zdecydowałam się na szybkiego francuza. Ale było warto. Pępuszkowi chyba też smakowało. Swoją drogą, już wiem czemu z niego taki byczek rośnie ;) 1 opakowanie ciasta francuskiego (275g) 1 opakowanie twarogu ricotta (250g) 1 kg rabarbaru cukier waniliowy 2 łyżki cukru trzcinowego Ciasto rozwinęłam. Na każdym boku zrobiłam ok. 2cm zakładkę. Ricottę wymieszałam z cukrem waniliowym i rozsmarowałam w środku ciasta(...)./200st. Następnie wystudzony pokroiłam na kawałki o szerokości ciasta. Ułożyłam na serowym spodzie, otoczyłam zakładkami i całość zapiekłam w 200st. przez 30- 40min. P.S. Zamiast ricotty pasuje każdy inny twaróg. Cukier trzcinowy też można zastąpić zwykłym. Moja tarta wyszła mało słodka, ale o to mi chodziło. Jeśli jednak wolicie posłodzić sobie życie, proponuję dodać trochę więcej cukru do sera
bastalenaWszystkie składniki dokładnie wymieszać albo zmiksować. Patelnię dobrze rozgrzać,wlewać niewielką ilość ciasta, dokładnie rozprowadzać po dnie patelni. Naleśniki smażyć z obydwu stron, odwracając delikatnie łopatką 50 dag twarogu półtłustego 1 jako 3-4 łyzki cukru pudru Ser zmielić lub przepuścić przez praskę,utrzeć z cukrem i jajkiem. Naczynie żaroodporne ( u mnie 24 cm) wysmarować masłem, układać naleśniki, każdy
Moje domowe kucharzenieraczej były..bo już zjedzone...nawet zdjęć nadzianych naleśników po usmażeniu zabrakło [ my lubimy takie podsmażane]..Naleśniki naleśnikami...a nadzienie do nich wedle gustu..u mnie trzy rodzaje..z twarogiem, dżemem i pasztetem...Ja do ciasta dodaję trochę oleju [ dałam olej Rapso] i smażę na suchej patelni.. 2 szkl. mleka 1 szkl.wody mineralnej 3 szkl. mąki 2 jaja
Moje domowe kucharzenieróżyczki na środku i jeszcze mniejsze między podwiniętymi końcami ciasta..Można zrobić oczywiście z innym barwnikiem albo i bez barwnika...zamiast masy makowej można użyć masy kajmakowej, masy z twarogu, dżemu itd..Ciasto wygląda rewelacyjnie ..można je kroić, ale my zjedliśmy je odrywając po kawałku..Polecam.. 15 g drożdży świeżych 90 g masła 200 ml mleka 60 dkg mąki
Moje domowe kucharzenieProsty do zrobienia i smaczny twarożek.. 20 dkg twarogu 2-3 łyżki jogurtu naturalnego kilka rzodkiewek rzeżucha sól, pieprz Twaróg połączyć z jogurtem naturalnym, dodać starte na tarce rzodkiewki, rzeżuchę.Doprawić do smaku
Moje domowe kucharzeniePrzepis na to ciasto jest na wielu blogach..i w sumie nie pamiętam gdzie znalazłam..Ciasto jest proste do zrobienia..i na dodatek pyszne...u mnie zamiast twarogu są serki waniliowe [ w sumie też 0,5 kg]..do tego ciasta wykorzystałam galaretki ametystowe Wodzisław..miały bardzo piękny kolor..ale po wymieszaniu z resztą składników..masa wyszła szara...dodałam więc odrobinę
Moje domowe kucharzenieSkładniki: 100 g białego sera 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 rzodkiewki 3 łyżeczki szczypiorku 1 łyżeczka słonecznika łuskanego Sól, pieprz do smaku Dodatki: 1 szt. maślanego croissant'a Przepis: Twaróg rozdrabniamy widelcem, następnie dodajemy do niego jogurt, pokrojoną w kostkę rzodkiewkę oraz 2 łyżeczki szczypiorku. Dodajemy słonecznik i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku i nakładamy na croissant'a. Wierzch
Emcia PichciSkładniki: ( porcja ) 50 g makaronu pipe rigate Barilla plasterek twarogu garść amerykańskich borówek garść porzeczek czerwonych i czarnych 2 łyżeczki malinowej konfitury z Owocowego domu Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, makaron Barilla pipe rigate gotuje się tylko 6 minut, więc jest to danie ekspresowe. W tym czasie myjemy i osuszamy(...)owoce. Ugotowany makaron przelewamy zimną wodą, by przerwać proces gotowania. Makaron przekładamy na talerz, dodajemy pokruszony twaróg, kuleczki borówek amerykańskich i porzeczek, a na sam koniec malinową konfiturę
Moja smaczna kuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jeden z lepszych serników na zimno jakich jadłam. Twaróg z dodatkiem śmietany z nutką cytynowego smaku dodaje mu niepowtarzalny smak, Do tego spód z rozdrobnionych ciastek. U mnie z truskawkami ale równie dobrze smakuje z brzoskwiniami lub innymi owocami. Przepis pochodzi od mojej ulubionej blogerki pani
Marta Gotujeczekoholików J Dla mnie idealne połączenie: czekolada plus wiśnie… SERNIK CZEKOLADOWY Z MASĄ WIŚNIOWĄ Składniki: Masa sernikowa: · 500 g twarogu sernikowego · 150 g gorzkiej czekolady · 150 ml kwaśnej śmietany
Mania Gotowaniaduże jajko (w temperaturze pokojowej) · 50 g mąki Masa serowa: · 500 g twarogu zmielonego do serników · 250 g serka mascarpone · 3 jajka · 1 kartonik mleka skondensowanego light
Mania Gotowaniałyżeczka proszku do pieczenia · 400 g mąki Masa serowa: · 500 g twarogu zmielonego do serników · 4 żółtka · 3 białka · 400 ml mleka skondensowanego (użyłam light
Mania Gotowaniawykonaniu. Inspirację zaczerpnęłam z bloga "Z kotem w Kuchni". Chlebek cebulowo-pieczarkowy Light Składniki: 1/2 cebuli 4 pieczarki 200 g chudego twarogu 6 łyżek otrębów pszennych lub żytnich 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki drożdży instant ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki ziół garść pestek dyni garść ziaren słonecznika 2 łyżki
Mania Gotowanialubimy słodkie ciasta) 70 g miękkiego masła lub margaryny 4 żółtka 200 ml mleka 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub ekstraktu waniliowego Masa serowa: 700g zielonego twarogu 1/3 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego ½ łyżeczki aromatu waniliowego 1 jajko 1 łyżka budyniu waniliowego Masa budyniowa: 1,5 budyniu waniliowego 500 ml mleka 80 g masła
Mania GotowaniaPrzepis jest bardzo prosty i do jego wykonania potrzebujemy zaledwie 10 minut. Dietetyczne pączki z lukrem Składniki: 2 jajka 4 łyżki skrobi kukurydzianej (maizeny) 5 łyżek chudego twarogu mielonego 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka drożdży instant 3-4 łyżki słodziku Lukier: 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki słodziku 2 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku ½ łyżeczki aromatu
Mania Gotowania