Dzisiaj polecam pyszną fasolkę szparagową. Można ją zajadać samą jak również podać jako dodatek do mięska.składniki:1 kg fasolki szparagowej żółtej1 puszka pomidorów krojonych3 ząbki
Monia miesza i gotujePrzepis na spaghetti z pulpecikami znalazłam kilka lat temu w książce "Nigella gryzie" Nigelli Lawson i przepadłam na dobre. Te małe kuleczki są tak doskonałe, że
Obiad za dychęWiem ostatnio rzadko piszę, ale jestem w trakcie przeprowadzki, a z dwumiesięcznym szkrabem, który najchętniej by był tylko na rączkach u mamy nie jest łatwo siąść
NA MOIM TALERZUPyszne żeberka.. 1 kg żeberek mąka 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 łyżki oleju 2 łyżki koncentratu pomidorowego śmietana sól,pieprz listki
Moje domowe kucharzeniePostanowiłem dzisiaj zrobić zrazy z piersi kurczaka. Takie klasyczne – ze słoniną i kiszonym ogórkiem. Dodałem jeszcze trochę podsmażonej cebuli, żeby nie były za suche. Wyszły bardzo
Gotuj z MisiemPrzepis na wyborny sos do pizzy (przepis na pyszną znajdziecie TUTAJ). Jest to wersja podstawowa, którą możecie dowolnie zmieniać podług Waszych gustów. Sos ten można używać
Przepisy AleksandryNoodle to kolejne z tych dań, które może mieć milion wersji smakowych i nigdy mi się nie znudzi. W dodatku jest syte i robi się je
Fabryka pomysłówziele ang zagotowujemy. Sledzie zalewamy goąrącą zalewą. Odstawiamy na noc. Na drugi dzień na patelni szklimy cebulę pokrojoną w piórka. Dodajemy koncentrat pomidorowy, rodzynki. Doprawiamy solą i cukrem do smaku. ma byc delikatnie słodkie. Tak przygotowanym sosem zalewamy osączone z winnej zalewy śledzie.Mozna spozywać po ok 2 godzinach, najsmaczniejsze na drugi dzień
Z Majeczką w kuchniW zasadzie to takie najprostsze zraziki na bazujące na przepisie na takie w sosie własnym. Nie byłam pewna kruchości ligawy którą kupiłam bo to różnie bywa
Buniabaje w kuchnimielonego mięsa 1 szklanka drobno pokrojonej białej kapusty 1 cebula 1 jajko sól, pieprz, słodka papryka 1/2 selera 1 korzeń pietruszki 2 marchewki 1 kostka warzywna 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, chilli 2 łyżki mąki + pół szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Ryż ugotować na sypko. Odstawić do wystygnięcia. 2. Do mięsa dodać pokrojoną cebulę, jajko, ryż. Doprawić(...)pokroić w kostkę. Zalać ok. 3 szklankami wody. Gdy warzywa będą miękkie, dodać rozrobiony w niewielkiej ilości wody koncentrat. Doprawić. Zaciągnąć mąką. 5. Na dno garnka wlać część sosu. Ułożyć kotlety. Zalać kolejną porcją sosu. Gotować na małym ogniu do momentu aż ryż będzie miękki
A Ty Smakuj MnieDzisiaj post na szybko, gdyż ostatnio brakuje mi na wszystko czasu (jednak staram się do Was w miarę na bieżąco zaglądać). Dlatego i obiad musiał być
Fabryka pomysłówNigdy nie zastanawiałam się nad tym czy to co gotuję jest glutenowe bądź też nie. Wśród moich bliskich nie było bezglutenowców i wszyscy bez problemu mogli
Okolice Palnikaskórki i pokroić w kostkę, dodać do kurczaka z warzywami. Po 2-3 minutach dodać koncentrat pomidorowy. Wlać śmietankę i mieszając, zagotować. Doprawić ziołami, słodką papryką, cukrem, solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem
Czerwień i błękitDzisiaj polecam Wam przepis na smaczny, nieskomplikowany sos, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do ryżu, kaszy czy makaronu. Ja podałam razem z makaronem tagliatelle.Składniki
Ze smakiem i z pasją