Bardzo proste do przygotowania jajka. Na wielkanocny stół ale nie tylko. Po prostu na każdą okazję. Nie ma co się rozpisywać, zapraszam do lektury. A jajka
Ewa w kuchniJeśli zjedliście już wszystkie wielkanocne wypieki, ale nadal Wam mało, mam przepis idealny. Idealny także w przypadku wizyty niezapowiedzianych gości. Tą babkę zrobicie w
kolorowotorcikowoTORT WĄTRÓBKOWY Pyszna zimna przekąska, niezmiernie popularna na Ukrainie. Bardzo często gości na stolach w czasie specjalnych uroczystości (święta, urodziny itp.). Uznawana jest za restauracyjne jedzenie
Kulinarnie z Polką na KresachPiña colada to słodki karaibski koktajl alkoholowy. Ma wyśmienity ananasowo-kokosowy smak. Kojarzy się z tropikami, latem i słońcem - czyli ze wszystkim co najlepsze. Ostatnio trafiłam
Świat CiastaNa wiosnę ciast z owocami nigdy nie jest za wiele. Tym razem aromatyczne, ucierane ciasto z brzoskwiniami zatopionymi w śmietankowej piance, w sam raz na wielkanocny
Mia Cucina Sofieta1 i 1/4 szklanki mąki 70 g masła 1 małe jajko 1 małe żółtko 70 ml śmietany szczypta soli Dodatkowo: białko do posmarowania marchewek pomarańczowy
Świat Domowej KuchniSernik orzechowy o smaku białych Michałków - absolutny hit tegorocznych Świąt Wielkanocnych! Cudowny, kremowy, w sam raz słodki, nie za ciążki, ale też nie kruszący się - po
Kto ugości moich gości?Święta święta i po świętach a pyszne wypieki zostają na inne chwile . Fajnie jest jak przygotowane przez nas ciasta na świąteczne stoły smakują naszym gościom. Potem
Moje Małe CzarowanieTeraz będzie kilka wpisów przedświątecznych , świątecznych...po prostu nie było kiedy wcześniej wstawić przepisów..na początek śledzie z cebulką wymieszaną z pieprzem cytrynowym i zalane olejem
Moje domowe kucharzeniePrzepis na babkę znalazłam u Kasi ..u mnie wyszła 1 babka i 5 mini babeczek..Małe babeczki idealne były do koszyczka. 5 jajek 200 ml oleju
Moje domowe kucharzenieWitam Was świątecznie i zapraszam na pyszne kotleciki jajeczne. Jeżeli zostało nam sporo ugotowanych jajek, to możemy z powodzeniem je wykorzystać do przygotowania smacznych kotlecików.
Tradycyjna kuchnia KasiZdarzyło Wam się nie dodać do ciasta proszku do pieczenia? Ja tak, niestety, dzisiaj zrobiłam. Poprzednia babka była z malinami, jabłkiem i bananem. Do tej już
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSkładniki na małą babkę: 1 1/2 szklanki mąki 100 g miękkiego masła 250 g sera ricotta 1/2 szklanki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3
My Culinary ArtSkładniki na formę 30 cm: 200 g masła 200 g mąki pszennej 70 g cukru pudru 150 g dżemu brzoskwiniowego 400 g masy kajmakowej kupnej lub
My Culinary ArtBabka z dodatkiem masy kajmakowej. Słodka i puszysta. Z podanej porcji wychodzi duża babka (piekłam w formie o średnicy 20 cm). Ciasto: 700 g masy kajmakowej
Bullio