warzywa - 14856 przepisów (strona:20/991)

PIZZA Z WARZYWAMI 474

najlepsze...w myśl tej zasady często robię dzieciom np domową pizzę. Wiem co im podaję jeść a oni zawsze chetnie zajadają się takimi fast fodami. Dziś robiłam z mnóstwem warzyw. PrzepysznaSkładniki na 2 pizze:3,5 szklanki mąki1 szkl ciepłej wody1/2 kostki drożdżyłyżka soliłyżka cukru1/3 szklanki olejuSos do pizzy:używam takiego ze słoikówhttp://zmajeczkawkuchni.blogspot.com/2014/09/przecier-z-cukinii.htmldodatki:40 dag piersi z kurczakapuszka kukurydzy1

Z Majeczką w kuchni
Podpłomyk pełen aromatycznych przypraw i warzyw 167

bardzo aromatycznego. Zawsze w lodówce coś mamy np. paprykę, kukurydzę coś zielonego np. tym razem roszponkę u mnie zawsze też można znaleźć pierś z kurczaka :)Połączenie podpłomyka z warzywami plus do tego sos pychota! Cudowna alternatywa dla "fast food"SKŁADNIKI: czas przygotowania ok 40 minpodpłomyk : ok 10szt - 400 g mąki pszennej- 225 g wody ciepłej- sól 2 szczyptyfarsz

Basia w kuchni
KURCZAK DUSZONY Z WARZYWAMI 215

Juz nieraz pisałam że drób jest bardzo popularny w moim domu i bardzo przez Nas wszystkich lubiany, szczególnie pałeczki... Podaje je na rózne sposoby i bardzo

Z Majeczką w kuchni
PIERŚ KURCZAKA Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU 311

paseczki,polewamy sosem sojowym,dokładnie mieszamy,zeby sos pokrywał całego kurczaka,odstawiamy na min.2 godz do lodówki.Po tym czasie smazymy an rogrzanym oleju ok 3 minut,wrzucamy zamrożone warzywa,dusimy ok 15 minut mieszającNa pateknię dokładamy sos chiński,duimy jeszcze ok 10 minut. Ryz gotujemy w osolonej wodzie,podajemy z ryżem

Z Majeczką w kuchni
ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE 128

Czasem trzeba przygotować coś na szybko...a że teraz mamy tyle warzyw już dostępnych więc dziś wykorzystam fasolkę szparagową i obiad powstanie w  kilkanaście minutSkładniki:1/2 kg kiełbasy cienkiej (u mnie podwawelska)2 garście fasolki szparagowej2 duże marchewki1 cebulaolej do smażenia10 łyżek keczupu łagodnegosól,pieprz do smaku1 łyżeczka ziół prowansalskich1 nieduza papryczka chiliWykonanie:szparagówkę i pokrojone w słupki marchewki

Z Majeczką w kuchni
TORTILLA Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM 323

kostkę, cebulę pokrojoną w pólplasterki, wrzucamy kukurydzę. Całość solimy i dokładnie mieszamy. Na suchej patelni podgrzewamy placki tortilli. Na ciepły wykładamy na 1/3 placka sos, na to porcję warzyw,kilka kawałków kurczaka,po wierzchu też polewamy sosem czosnkowym, zwijamy tortille w półkopertę

Z Majeczką w kuchni
KUSKUS Z WARZYWAMI I PIERSIĄ KURCZAKA 188

gałązek natki pietruszkiWykonanie:Pierś kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem, obsmażamy na oleju. Kuskus zalewamy wrzącą wodą, delikatnie solimy, czekamy aż napęczniej. Dodajemy na patelnię do kurczaka. Warzywa zalewamy wodą, solimy, gotujemy ok 10 minut. wrzucamy na patelnię( oprócz brokuła- brokuła rozgniatami widelcem na drobno), dolewamy bulion. Doprawiamy , dusimy pod przykryciem ok 10 minut. Rozgniecionego brokuła łączymy

Z Majeczką w kuchni
Gicz wołowa z warzywami. 100

temp. 150oC i piec około 4 godzin, uzupełniając wytworzony w trakcie pieczenia sos, bulionem. Pieczenie w tak niskiej temperaturze sprawi, ze mięso będzie bardzo soczyste i smaczne. Jako dodatek warzywa duszone

Kulinarny karnet Christophera
Szybki obiad. Potrawka z piersi kurczaka z warzywami w sosie maślanym 779

domaga się posiłku. Dzisiaj danie, które można przygotować w 15-20 minut, do tego smaczne i nieskomplikowane. Szybko można też przygotować np. makaron z łososiem albo kąski kurczaka z warzywami i jogurtem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Indyk z pęczakiem i warzywami 145

kryzysowych sytuacjach możemy przyrządzić efektowny i zdrowy posiłek- wystarczy trochę chęci! Dzisiaj podrzucam pomysł na obiad z kategorii tych "łatwych, smacznych i przyjemnych"- pierś z indyka z pęczakiem i warzywami. SKŁADNIKI: 100g fileta z piersi indyka odrobina oliwy z oliwek 40g kaszy pęczak brokuł 2 mniejsze pomidory pieprz sól zioła prowansalskie ulubiona przyprawa do mięsa PRZYGOTOWANIE: Pierś z indyka kroimy

peanutbuttermonster
Szybko, zdrowo, ekspresowo, czyli kolejny posiłek "w biegu" 1486

wiejski? Nie, to nie jest moment na hamburgera, ale na obiad, który nie może się nie udać, a na dodatek jest sycący i pyszny! Co to takiego? Kurczak z warzywami! Trochę zastanawiałam się nad faktem, czy wypada w ogóle zamieszczać tutaj taki przepis. Szczególnie poprzez wzgląd na poziom jego trudności mieszczący się pomiędzy ugotowaniem wody i budyniu. Jednak po dłuższej

peanutbuttermonster
Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem 133

Cukinię kroimy na plastry, obranego ziemniaka i cebulę w półplasterki, a czosnek przekrawamy na pół. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę z rozmarynem, tak, aby przykryła całe dno. Układamy warzywa, na samą górę kawałki kiełbasy. Całość pieczemy w piekarniku 30 minut

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywami 196

Składniki:  woreczek ugotowanej kaszy jęczmiennej z warzywami  1 pomidor  1/3 zielonego ogórka  1/2 pęczka natki z pietruszki  5 rzodkiewek  ognista mieszanka przypraw w młynku  sól, pieprz do smaku szczypta  Przygotowanie:  Ugotowaną kaszę przekładamy do miski (musi być zimna). Ogórka i pomidora kroimy w drobną kostkę, rzodkiewki w cienkie paski, natkę siekamy

Moja smaczna kuchnia
Schab pieczony w warzywach 190

Nalewamy do miseczki oliwę, dodajemy rozmaryn, pietruszkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz- mieszamy. Wykładamy naczynie żaroodporne lub blaszkę folią. Kładziemy schab, ziemniaki i marchew. Polewamy mięso i warzywa oliwką. Kładziemy do nagrzanego piekarnika na 200 C na 20 min. Po tym czasie odwracamy mięso i pieczemy dalsze 20 min. Mięso i ziemniaki powinny być gotowe. Wyciągamy z piekarnika

Smaki Edyty
Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna 156

pietruszki  koperek  sól do smaku  olej do grillowania  Przygotowania:  Kaszę gotujemy na bulionetce rozpuszczonej w wodzie, przez kwadrans. W tym zasie myjemy i osuszamy warzywa. Brokuły dzielimy na różyczki, a cukinię kroimy na plastry. Na grillowej patelni dobrze rozgrzanej układamy brokuły, solimy, dodajemy przyprawę klasyczną, dodajemy sól, są gotowe, gdy będą al dente. Przekładamy ugrillowane

Moja smaczna kuchnia