Składniki : 6 słonych filetów śledziowych - wpierw wymoczonych w wodzie pół szklanki oleju 2 średnie cebule 4 łyżki koncentratu pomidorowego 5 dag sparzonych rodzynek, po wymoczeniu powinny być bardzo miękkie 1 łyżka cukru 1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Cebulę smażymy na oleju, aż stanie się szklista, dodajemy cukier, sok, koncentrat - mieszamy dokładnie i studzimy Dokładamy rodzynki - mieszamy całość dokładnie
Proste Potrawyjest taka delikatniejsza od usmażonej. No i nie trzeba przewracać każdego kawałka na tej patelni, wrzucasz przyprawioną do piekarnika, wyciągasz i już. Składniki: - ok. 500 g filetów z tołpygi ze skórą- 3 łyżki oliwy z oliwek- 3 ząbki czosnku (2 do marynaty +1 do masła)- świeży lub suszony koperek do marynaty- czubata łyżeczka posiekanego, świeżego koperku
Kraina Tysiąca SmakówZupa gulaszowa z piersią z kurczaka Zupa gulaszowa, ale w wersji z filetem z kurczaka. Przygotowuje się ją szybko, bo mięso nie musi się długo gotować, żeby było miękkie. Jest też bardzo treściwa i sycąca. Z podanej ilości składników wychodzi duża, rodzinna porcja :) Dla trzyosobowej rodziny spokojnie wystarczy na dwa dni. Można też podać ją w różnych wariantach, świetnie smakuje
Kraina Tysiąca Smaków