puszysty krem. Następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo budyń. Na koniec można dodać odrobinę spirytusu dla zaostrzenia smaku kremu. Dodatkowo: 2 galaretki o ulubionym smaku; owoce (np. brzoskwinie czy ananasy z puszki, winogrono, pomarańcza, itp.); rodzynki lub inne bakalie (jeżeli lubimy); Galaretki rozpuścić w 0,5 l gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Owoce obrać (jeżeli tego potrzebują), drobno pokroić. Przełożenie
In my kitchendelikatnie- ta właśnie mnie urzekła. Chwyciłam ją- jako pierwszą! Jej żółty, delikatny kolor i ciekawy smak...faktycznie dał mi energię ,ale jednocześnie przygotował do świątecznych wyzwań! Płatki róży i ananas- wspaniale połączenie dwóch odległych od siebie regionów, zamknięte w aromatycznej kompozycji ... „ Powodzenia” przy wypiekach, przy dopinaniu na ostatni guzik! Genialna sprawa, opakowania zawsze opisane w jakiej temperaturze możemy parzyc herbatę
Z Kuchni Do Kuchniżółtka ugotowane na twardo 120g cukru pudru 2 opakowania cukru waniliowego Winiary 2/3 kieliszka rumu po 50g ulubionych bakalii, (np. suszone morele, rodzynki, suszone kiwi czy suszony ananas) Ser miksuję wraz ze śmietaną blenderem na gładką, jednolitą masę. Masło ucieram z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, żółtkami. Łączę z masą serowo-śmietanową i miksuję tak długo, aż wszystko dokładnie
W kuchni Karmel-itkimnie od Skworcu + 3 łyżki likieru wiśniowego lub innego alkoholu. Chciałam wlać 3 łyżki,ale wyszło mi raczej 4 łyżki -3 łyżki wiórków kokosowych -garść kandyzowanego ananasa u mnie od Skworcu 10 śliwek suszonych kalifornijskich od pokrojonych w paseczki Migdałowy Przylądek od Ziarenkowo – sypnąć na oko, ale i od serca Mąkę i kakao
Z Kuchni Do KuchniSAŁATKA Z ANANASEM I SELEREM CIASTO Z MASĄ KAJMAKOWĄ MUCHOMORKI SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewymrożonki , ale były dobrze usmażone, więc nie czepiam się jakoś specjalnie. Skład burgerów: i-Cheese - wołowina 200g, sałata, pomidor, cheddar, cebula i ketchup. i-Hawaii - wołowina 200g, sałata, pomidor, ananas, cebula i sos tysiąca wysp. Warto wspomnieć o wystroju lokalu - Ibis Kitchen z pewnością nie jest typową restauracją hotelową, do jakiej byłam przyzwyczajona. Żywe kolory, połączenie skóry, plastiku i drewna
Pasja Smakuzimnego masła 1 żółtko 30 g cukru pudru 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 18% DODATKOWO: 1 puszka kajmaku (masy krówkowej) bakalie: np. migdały, żurawina, kandyzowany ananas, itp., rozpuszczona gorzka czekolada WYKONANIE: Zimne masło pokrój w drobną kosteczkę i zagnieć wraz z pozostałymi składnikami ciasto. Możesz zrobić to ręcznie lub mieszadłem miksera (do cięższych ciast). Składniki
Słodko-Słony Świat Ilonyśliwkowe połącz z kakao , potraktuj blenderem, by stały się gładkie i smaruj nimi kruchy spód. Górę mazurka ozdób czym dusza zapragnie. Ja wykorzystałem orzechy nerkowca, kandyzowaną papaję i suszonego ananasa. Mazurek jest najlepszy na drugi dzień, kiedy spód nieco już zmięknie. * Pomysłem na jaglanego mazurka zainspirowała mnie Olga Smile . Więcej wielkanocnych przepisów pod tagiem #wielkanoc
Food Squarejako przystawka. Rożne składniki, rożne smaki. Inwencja twórcza tkwi najczęściej w głowie gospodyni. Zapraszam na kilka propozycji. Sałatka brokułowa Sałatka z awokada Sałatka wielowarstwowa Sałatka z selerem i ananasem Surówka Colesław Surówka z czerwonej kapusty Surówka z kapusty Surówka z buraczków SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyktórej przepis ten bierze udział: Niech nasze talerze, kubki i garnki wypełni zieleń we wszystkich odcieniach! Inne moje wariacje w temacie tarty poniżej: Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem Tarta ze szparagami, porem i pomidorami Idealne ciasto na tartę
Grunt to przepis!proporcje można dowolnie modyfikować. Jeśli nie lubimy skórki pomarańczowej, nie musimy jej dodawać. Jeśli wolimy pistacje zamiast orzechów - proszę bardzo. Może ktoś tutaj widzi wiórki kokosowe, suszonego ananasa, rodzynki, słonecznik... kombinacji jest wiele, ale lepiej wszystkiego na raz nie wrzucać, a bawić się składnikami i ich doborem "na raty". składniki: 10 sztuk suszonych fig 20 sztuk suszonych daktyli
bistro mamakliknięciu w nazwę :) Śniadanie: Chleb z roladą serową z papryką :) Do picia tradycyjnie z rana zielona herbata :) Obiad: Indyjska zupa krem z dyni. Deser: Wiśniowa galaretka z wiśniami, ananasem i bitą śmietanką :) Kolacja: Pyszne dyniowe racuszki z dżemem. Do picia rooibos R E K L A M A google_ad_client = "ca-pub-5566741004431373"; /* video */ google_ad_slot = "1319547379"; google
Smakowy Rajulubionym smaku Ok. 70dag (lub więcej) różnych owoców (u mnie truskawki, brzoskwinie, banany i różowe winogrona)* 200ml śmietany kremówki** 1 łyżeczka cukru waniliowego * Przy doborze owoców pamiętajcie, że świeży ananas i kiwi powodują, że galaretka nie chce stężeć, dlatego nie zalewamy ich płynną galaretką, a dodajemy do deserów z stężałą galaretką, którą kroimy w kostki. ** śmietanę możecie zastąpić jogurtem naturalnym
Smakowy Raj