Wystarczy prosta panierka, żeby zmienić kurczaka w smakowite, a nawet wystawne danie. To zwykła mąka wymieszana z parmezanem. Czas przygotowania : 5 minut Czas smażenia : 5 minut
Niedzielny kucharzSushi bez zawijania, kalafiorowe steki, błyskawiczny kurczak, zapiekanka serowo-makronowo-kalafiorowa i wreszcie zupa instant z domowymi kostkami rosołowymi – tak wygląda menu na ten tydzień
Niedzielny kucharzSolidne, sycące, ciężkie od czereśni, osadzonych w grubym biszkopcie ciasto, prostsze do zrobienia niż naleśniki. Znakomity dodatek do śniadania, sprawdzi się jako deser, albo letni podwieczorek
Niedzielny kucharzobiad. FASZEROWANE BATATY Czas przygotowania 40-50 minut Z podanych składników przygotowałam jedną porcję Batat Garść ugotowanej ciecierzycy (może być gotowa ze słoika) Kilka pomidorków koktajlowych 2-3 łyżki twarogu Pół łyżeczki pasty tahini Natka pietruszki Kumin, słodka wędzona papryka, sól, pieprz Batata przekrawamy na pół i każdą połówkę nacinamy w kratkę Pieczemy około 20 minut, aż batat zmięknie(...)będzie jeszcze zupełnie upieczony W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Pomidorki kroimy drobno, łączymy z ciecierzycą, pokruszonym drobno twarogiem, pastą tahini, posiekaną natką pietruszki i przyprawami Po około 20 minutach wyciągamy bataty i wydrążamy część batata ze środka (tak, żeby dalej pozostała warstwa przy skórce) Wydrążone kawałki dokładamy do przygotowanego nadzienia i mieszamy całość Nadzienie nakładamy na częściowo wydrążone bataty
HealthyCreationsSoczyste, pachnące słońcem i latem ciasto, prosta zapiekanka z rozpływającymi się w ustach brzoskwiniami, dobra jako deser lub śniadanie na słodko. 5 minut przygotowania, pół godziny
Niedzielny kucharzSuper prosta sałatka z fetą, w której słony smak słonego sera doskonale łączy się lekko słodkimi jędrnymi krewetkami. Idealna na letni lunch do pracy! Czas: 30
Niedzielny kucharzSuper prosta sałatka z fetą, w której słony smak słonego sera doskonale łączy się lekko słodkimi jędrnymi krewetkami. Idealna na letni lunch do pracy! Czas: 30
Niedzielny kucharzBardzo prosty sposób na szybkie danie z polędwiczki, które dzięki niecodziennej technice obróbki zyskuje zupełnie nowy smak. Dzięki temu przepisowi dowiecie się jak usmażyć polędwiczki żeby
Niedzielny kucharzJeśli zjedliście już kilka kilogramów bobu z masłem i koperkiem i wciąż (tak jak my) nie macie dość – to mamy dla Was ciekawy przepis. Bób
Niedzielny kucharzPyszne danie śniadaniowe, albo prosty deser. Czereśnie zapiekane w naleśniku to rodzaj owocowego dutch baby, albo francuskiego clafoutis, czyli bardzo łatwa i szybka do zrobienia przekąska
Niedzielny kucharznaleśników): 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 duże jajko 2 łyżki oleju szczypta soli łyżka suszonego szczypiorku – opcjonalnie Na farsz: 700g ziemniaków 500g chudego twarogu 3 średnie cebule 4 łyżki oleju sól i pieprz do smaku Dodatkowo: śmietana do posmarowania po 2 plasterki sera żółtego na każdy naleśnik ziarna słonecznika – opcjonalnie Zaczynamy(...)cebulę i smażymy ją aż stanie się złocista – około 10-15 minut, na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Odstrawiamy. Do wystudzonych ziemniaków dodajemy rozkruszony widelcem twaróg, a także 3/4 podsmażonej cebuli oraz sporą porcję pieprzu i odrobinę soli. Wszystko razem dokładnie mieszamy do połączenia składników. Próbujemy i jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy do smaku. Robimy
Smaczna StronaPizza bez zagniatania, która robi się sama – idealna dla leniwych, ratunek dla tych, którzy nie mają wałka! Wystarczy połączyć suche i mokre składniki, zamieszać łyżką
Niedzielny kucharzwiosna też tak pędzi do lata? W odpowiedzi na Wasze prośby zamieszczam przepis na sernik tiramisu bez pieczenia. Niech smacznie zacznie się Wam letni czas! Renata Składniki 800 g twarogu z kubełka (użyłam Mazurskiego Smaku) 200 g mascarpone 1 maly kubeczek śmietanki 36% 1 szklanka cukru pudru (lub wg własnego uznania ) 2 żółtka 4,5 łyżeczki żelatyny 2 opakowania biszkoptów(...)24cm) wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy rozdrobnione ciasteczka. Polewamy je kilkoma łyżeczkami mocnej kawy. Wylepiamy dno. Można także połączyć ciasteczka ze stopionym masłem (1 łyżką). Tortownicę umieszczamy w lodówce. Twaróg przekładamy do misy miksera, dodajemy mascarpone, cukier, olejek waniliowy. Miksujemy na średnich obrotach. Dodajemy żółtka ze sparzonych wcześniej wrzątkiem jajek. Miksujemy do połączenia się składników. Teraz czas na likier. Cieniutką
Raj dla PodniebieniaDziś mamy dla Was patent na stir fry z żeberkami. Mały kulinarny przekręt wystarczy, aby metoda super szybkiego smażenia w 3 minuty sprawdziła się dla wieprzowiny
Niedzielny kucharzSałatka z kurczakiem, truskawkami, pomidorami i serem – owocowo-warzywne danie, które ma w sobie wszystkie zapachy i smaki wczesnego lata. Lekka a zarazem treściwa, delikatna
Niedzielny kucharz