z rabarbarem - 3462 przepisów (strona:159/231)

Jabłecznik z bezą 125

moim blogu znajdziecie wiele przepisów na pyszną odsłonę tego ciasta np: Szarlotka piernikowa , Szarlotka pomarańczowa , Szarlotka z bitą śmietaną , Szarlotka nowojorska , Szarlotka z dynią , Szarlotka z truskawkami , Szarlotka z rabarbarem , Szarlotka cytrynowa , Szarlotka sypana itd. Dzisiaj zapraszam po pyszny przepis na Jabłecznik z bezą. PRZEPIS NA JABŁECZNIK Z BEZĄ Składniki na jabłecznik z bezą: ciasto: 40 dag mąki 150g cukru

Dorota Smakuje
Ciasto drożdżowe z owocami 149

ciasto drożdżowe ze owocami jest prosty i bardzo uniwersalny, wystarczy tylko ułożyć na wierzchu ciasta ulubione owoce, nawet rozmrożone. Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką, a może z drożdżowe rabarbarem? Albo z  jabłkami? Nie ma problemu, to ciasto smakuje zawsze i wszystkim, ale najbardziej lubią je dzieci. Chociaż drożdże bywają kapryśne i nie zawsze ciasta zachowują się tak, jak podano

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem 126

Dziś mam dla Was kruche ciasto, śliwki i budyń - tak po prostu, bez udziwnień ale za to pysznie. To ciasto robię także często w wersji z jabłkami, albo rabarbarem, zawsze smakuje wybornie. Ciasto kruche: 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 2 jaja 3 żółtka 200 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche

Cynamonowe szczęście
Ciasto jogurtowe 135

drożdżowe – jest puszyste, mięciutkie i świetnie trzyma dużo owoców i kruszonki. Od drożdżowego różni się tylko jednym: czasem przygotowania! Na Ciastkożercach pojawiło się już kiedyś z rabarbarem . Jedyne zastrzeżenie jakie mam do tej rabarbarowej wersji to wielkość blaszki. Bo wiecie, prawda jest taka, że ja szanuję ciasta z odpowiednią proporcją kruszonki do buły ;) Na dużej blaszce jest idealnie. Blaszka

Ciastkozercy
Bardzo chrupiąca granola z kaszą gryczaną i kakao 96

kombinować z ich proporcjami wedle naszego uznania. Zapraszam do wypróbowania również tych przepisów na granolę: – błyskawiczna granola z patelni – domowa granola orzechowa – domowa granola z rabarbarem – granola jabłkowa z orzechami – domowa granola waniliowa Składniki: – 300g płatków owsianych (bezglutenowych) – 120g orzechów włoskich – 100g kaszy gryczanej – 60g wiórków kokosowych – 30g nasion chia

Be Fit Be Strong
Placek ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka 176

Ciasto ze śliwkami z Iskrzyni – kuchnia podkarpacka Sezon na ciasta ucierane zaczyna się wiosną, kiedy tylko pojawia się rabarbar, czy pierwsze truskawki. To łatwe i smaczne ciasto latem pieczone jest z malinami, borówkami czy jeżynami. Jesienią natomiast ciasta ucierane na Podkarpaciu piecze się przede wszystkim ze śliwkami. Ciasta z owocami można oprószyć cukrem pudrem, ale częściej piecze się

Trzeci talerz
Winnice Małopolski – dzień drugi z wyjazdu, zapraszam na wycieczkę 98

Blanc 2018 – białe wytrawne wino, o intrygujących, świeżych aromatach i pikantnej kwasowości, zrobione w całości z odmiany Seyval Blanc, Rose 2018 – różowe, wytrawne wino, o intensywnym aromacie rabarbaru i poziomek, zrobione z odmiany Marechal Foch . Wino to zostało nagrodzone Srebrnym Korkiem w poznańskim konkursie SPOT. Zoya 2017 – czerwone, wytrawne wino , pachnące jeżynami i wędzoną śliwką, w smaku

Kuchnia na wzgórzu
Biszkopt ze śliwkami i bitą śmietaną + film 127

doskonała propozycja na deser lub podwieczorek. Prostota wykonania tego ciasta zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków. Biszkopt przygotowuje się bardzo prosto a najlepiej smakuje dodatkiem ulubionych, kwaśnych owoców np. śliwek, rabarbaru, jabłek lub czarnych i czerwonych porzeczek, które świetnie będą komponować się ze słodką śmietaną i czekoladą.     składniki na tortownicę 26 cm 5 jajek 3/4 szklanki cukru kryształu

Smakowite Dania
Drożdżówki z agrestem i kruszonką 147

zawijańce z dżemem rabarbarowym   Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami   Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami   Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami   Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką   Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Dyniowe ślimaczki drożdżowe Szwedzkie drożdżówki Jamiego Olivera Drożdżówki z agrestem i kruszonką Czas przygotowania: około 120 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
CIASTO PÓŁKRUCHE Z MORELAMI I BEZĄ – bardzo szybkie! 155

ciasto. Wylepiamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nakłuwamy. Układamy pokrojone w plasterki morele. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier – ubijamy bezę. Wykładamy na rabarbar, zapiekamy ok. 50 minut w 170C ( gdyby beza za szybko się rumieniła – przykrywamy ). I gotowe! Smacznego

Ostra na Słodko
Tarta z jabłkami i brzoskwiniami 118

Szybka i prosta tarta, która zachwyci każde podniebienie. Wybrałam do niej brzoskwinie i jabłka, ale tutaj będą pasowały także inne owoce, takie jak gruszki, śliwki, rabarbar… Co tylko przyjdzie nam do głowy. To, co bardzo lubię w tego typu tartach, to to, że właściwie nie potrzebujemy do nich żadnej foremki, ponieważ to ciasto nadaje formę. Wygląda to wspaniale

Analiza Smaku

Proponowane wyszukiwania