wz przepis na ciasto - 6500 przepisów (strona:303/434)

Truskawkowo-rabarbarowy pudding z nasionami chia 155

truskawki. Na rozgrzanej patelni rumienimy płatki migdałów. Posypujemy nimi deser. 4.5.2.8 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/truskawkowy-pudding-chia/ BosowKuchni Artykuł Truskawkowo-rabarbarowy pudding z nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Siekane drobiowe 159

miski wbić jajka, dodać mąki, sos. Wszystko wymieszać.Następnie dodać pierś z kurczaka,paprykę i ser.Wymieszać  i doprawić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać łyżką porcje ciasta, smażyć z dwóch stron na złoty kolor

Moje domowe kucharzenie
Tosty a'la pizza 179

Szybkie do zrobienia i baaardzo smaczne.  Zawsze gdy zostaje mi trochę sosu do pizzy albo jak nie mam czasu zrobić już ciasta drożdżowego to robię tosty a'la pizza  Składniki: - chleb tostowy - sos pomidorowy lub keczup - ser - salami Na blaszce rozkładam papier do pieczenia i układam chleb tostowy, są dwie wersje: Pierwsza-  rozkładam pierwsza warstwę chleba smaruję

Kuchnia Viki
Romantyzmu niedosyt i bazyliowy sernik. Z truskawkami 161

najzwyklejszego w świecie stalkera, a śledzona dziewczyna bez problemu dostałaby sądowy zakaz zbliżania się.  Ot, dwudziesty pierwszy wiek. Całkowicie obdarty z romantyzmu. Dzisiaj mam dla Was niby zwykłe ciasto, ale jednak zupełnie wyjątkowe. Ot, sernik z truskawkami. Choć już właściwie to powinno wystarczyć, aby wiele osób dostało niepowstrzymanego ślinotoku. Kiedy jednak dodam, że masa serowa ma niepowtarzalny, bazyliowo-limonkowy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z jaglanym kremem czekoladowym (bez pieczenia). 133

świeżych truskawek garść borówek WYKONANIE 1. Przygotuj spód - w blenderze zmiel słonecznik i siemię lniane. Dodaj daktyle, olej i sól. Ponownie zmiksuj, następnie wyjmij z blendera i ubij ciasto rękoma.  2. Posmaruj formę na tartę cienką warstwą oleju, na to wyłóż spód. Mocno ubij i wyrównaj. Włóż do lodówki, w tym czasie przygotuj krem. 3. Ugotuj kaszę na sypko

Powiedz dietom nie
Torcik bezowy z kremem jaglanym i truskawkami 222

okazji Dnia Matki postanowiłam upiec coś wyjątkowego, więc z wielkim zapałem zabrałam się wczoraj za pieczenie tortu. Obie z mamą uwielbiamy ciasto lodowe, dlatego też stanęło przede mną niełatwe zadanie - upieczenie bezy, najlepiej idealnie kruchej i lekko ciągnącej w środku. Wszystko szło perfekcyjnie : od oddzielenia białek, po ubicie pianki z cukrem i suszenie gotowego blatu w piekarniku. Przez pierwsze

Kuchnia Ellie
Podpłomyki ze szparagami i wędzonym łososiem 138

Mogą z powodzeniem zastąpić klasyczną pizzę, zwłaszcza w sytuacji gdy obieca się ją rodzinie, a potem zapomni zagnieść wieczorem ciasto. Można to było jeszcze ostatecznie zrobić rano, ale miałam tyle spraw do ogarnięcia, że zwyczajnie nie dałam rady. W tej sytuacji musiało być coś na szybko. Przypomniało mi się jak mama robiła nam na kuchni węglowej podpłomyki. My oczywiście zajadaliśmy

Wiem co jem
8 urodziny Hani i 5 urodziny bloga :) 159

roku 8 urodziny Hani i 5 urodziny bloga obchodzimy wyjątkowo, jak nigdy do tej pory :) Czyli kupionym tortem a nawet dwoma kupionymi (jeden dla rodziny, drugi dla koleżanek). Ciasto i ciasteczka też były kupione. Na imprezie urodzinowej dla koleżanek był też popcorn i gofry, bita śmietana z syfonu, polewy i owoce. Wszystko zamówione, nie tknęłam w tym roku palcem

bistro mama
Sernik z masłem orzechowym i polewą czekoladową 507

  Pyszny, aromatyczny sernik z masłem orzechowym i czekoladową polewą. Wygląda wspaniale i tak też smakuje. Nie za słodki, kremowy, na spodzie z daktyli. Sernik został

Mała Cukierenka
Szybkie placuszki na jogurcie 64583

łyżki mąki łyżka cukru pudru 1 jajko łyżeczka soku z cytryny pół łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie placków: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w misce, nakładamy po łyżce ciasta, na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju, smażymy z obu stron aż się zarumienią. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Szybkie placuszki na jogurcie pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
O tym, dlaczego mam fajnego Tatę. I sernik. Zielony 189

dech w piersiach. Jest piękny! I zielony! Czy można nie chcieć od razu biec do kuchni...? Ja chciałam, ale niestety; mój zapał został szybko ostudzony. Tajemniczym składnikiem, nadającym barwę ciastu, jest zielona herbata matcha. Tutaj: nie do dostania. Ileż się naszukałam, ileż napytałam... I nic. Nie ma. Zrezygnowana, na długie lata o serniku zapomniałam. Aż w końcu robiłam zakupy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Polska biała kiełbasa – od podstaw 362

praskę, jak najdrobniej, nawet kilka razy. Musi przypominać pastę, to nie powinny być wyczuwalne kawałki.   Do mięsa i przypraw wlewamy lodowato zimną wodę i całość wyrabiamy, ręcznie, jak ciasto na chleb. Po co woda i po co wyrabianie? Powodów jest kilka. Po pierwsze – mięso musi się ze sobą skleić . Żeby mogło się skleić potrzebuje wody, która podczas wyrabiania masy

Karo in the Kitchen
sałatka wiosenna z kopytkami 174

średnie ziemniaki  2 łyżki mąki pszennej sól 3 łyżki smalcu do smażenia kopytek Zimne ziemniaki (najlepiej ugotowane dzień wcześniej) przecisnąć przez praskę dodać mąkę , sól i delikatnie zarabiać ciasto. Formujemy wałek i wycinamy nożem kształtne kopytka. Smażymy na średnim ogniu na  smalcu z każdej strony. dodatkowo: bukiet warzyw *pomidory *sałata *groszek cukrowy *por *rzodkiewki *kiełki *orzeszki ziemne smażone

na gazie
Wegański WROCŁAW 193

swojej ofercie maja zupy, burgery, oraz różne dania "pojedyncze" oraz zestawy. Sam lokal jest niewielki, ale za to całkiem przytulny. Jako Bananowe Pole musieliśmy spróbować bananów w cieście z mąki cieciorkowej - słodki i smaczny deser. Innym razem wybraliśmy opcję słoną w postaci zestawu Thali XXL, gdzie znajdowały się takie rzeczy jak: r yż, sabdżi, tofu w curry na mleku kokosowym

Bananowe Pole
Rogaliki budyniowe 197

waniliowego, 2 żółtka, 1 łyżka kwaśnej śmietany. Przygotowanie:  Do miski wsypujemy sypkie składniki i dodajemy śmietanę, olejek, żółtka i masła. Zagniatamy, im krócej tym rogaliki będą bardziej kruche. Ciasto schładzamy ok. 15-20 minut w lodówce. Następnie formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, rolujemy między dłońmi i nadajemy kształt rogalika. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania