warzywa - 14856 przepisów (strona:809/991)

JESIENNA ZUPA GRZYBOWA 205

   Jesienna zupka baardzo grzybowa. Przygotowałam ją na bazie świeżych leśnych grzybów z dodatkiem grzybów suszonych, które nadały zupie super zarówno aromat, jak i smak

Smaczne Zdrowe
TROCHĘ INNE PESTO, IDEALNE DO KANAPEK 208

   Dla wszystkich wielbicieli pesto (ale myślę iż nie tylko), mam przepis idealny. Znaleziony tutaj ( klik ), od razu skradł nasze serca. Świetne jako zamiennik masła

Smaczne Zdrowe
OGÓRKI MAŁOSOLNE 149

Jakie ogórki lubicie najbardziej, małosolne, kiszone, konserwowe?. Jak dla mnie najlepsze są właśnie małosolne. Najlepsze na 3 dzień są twarde i czuć w nich wszystkie przyprawy

RAROSSA
Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach 175

Składniki:  pojedynczy filet z kurczaka  1/4 zielonej papryki  średnia cukinia  2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki  oliwa  szklanka passaty

Moja smaczna kuchnia
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano 133

Składniki:  2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA  cukinia  1/4 czerwonej cebuli  3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem 

Moja smaczna kuchnia
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią z czosnkową oliwą z oliwek extra vergine, solą morską i oregano 176

Składniki:  2 prostokątne kawałki rozmrożonego ciasta francuskiego FRoSTA  cukinia  3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine aromatyzowanej czosnkiem  2 szczypty suszonego oregano

Moja smaczna kuchnia
Frittata z cukinią i oregano z dodatkiem żółtego sera 165

Składniki:  2 jajka kilka plastrów świeżej cukinii  2 plastry sera gouda  2 ząbki czosnku  1/2 łyżeczki suszonego oregano  szczypta chili 

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki 168

Składniki:  szklanka konserwowej kukurydzy  2 duże pomidory  1 mała cebula  1/2 pęczka natki z pietruszki  sól, pieprz  Przygotowanie:  Do

Moja smaczna kuchnia
Mini penne z żółtą fasolką szparagową i cukinią w ziołach 172

Składniki:  500 g makaronu mini penne rigate tricolore Barilla  400 g żółtej fasoli szparagowej  1 duża cukinia  4 ząbki czosnku  3

Moja smaczna kuchnia
Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii 161

Składniki: ( 1 porcja )  450 g ugotowanego al dente makaronu mezze penne tricolore Barilla  (makaron musi być ciepły)  1 duża cukinia  1 kalafior

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z krewetkami, mango i serem mozzarella 461

W nocy naszła mnie ochota na zrobienie czegoś pysznego. I wiem- nie powinno się jeść w nocy! Nie chciałam pójść na łatwiznę i zamówić pizze bo

Mango Papaja
GOŁĄBKI Z MŁODEJ / WŁOSKIEJ KAPUSTY 161

Pierwsze w tym roku gołąbki były z młodej kapusty, następne już z włoskiej- i zawsze tak samo pyszne!:) Przepis na gołąbki w wersji z ryżem. Kiedyś

Smaczne Zdrowe
PIKANTNY KREM DYNIOWY 146

   Taka zupka to marzenie... Jakoś tak zawsze omijałam szerokim łukiem zupy dyniowe (przerażał mnie ich słodki i mleczny smak). Do czasu aż natknęłam się

Smaczne Zdrowe
Białkowe ciasto czekoladowe bez mąki 326

     Poszukując przepisu na słodkości dla koksów natrafiłam na ciasto nafaszerowane samymi dobrymi rzeczami :) Słodzone miodem i żurawiną, bez mąki i masła, przygotowane na

sama złodycz
Sałatka z wędzoną sielawą i ziemniakami 207

Wędzona sielawa prosto z Mazur (nigdy wcześniej jej nie jadłam), ziemniaki i dymka czyli sałatka na zakończenie lata. Jeszcze kolorowa, kojarząca się ze słonecznymi dniami i

Pasja Smaku