Zwykle szynki peklujemy przez kilka dni. dzisiaj chcę Wam podać przepis na szynkę, którą nie trzeba peklować i jest również pyszna. Super szynka z sosem tatarskim
Kuchnia Pokoleń*składniki 5 jajek 1 mała makrela wędzona 2 łyżki majonezu pierz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie
Domowy Smak JedzeniaZa tydzień są już święta , wow szybko zleciało. Jeżeli już mow a o W ielkanocy to przychodzą mi na myśl jajka faszerowane! W tym roku proponuję
Ana Mari's worldZa tydzień są już święta , wow szybko zleciało. Jeżeli już mow a o W ielkanocy to przychodzą mi na myśl jajka faszerowane! W tym roku proponuję
Ana Mari's worldBabka gotowana to moja ulubiona babka, nigdy nie jest sucha. Można ją długo przechowywać. Z tego przepisu również można upiec babkę w piekarniku w temperaturze 180
Kuchnia PokoleńU nołs 1 w d ōma sie tego niy robiōło, nawet żołdno ciotka tego niy znała, ale rołz moja Baba znołdła to w jaki ksiōnżce i
Chop w kuchniDziś kolejna propozycja, która przyda się na Wielkanoc. Przepis na sos tatarski, który robimy każdego roku w naszym domu. :) Znalazł sobie wiele zastosowań - można jeść go
Garniec MagalieSkładniki: 6 jaj; Puszka groszku konserwowego (waga netto po odsączeniu 240 g); 2 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Obrać ze
Gospodyni MiejskaSkładniki: 250 g sera białego, półtłustego; Pęczek rzodkiewek; 1 ogórek wężowy; 1 łyżka posiekanego szczypiorku; 2 łyżki kwaśnej, gęstej śmietany 18%; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania
Gospodyni MiejskaPyszna, mokra i długo świeża babka. Marcepan powoduje, że babka nie jest sucha i nadaje jej super smaczek. Thermomix przepis na dole. Białka ubić na sztywną
Kuchnia Pokoleńskładniki: 500 g mąki 50 g drożdży 5 żółtek 150 g cukru 100 g masła 250 ml mleka 3 łyżki kakao 1/2 łyżeczki soli, płaskiej dodatkowo
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 190 g cukru 100 g masła, miękkiego 3 jajka 125 ml mleka 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 200 g mąki orkiszowej lub pszennej 160 g cukru 3 jajka 155 g masła, miękkiego 2 łyżki śmietany sok z 1 małej cytryny *otarta skórka
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: 125 g mąki pszennej; 125 g mąki kukurydzianej; 5 jaj; 250 g cukru pudru; 2 łyżki ekstraktu waniliowego; 250 ml oleju; 250 ml ajerkoniaku
Gospodyni MiejskaSkładniki: 5 średnich ziemniaków; 1, 5 litra wody; 1 łyżka vegety; 1 średnia cebula; 100 g surowego, wędzonego boczku; 1 czubata łyżka startego chrzanu ze słoika
Gospodyni Miejska