truskawkowy - 4000 przepisów (strona:135/267)

Owsiane crumble z różą 176

się, dlaczego.  Po pierwsze jest to kolejny z przepisów, który robi się bardzo szybko i łatwo i nie wymaga on godzin przy "garach." Po drugie - mamy "wysoki" sezon truskawkowy, a nawet słyszałam już w sobotę na ryneczku - że kupuję jedne z ostatnich truskawek w tym roku. Hmmm ... Podobno sezon na nie już się kończy. Faktycznie, truskawki które kupiłam (pomimo

Garniec Magalie
Degustacyjna kolacja w restauracji BelEtage w Lublinie 171

Pasja Smaku Zakończyłyśmy oczywiście deserem, jakże by inaczej. Zapowiedziano nam, że deser nas zszokuje i tak też było ! Ogromna porcja bezy zapiekanej z lodami orzechowymi, z truskawkami macerowanymi w truskawkowym pudrze. O boszeeee... Nie podołała żadna z nas. I tu wielkie zaskoczenie, ja wielki łasuch spycham to danie na ostatnią pozycję w rankingu wszystkich dań z tej degustacji. Beza miała

kolorowotorcikowo
BISZKOPT Z KREMEM WANILIOWYM, GALARETKĄ I TRUSKAWKAMI 343

śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej w lodówce, najlepiej 12 h) 500 g mascarpone (dobrze schłodzonej w lodówce) 5 łyżek cukru pudru ziarenka z 1 laski wanilii DODATKOWO: 2 galaretki truskawkowe 500 ml wrzącej wody około 300-400 g truskawek listki melisy lub mięty do dekoracji PONCZ: 1/4 szklanki zimnej wody odrobina soku z cytryny cukier puder do smaku WYKONANIE: BISZKOPT

Słodko-Słony Świat Ilony
Restauracji BelEtage – degustacja 193

wrażenie. Sam deser... nie dziwie się obu panom, że chcieli zobaczyć nasze miny... gdyż prezentował się fantastycznie. Były to lody orzechowe zapieczone w bezie z truskawkami macerowanymi w pudrze truskawkowym. Genialny smak i prezentacja i uśmiech na naszych twarzach na jego widok mówił wszystko... lody wspaniałe, kremowe z dużymi kawałkami orzechów. beza z wierzchu i od spodu delikatnie chrupiąca

sierotka maRysia w kuchni
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką orzechową 121

Trza korzystać z sezonu truskawkowego ile się da...no i tak oto mamy drożdżówki z truskawkami i orzechową kruszonką..przepis gdzieś z netu..z moimi drobnymi zmianami. Owocowe szaleństwo trwa także u : Dagmary , Małgosi , Asy .. 500 g mąki  około 250 ml mleka  60 g margaryny 40 g drożdży  3 łyżki cukru  1 duże jajko

Moje domowe kucharzenie
Płatki ryżowe z bananem i truskawkami 186

banalne w przygotowaniu, że zastanawiałam się czy dodawać przepis, ale są jednocześnie tak smaczne, że szkoda, żebym się z Wami nie podzieliła tym pomysłem. Jedzcie, póki sezon truskawkowy trwa! :) Składniki: - 1/2 szklanki płatków ryżowych - 1,5 szklanki mleka roślinnego (lub wody) - u mnie 1/2 szklanki mleka kokosowego z puszki + 1 szklanka wody - 1 rozgnieciony banan - garść rozgniecionych truskawek Płatki gotujemy

Smakuje zdrowo
Delikatnie miętowe wodne lody z dodatkiem czereśni 104

zwolenniczką wszystkiego, co domowe. Zrobienie domowych lodów nie jest trudne i nie wymaga posiadania maszynek, jak to niektórzy myślą. W ubiegłym roku wielką popularnością cieszyły się moje domowe lody truskawkowe , które ja również bardzo lubię. Ich przygotowanie wymaga jednak troszkę więcej pracy niż lody, na które dzisiaj Was zapraszam. Wodne lody są chyba jeszcze większym polem dla wyobraźni

Codzienna kuchnia niecodzienna
Naturalne śniadanie dla biegaczy! Energia i zdrowie! 161

kokosowym z dodatkiem oleju kokosowego i szczypty soli. Posłodź do smaku ksylitolem. Truskawki z syropem różanym rozgniatam widelcem na gęsty sos. Ciepłą jaglankę wykładam na talerz, polewam obficie sosem truskawkowym, oprószam płatkami migdałów. Gotowe! Smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu

SMYKWKUCHNI
Warsztaty Kawa na Ławę czyli dużo kawy na śniadanie 172

trzymamy kawy w lodówce! Nie samą kawą człowiek żyje, tak więc płyn uzupełniły pyszne, ciepłe gofry z bitą śmietaną i truskawkami, kilka rodzajów znakomitych owocowych przetworów ( najlepsza galaretka truskawkowa z tymiankiem - mniam!) i dwa rodzaje focacci.  Polecam i kawę i warsztaty z Marco Ghia, mogłabym tak co tydzień :) Poniżej parę fotek - najlepiej jednak sprawdzić osobiście. Bardzo dziękuję za zaproszenie

Stare Gary
Shake truskawkowy 121

upalne dni, polecam przygotować mleczny koktajl. Shake truskawkowy to połączenie zimnego mleka, lodów i zmiksowanych truskawek. Taki koktajl warto udekorować ubitą, słodką śmietaną i kolorową posypką. Podawać od razu po przygotowaniu. Składniki na 2 porcje: 200 g obranych truskawek 1 szklanka zimnego mleka (250 ml) 150 g lodów, np. śmietankowych do dekoracji bita śmietana cukrowa posypka świeże truskawki Do kielicha

Ugotować
Trójkolorowy sernik na zimno z czekoladą i truskawkami 382

czekoladowa: 500 g serka twarogowego 125 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru pudru  Dodatkowo: truskawki (ok 400 g) 2 galaretki truskawkowe  Biszkopt: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Wsypać cukier i mieszać cały czas, aż otrzymamy lśniącą i gładką bezę. Następnie dodajemy żółtka. Na końcu wsypujemy partiami mąkę

My simple kitchen
Dżem z truskawek 3 dniowy 116

piwnicy. Dzieciom bardzo smakuje więc w tym roku też nie mogło go zabraknąć. Gęsty, słodki, świetny na kanapki i do wypieków. Ale trzeba pamiętać o częstym mieszaniu, bo dżem truskawkowy lubi się przypalać. truskawki (u mnie cały garnek 5 litrowy) 1 kg cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Truskawki umyć, odszypułkować, włożyć do garnka najlepiej z grubym dnem. Zagotować i gotować

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
owsianka z mlekiem truskawkowym 124

*składniki: ok. 55 g płatków owsianych 300 ml mleka 50 g truskawek miód do smaku dodatkowo: garstka orzechów parę truskawek wykonanie: Płatki owsiane zalewamy wieczorem 250

Domowy Smak Jedzenia
Dżem truskawkowy 127

Uwielbiam dżemy truskawkowe, ale nie zawsze mam czas na przygotowanie ich w tradycyjny sposób, więc zamiast smażenia wybieram gotowe zagęszczacze. Wykorzystuję je nie tylko do słodkich obiadów, ale także do kremów i ciast.   Składniki: 2 kg truskawek 2 opakowania konfitur-fix 1 kg cukru 1 cytryna Sposób przygotowania: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, a także nadpsute owoce. Kroimy na mniejsze

Kuchnia w czekoladzie
Kompot z truskawek i rabarbaru 128

Dziś przepis na pyszny i orzeźwiający kompot z soczyście czerwonych truskawek i kwaskowatego rabarbaru! :) Sezon truskawkowy już powoli dobiega końca, ale na blogu musiał pojawić się przepis na ten pyszny kompot. Jego intensywny kolor sprawia, że aż cieszy mi się buzia. Świetnie smakuje jako dodatek do obiadu lub drożdżowego placka. Pychotka! :) Kompot: 600 g truskawek (mogą być także mrożone

Cooking Monster