makiem, następnie wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 170 stopniach przez ok 30 min, aż strucla będzie miała złocisty kolor. Upieczone strucle posypujemy cukrem pudrem. W moim przepisie użyłam dżemu truskawkowego, ale uważam że lepiej nadziewać strucle marmoladą, ponieważ jest twarda i możemy jej nałożyć o wiele więcej
kulinarne odsłony patiproszku do pieczenia Krem: 1 litr mleka, 6 łyżek cukru, 1 budyń waniliowy, 1 cukier waniliowy, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżki mąki tortowej, 1/2 kostki margaryny Dodatkowo: powidła truskawkowe 20 dag orzechów 5 dag bakalii 3 galaretki malinowe Wykonanie: Ciasto miodowe Mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier puder przesiewamy na stolnicę. Dodajemy margarynę i siekamy nożem. Następnie dodajemy pozostałe
Podróż w kulinariaroku po raz pierwszy miała przygotować nadziewane kwiaty cukinii...?), cebulki i kilka gatunków (a może rodzajów ...?) chilli. Truskawki już dawno rozpleniły się aż w dwóch skrzynkach, rabarbar winny i truskawkowy (ten to będzie musiał mieć fantastyczny kolor!), mam nadzieję, wypełnią kolejną, a malusieńkie poziomki dopiero pokazują pierwsze listki. Wszystko jest tak ekscytujące, że aż dech mi zabiera. Jeśli choć
Pożeraczka, czyli raz adobrzedeser znają wszyscy. Chętnie jedzona także na śniadanie. W sezonie letnim może być truskawkowa, jagodowa, malinowa. Poza sezonem podana z masłem i cukrem lub płatkami migdałów i kokosem jest równie smaczna. Kasza manna najsmaczniejsza jest moim zdaniem przygotowana na mleku. Dzisiejszy przepis to powrót do czasów mojego dzieciństwa, gdzie jadłam taką kaszę posypaną cynamonem. Kasza manna na mleku
Moja smaczna kuchniaSkładniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 4 sztuki, dżem 400 ml/czekośliwka, cukier 2 łyżki, kisiel truskawkowy 1 opakowanie, cynamon 1 łyżeczka jabłka obrane ze skórki zetrzeć na tarce do ogórków do miski do jabłek dodać czekośliwkę, użyłam swoją domową z białą czekoladą , jest u mnie w przepisach "zobacz TUTAJ" wsypać cukier, cynamon, kisiel bez cukru i wszystko dobrze
W Mojej Kuchni Lubięjajeczkami, a i nam również spodobała się taka forma deseru. Jest on nieco pracochłonny, ale warto go zrobić, zwłaszcza przed świętami! kilka jajek 4 galaretki owocowe (np. cytrynowa, brzoskwiniowa, truskawkowa, agrestowa) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z jajek zrobić wydmuszki - szerszą część jajka rozbić delikatnie robiąc niewielki otworek, zawartość wylać do miseczki i zrobić np. jajecznicę. Skorupki dokładnie opłukać, a następnie zalać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesłodko. SKŁADNIKI 1 szkl. maślanki, 1 szkl. mąki tortowej Basia , 1 łyżka cukru, 1 jajko, 2 łyżki oleju, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: do podania dżem truskawkowy WYKONANIE Maślankę miksujemy z jajkiem i olejem, dodajemy resztę składników. Gofrownicę natłuszczamy (użyłam tłuszczu w sprayu ) i rozgrzewamy, nakładamy porcję ciasta, smażymy ok. 5 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami
słodki bratekJogurtowe placuszki Jogurtowe placuszki kakaowe Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Omleciki biszkoptowe z cukrem pudrem Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Omlet biszkoptowy z pomarańczą i miodem Pizza na podpłomyku z pesto z rucoli Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką i ostrą papryką Podpłomyki Podpłomyki z cukinią i czarnuszką
Moja smaczna kuchniamigdałami. Muffiny jogurtowe Babeczki jogurtowe są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy 1 jajko, 3 łyżki cukru,1 łyżka cukru wanilinowego oraz proszku do pieczenia, szklanka wybranego jogurtu (np. truskawkowego), szklanka mąki pszennej, 20 g masła (roztopionego). Całość łączymy i mieszamy. Po upieczeniu możemy muffiny polukrować. Pieczemy przez 20 minut w 180 C. Muffiny dyniowe Do stworzenia dyniowych babeczek potrzebujemy
WojnaNaSmaki.plZrobiłam z ich pomocą wspaniałe galaretki z wkładką owocową. Fantastyczne. Oczywiście zrobię też galaretę na słono niebawem. Też dzięki tym pojemniczkom będzie wyglądała czadowo Składniki: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka kiwi 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka żelatyny 200 ml śmietany 30% 3 truskawki 1 kiwi Galaretki przygotowałam według instrukcji na opakowaniu. Wystudziłam. Gdy były
MojaQchnia.plZapraszam... Składniki Ciasto: 400 g masła ja użyłam śmietankowe 4 szkl mąki pszennej 0,5 szkl jasnego piwa Do nadzienia: marmolada lub dżem ja użyłam powideł i dżemu truskawkowego kilka kostek gorzkiej czekolady Lukier: I. 3 łyżki cukru pudru 2-3 łyżki gorącej wody II. 3 łyżki cukru pudru plus 1 płaska łyżeczka kakao
Kubki smakunasionka chia bardzo dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na całą noc. Truskawki miksujemy z cukrem przy pomocy blendera. Do pucharków nakładamy pudding i polewamy go ostrożnie musem truskawkowym. Można udekorować listkami mięty lub melisy. Gotowe
Kulinarne InspiracjeGofry kokosowe z masłem orzechowym i dżemem truskawkowym słodzonym sokiem owocowym. Brzmi przesmacznie! Dodatek ciężkiej mąki kokosowej sprawił, że ciasto było bardzo gęste i trzeba było dolać więcej mleka. Gofry nie są tak puszyste, jak np. z mąki ryżowej czy jasnej orkiszowej, jednak smak wynagradza brak lekkości :) 1 szklanka mąki gryczanej 1 szklanka mąki kokosowej 3 szklanki mleka 2 jajka
Kucharzycaużyłam Łakotek kokosowych 168 g) 70 g roztopionego masła 250 g mascarpone 250 g białego sera na sernik 1 szklanka cukru 2 łyżki cukru waniliowego 2 galaretki truskawkowe 1 łyżka żelatyny 250 g śmietany 36 % Ciastka kruszę – można wrzucić je d miski i do skruszenia użyć tłuczka do ziemniaków. Dodaję masło. Mieszam. Układam równo masę na spód
MojaQchnia.plDesery przygotowałam na Walentynkowy wieczór, wyszły bardzo smaczne i wręcz się rozpływają w ustach. Składniki: 350 ml. śmietany 30% 300 gram twarogu mielonego 3 galaretki truskawkowe 2 opakowania herbatników 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 4 szklanki Sposób przygotowania: Galaretki rozpuszczamy w litrze gorącej wody, jedną część przelewamy na płaski talerz a pozostałą część przelewamy
Bajeczna Kuchnia