Znam takich co narzekają, że to pracochłonne ciasto ale przecież wystarczy tylko troszkę organizacji i można się przekonać, że wcale tak nie jest. Miodownik to bardzo
Pieguskowa KuchniaWielu rzeczy jeszcze nie robiłam i na tej baaardzo długiej liście jest keks. Miał być na Święta Wielkanocne ale czasu zabrakło, a bakalie ostatnio podpadły mi
Pieguskowa KuchniaBardzo lubię to danie, gdyż bardzo efektownie wygląda na stole no i jest oczywiście alternatywą dla zwykłego schabowego. Jak już zaobserwowaliście, na moim blogu jest mnóstwo
Pieguskowa KuchniaTa pieczeń to łatwe do przygotowania i pierwszorzędne w smaku danie. Takie, którym można z pewnością pochwalić się na świątecznym stole. Jak już zapewne zauważyliście –
Pieguskowa KuchniaWeekendowy wypad do rodziców wiąże się zawsze z dobrym, swojskim jedzeniem. Tak było i tym razem, przygotowałyśmy pyszną kaczkę, duszoną w sosie własnym z dodatkiem suszonych
Pieguskowa KuchniaWitam Was po dłuższej przerwie, ale cały poprzedni tydzień spędziłam w pięknym mieście Gdańsk. Pomimo okoliczności, które mnie tam przygnały, bardzo lubię to miasto, z którego
Pieguskowa KuchniaKaczka z jabłkami to danie które gości niestety na moim stole bardzo rzadko i zazwyczaj przy okazji jakiejś uroczystości. Ponieważ obchodzę z mężem 10 rocznicę zawarcia
Pieguskowa KuchniaPyszna, lekka sałatka ziemniaczana idealna na poświąteczne przejedzenie, które jeszcze mi nie przeszło. Przepraszam za zdjęcia, ale spieszyłam się i zabrakło czasu na upiększanie. Mam nadzieję
Pieguskowa KuchniaSałatka z paluszków krabowych, trochę zapomniana, ale kiedyś bardzo częsta goszcząca na moim stole. Dzisiaj reaktywacja tej smacznej sałatki. Jest bardzo popularna, więc zakładam, że ją
Pieguskowa KuchniaKilka prostych składników, a efekt jak dla mnie doskonały. Wszystkim domownikom posmakowała ta sałatka z ziemniakami, jest dość łagodna w smaku, ciekawy smak nadaje jej wędzony
Pieguskowa KuchniaJajka carbonara to kolejna propozycja na śniadanie wielkanocne. Danie bardzo szybkie do przygotowania, mało pracochłonne ale dość efektowne. Ponieważ masy jajecznej zostało więcej niż miałam skorupek
Pieguskowa KuchniaTo mój pierwszy mazurek, gdyż w moim rodzinnym domu zawsze omijało się je szerokim łukiem. Postanowiłam to zmienić i już wiem, że na kolejne Święta mazurek
Pieguskowa KuchniaTak pysznego ciasta już dawno nie jadłam. Przepis dostałam od koleżanki i gdybym go nie spróbowała, przed otrzymaniem receptury, nie zrobiła bym go. Odstraszałby mnie dodatek
Pieguskowa KuchniaWspaniała rolada z indyka pysznie nafaszerowana szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Mięso jest bardzo soczyste, mięciutkie. Doskonała propozycja na co
Pieguskowa KuchniaTarta rybna na francuskim spodzie to idealna potrawa dla osób, które uwielbiają ryby ale przeszkadzają im ości. Ponieważ ja należę do grona takich osób stałam się
Pieguskowa Kuchnia