Idealna na niedzielny obiad-do wszelkich pieczeni, zrazów, roladek itd. SKŁADNIKI: Mała główka modrej kapusty Ocet (3 łyżki) Miód Kminek ( 1 łyżeczka) Sól Kawałek smalcu
Kopystką po garachPrzetestowałam już różne mieszanki ziół, przyprawy itd. W jednym z programów telewizyjnych, pewien znany kucharz-pokazał,jak On marynuje wołowinę. Spróbowałam i bardzo mi zasmakowało. Mięso
Kopystką po garachKupując puszkę-nigdy nie wiesz-co tam dodali, zmielili-chyba strach się bać. A można samemu w domu przyrządzić ten smakołyk. SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona(ok.200
Kopystką po garachNie wyobrażam sobie Świątecznego obiadu, bez takiej kapusty. Pasuje do każdego rodzaju mięsa. Czasami podaję ją tylko w towarzystwie poznańskich szagówek (kopytek), okraszonych skwarkami z boczku
Kopystką po garachZrazy=rozbite kawałki wołowiny plus ogórek kiszony, cebula, chleb i boczek. Klasyczny zraz-dla mnie jedyny, reszta to rolady. Dobrego nie należy ulepszać :) SKŁADNIKI: 8 plastrów
Kopystką po garachZrazy, moje ulubione. Smakują identycznie (a może lepiej bo można wpakować więcej "farszu") a pochłaniają 1/2 czasu mniej,niż tradycyjne. :) SKŁADNIKI: 8 plastrów wołowiny zrazowej Kawałki
Kopystką po garachPolska= bigos. Każdy Polak wie, że sekretem bigosu jest dobra kapucha(kiszona, nie kwaszona) w połączeniu z dobrym "okraszeniem", plus przegryzienie się składników. SKŁADNIKI: ok
Kopystką po garachKiedyś, gdy robiłam pieczeń ze schabu-zawsze wychodził suchy. Próbowałam różnych marynat i wciąż to samo-niby dobry ale nie. Poszukałam,poszperałam i odnalazłam kilka wskazówek
Kopystką po garachPierwszy raz ten rarytas jadłam dawno,dawno temu, kiedy liczenie kalorii było mi bardziej obce,niż wiedza o np. zasadach dynamiki Newtona. Byłam zachwycona kremowym smakiem
Kopystką po garachWielkimi krokami zbliża się Dzień Kobiet, dlatego, Kochana Kobietki, pozwólmy w tym dni,żeby nasi Panowie nosili nas na rękach, obsypywali kwiatami a tak na poważnie
Kopystką po garachPrzepyszna babka, jak puszek. Jest to następny przepis pokoleniowy którym chcę się z Wami podzielić. Przepis na wykonanie w thermomix na dole Wykonanie – masło utrzeć
Kuchnia PokoleńWpadła gruszka do fartuszka… Skoro już wpadła, grzechem byłoby nie... Artykuł WYKWINTNA TARTA Z GRUSZKAMI I WANILIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEUwielbiam serniki a krakowski "chodził za mną" już dawno, więc postanowiłam odkopać stare przepisy i poczynić pyszny serniczek. Sernik krakowski składa się z kruchego ciasta
Zrób to smacznieNikt nie lubi rutyny w kuchni, dlatego znany smak kurczaka... Artykuł Udka kurczaka w sosie pomidorowo-pomarańczowym pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMiłośników słodkich tart nie brakuje. Warto jednak pamiętać, że wśród... Artykuł Tarta ze szpinakiem i mozzarellą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE