z fileta - 500 przepisów (strona:24/34)

Tradycyjny bigos myśliwski 379

brak w staropolskich przepisach ;) Składniki: kiszona kapusta 2 kg świeża kapusta 1 główka około 2 kg grzyby suszone około 50 g śliwki suszone 200 g kiełbasa około 400 g filet z indyka lub kurczaka około 400 g pieczona wieprzowinalub wołowina (ew. surowe) około 300 g czosnek 1 ząbek koncentrat pomidorowy (niekoniecznie)  puszka 70 g ziele angielskie, liść laurowy

głodny alergik
Zupa jarzynowa z kapustą, pomidorami i papryką 246

Jesienna zupa ze świeżych warzyw, jedna z naszych ulubionych. Moje dzieci nie przepadają za typową zupą jarzynową, zwłaszcza nie lubią brukselki i pora, ale taką wersję

głodny alergik
Kurczak carry z pomidorkami cherry 172

cherry od Owocowego Raju. Duża ilość przypraw pobudza trawienie, do tego delikatne białe mięso kurczaka. Ostre chili równoważy imbir, tworząc pyszny esencjonalny sos. Składnik dla 4 osób: 3 filety z piersi kurczaka 250-300 ml śmietany kremówki 30 % lub mleczka kokosowego 2-3 ząbki czosnku sok z połowy cytryny 2 łyżeczki carry 2 łyżeczki kurkumy łyżeczka imbiru

Apetyczna babeczka
Roladki z polędwicy otulone boczkiem 195

małamusztarda- 1 łyżeczkasól i pieprzPRZYGOTOWANIE:Polędwiczkę pokroić w poprzek na 4 kawałki, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części. Na każdym filecie z polędwicy ułożyć, kawałek papryki i ogórka, zwinąć w roladkę. Roladkę owinąć plastrem boczku, spiąć wykałaczką. Smażyć roladki na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony. Roladki układać

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe ze śliwką z dodatkiem Oleju Rzepakowego 141

pierś z kurczka podwójna16 śliwek suszonychsól i pieprztłuszcz do smażeniajajko - 1 sztmąka - 2 łyżkibułka tarta - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE:Piersi lekko pobić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym filecie ułożyć po cztery suszone śliwki i zwinąć jak krokiety w roladki. Następnie panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor

Kuchnia Danusi
Sałatka makaronowa z kurczakiem 218

makaronowa z kurczakiem SKŁADNIKI:        szczypiorek - 1 pęczek pomidorki koktajlowe - 6 szt makaron wstążki - 250 ggroszek konserwowy - 0,5 puszki          filet z kurczaka -1 sztprzyprawa currycebula czerwona - 0,5 sztsól i pieprz tłuszcz do smażenia               PRZYGOTOWANIE:Kurczaka pokroić w grubszą kostkę, przełożyć

Kuchnia Danusi
Łosoś ze szpinakiem w cieście 152

wszystko zapieczone w cieście francuskim... jak dla mnie był to strzał w dziesiątkę!Składniki:500 g mrożonego szpinaku,2 łyżki masła,1 ser feta,1 ząbek czosnku,600 g fileta z łososia,1 ciasto francuskie,1 jajko,100 g płatków migdałowych,szczypta soli.Przygotowanie:  Na maśle smażymy mrożony szpinak. Gdy szpinak całkowicie się rozmrozi dodajemy pokrojony ser feta

Aga w kuchni
Pstrąg łososiowy z tymiankiem 132

Składniki: 250 g fileta pstrąga łososiowego, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis, tymianek Kamis, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, ćwiartka cytryny. Przygotowanie:        Pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Od strony mięsa posypujemy tymiankiem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni grillowej

Aga w kuchni
Pstrąg łososiowy na warzywach 200

Wspaniały aromat i smak bez zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki: filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe- przepis mamy tutaj

Czerwona Porzeczka
Makaron Fusilli z kurczakiem i majerankiem. 204

Bardzo smaczny makaron fusilli z soczystym kurczakiem i majerankiem. Idealne i szybkie danie na kolację lub obiad. Składniki: 2 filety z kurczaka 3 łyżki sosu pomidorowego 300 g makaronu Fusilli 1 łyżeczka majeranku sól, pieprzu Przygotowanie : W rondelku zagotowujemy 500 ml wody, solimy ją 0,5 łyżki soli i dodajemy makaron fusilli gotujemy 11-15 minut i odcedzamy. Kurczaka

Kuchnia Łukasza
Pierś z kurczaka w cieście francuskim. 845

ogniu przez ok. 2 min z każdej strony do złotego koloru.  Płat ciasta francuskiego dzielimy na dwie równe części, każdą część smarujemy cienką warstwą majonezu, na połowę układamy filet, kawałeczek sera i dokładnie zwijamy, aby nie było dziurek. Smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min w zależności od rozmiaru

Kuchnia Łukasza
Sushi. Maki z łososiem, gruszką, ogórkiem i czarnym sezamem. 225

odstawiamy ryż na 15-20 minut by odpoczął i wchłonął resztę wody. Doprawiamy ryż trzema łyżkami sosy do ryżu i odstawiamy do wystygnięcia na kilkanaście minut. W tym czasie filet z łososia, ogórka i gruszkę kroimy w dość cienkie paski. Na bambusowej macie rozkładamy płat nori, układamy ryż (nie za grubo, zostawiamy po 1 cm miejsca od każdej krawędzi

Mango Papaja
Kurczak marynowany na słodko z puree ziemniaczano -dyniowym 248

sól, pieprz świeża bazylia CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1/ Kurczaka płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym i każdą pierś przecinamy przez środek na dwa cienkie filety. W misce łączymy musztardy, miód, sos sojowy i olej. Kurczaka dokładnie obtaczamy w marynacie, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na czas przygotowania puree. 2/ Dynię kroimy na pół

My Culinary Art
Dewolaje z kurczaka 478

Składniki : filet z kurczaka 4-5 średnich pieczarek 2-3 plastry sera żółtego pół średniej papryki - u mnie żółtej ewentualnie 2-3 suszone śliwki - wcześnie je namoczyłam  sól, pieprz jajko, cebula olej do smażenia, tarta bułka Przygotowanie: Po przekrojeniu mięsa uzyskałam 8 dość cienkich plastrów, które lekko rozbiłam i posypałam pieprzem Pieczarki i cebulę pokroiłam drobno, przesmażyłam

Proste Potrawy
Chińska zupa domowa 171

selera cebula, chili- wystarczy nie więcej jak płaska łyżeczka, zawsze można dodać :) garść drobnego makaronu 20 dag pieczarek lub innych grzybów koperek, olej do smażenia sól, pieprz, sos sojowy filet z kurczaka lub około 20 dag mięsa z indyka ewentualnie przyprawa chińska  lub kostka rosołowa, a jeszcze lepszy rosół domowy Przygotowanie: Mięso pokroić w paski, posypać obficie chili

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania