truskawkowy - 4000 przepisów (strona:202/267)

Desery truskawka i gruszka. 191

Frużelina truskawkowa z lodami. Składniki. 500g truskawek 1/2 szklanki wody 3 łyżki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej lody Wykonanie. W rondlu podgrzewamy owoce z wodą i cukrem. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z łyżką wody i wlewamy do truskawek. Gotujemy, na małym ogniu, aż utworzy się klarowna galaretka. Frużelina powinna być półpłynna ,a owoce całe. W zależności od tego ,czy  owoce

Kulinarny karnet Christophera
Wykwintne sorbety - perski smakołyk. 180

więc sorbety dosyć szybko się rozpuszczają, podobnie jak lody. Jeżeli chcemy, to  do mieszaniny syropu z sokiem , możemy dodać  białko lekko roztrzepane, albo trochę rozpuszczonej żelatyny . Sorbet truskawkowy. Składniki: 0,5 kg truskawek świeżych lub mrożonych400ml wody mineralnej.6 łyżek cukru 3 łyżki soku z cytryny Wykonanie:Wszystkie składniki wrzucamy do blendera, dobrze też  sprawdza się mikser

Kulinarny karnet Christophera
Odwracany deser truskawkowo serowy. 163

resztę i na końcu odwracamy i spód jest wierzchem. Składniki . 30 dag truskawek 20dag jogurtu naturalnego 25 dag sera ricotta 4 łyżeczki żelatyny 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe 3 łyżki orzechów posiekanych Wykonanie. Truskawki oczyścić i pokroić. Część ułożyć dekoracyjnie na dnie. Galaretki rozpuścić w połowie wody niż podaje instrukcja. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Tężejącą

Kulinarny karnet Christophera
Naleśnikowe roladki z twarogiem i truskawkami. 186

naleśniki . Zwinąć w rulon i odstawić do lodówki przynajmniej na 3 h. Następnie pokroić w plastry. Truskawki na sos blendować  z cukrem i imbirem. Roladki podawać z sosem truskawkowym

Kulinarny karnet Christophera
Biało - czarne z owocami. 252

masła 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 łyżka śmietany 18% 5 łyżek dżemu z czarnej porzeczki 30 dag truskawek 1 łyżka kisielu truskawkowego-proszek 3 białka  3/4 szkl. cukru Wykonanie. Zagnieść mąkę z proszkiem, jajkami, masłem  i cukrami. Podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao i śmietanę i zagnieść. Wszystko

Kulinarny karnet Christophera
Klops drobiowy faszerowany papryką 887

naturalna galaretka. Farszem w tym przypadku jest duszona z cebulką czerwona papryka. Na blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany papryką (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 6 ćwiartek kurczaka 1 jajko 2 ząbki czosnku 1 bułka namoczona w mleku sól i pieprz czarny do smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Let's drink some smoothie! 157

najlepsza recepta? Smoothie!  Cóż lepszego może być od świeżych owoców zmiksowanych z jogurtem i lodem? W czasie upałów to prawdziwe zbawienie, a dodatkowo bomba witaminowa.  Truskawkowy klasyk Jagoda+malina+truskawka Wiśnia+jagoda Malina+nektarynka Wszystkie koktajle zostały przygotowane na bazie jogurtu naturalnego 0% tłuszczu i 0% cukru oraz lodu. Każdy z pewnością znajdzie swoją ulubioną wersję- możliwości

peanutbuttermonster
Everybody loves pancakes! 175

masłem orzechowym nie jest pyszne?! Poniżej kilka moich wariacji w dzisiejszym temacie. Zachęcam do eksperymentowania oraz odwiedzania mojego Instagramowego profilu;) Przepis bazowy na naleśniki + łyżka kakao; twaróg truskawkowy i truskawki Wersja z masłem orzechowym, dodatkowym sezamem, bananem i truskawkami Zupełny miks: twaróg truskawkowo-jagodowo-wiśniowy + śliwka, morela, truskawki, jagody, wiśnie

peanutbuttermonster
Galaretkowy deser "Wakacje nad Morzem Czerwonym" 136

Deser według pomysłu moich dzieci, które nie miogą już doczekać się wakacji :) Składniki:galaretka truskawkowa 1 sztwoda 1,5 szklankibudyń bananowy 1 sztmleko (krowie, sojowe lub ryżowe) 1,5 szklankiżelki i pianki do dekoracjiPrzygotowanie:Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklank gorącej wody, wlać na talerz lub płytką salaterkę. Ostudzić. Ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka, jeszcze ciepły wlać

głodny alergik
Galaretkowe lizaki i babeczki na mini przyjęcie :) 114

przyjęciu u alergika dziś mini cudeńka z galaretki ;) Składniki:galaretka truskawkowa 1 sztgalaretka cytrynowa 1 sztżelki i owoce (truskawki, borówki) do dekoracji Przygotowanie:Każdą z galaretek osobno rozpuścić  w 1 szklance gorącej wody (połowie ilości podanej w instrukcji na opakowaniu).Do kieliszków (ja użyłam plastikowych) włożyć żelki, drobne owoce typu borówki, poziomki lub kawałki truskawek. Zalać

głodny alergik
Sernik z kaszy jaglanej z truskawkami i galaretką (bez glutenu, mleka i jajek) 330

konsystencję nadaje mu zmiksowana na gładko kasza jaglana - najzdrowsza z kasz, skarb alergika ;) Składniki: kasza jaglana  1 szklanka  mleko (sojowe, ryżowe lub inne dozwolone) 3 szklanki galaretka truskawkowa 2 torebki żelatyna  2 łyżki cukier lub aromat waniliowy 1 torebka / kilka kropli cukier 2 łyżki woda 2 szklanki truskawki  około 1/2 kg herbatniki do wyłożenia tortownicy (niekoniecznie

głodny alergik
Tort Ambasador 163

gorzkiego kakao 7-10 dag dobrej gorzkiej czekolady 10 dag rodzynek 10 dag orzechów  1 puszka ananasów  Sprawdzone bakalie od www.skworcu.com.pl Dodatkowo : 2 galaretki pomarańczowe lub truskawkowe  1 puszka brzoskwiń  Z 600 ml mleka odlać szklankę, resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. W pozostałym mleku wymieszać budyń, żółtka i mąkę. Połączyć z wrzącym

Apetyczna babeczka
Szybkie ciasto z truskawkami 269

wody, odstawiamy do zastygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy i wykładamy na wystudzone ciasto. Dodatkowo na wierzch ciasta: 1/2 kg świeżych truskawek 1  galaretka truskawkowa 1/2 litra wody Truskawki przecinamy na połówki i układamy na masie śmietankowej. Galaretkę rozpuszczamy  i kiedy zacznie się ścinać wylewamy na wierzch ciasta. Odstawiamy do lodówki na godzinę przed

Apetyczna babeczka
Drożdżowe z truskawkami i kruszonką 135

Ciasto drożdżowe z owocami sezonowymi jest....co tu dużo mówić ... pyszne :), ciąg dalszy trwającego nadal sezonu truskawkowego :) Przepis podaję na dwie duże prostokątne blaszki: 1,2 kg mąki pszennej 25 dag cukru 1 i 1/2 szklanki mleka 15 dag masła lub dobrej margaryny 6 jaj 10 dag świeżych drożdży szczypta soli 1. Blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Masło roztapiamy

Apetyczna babeczka