przyprawa tzatziki-ząbek czosnku-olej   Twaróg rozgniatamy widelcem, mieszamy z 2 łyżkami śmietany, doprawiamy do smakuprzyprawą tzatziki.Do wersji podstawowej twarogu dodajemy jedynie drobno pokrojony ząbek czosnku.W naszym twarogu jest pokrojona drobno rzodkiewka.Inna wersja może być

Maminek kulinarny
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 162

drobną kostkę. Szczypiorek szatkujemy i dodajemy do jajek. Składniki mieszamy z majonezem i doprawiamy pieprzem i solą. Podajemy ze świeżym pieczywem. Ja proponuję podanie z pumperniklem i plasterkami rzodkiewki. Smacznego

W poszukiwaniu inspiracji
Bułki z serem 174

oczywiście, przygotowałam nam bułeczki. Długo się zastanawiałam, jakie upiec, aż w końcu pomyślałam o bułkach z serem. Można je przekroić, posmarować masłem, włożyć plasterek szynki lub sera, pomidora, ogórka rzodkiewki; ale takie same, bez niczego, też smakują wspaniale - chrupiący ser na wierzchu, a pod nim mięciutkie, puszyste wnętrze... Pyszności.Przepis znalazłam na Moich wypiekach; zaciekawił mnie water roux. Nigdy

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania