truskawkowe bez pieczenia - 2483 przepisów (strona:30/166)

Sernik na zimno z owocami 94

Sernik na zimno czyli pyszne ciasto bez pieczenia z owocami i galaretką. Bazą tego sernika są puszyste biszkopty, odrobinę namoczone w mleku, co sprawia iż są mięciutkie i nie kruszą się. Na biszkoptach znajduje się masa serowa , której podstawą jest biały ser połączony z serkiem kremowym, mlekiem i żelatyną. Ja do przygotowania masy serowej używam mleka, ponieważ sprawia(...)jeżynami. Smak galaretki najczęściej wybieram na podstawie użytych owoców. I tak, jeśli sięgam po wiśnie to wybieram galaretkę wiśniową, truskawki truskawkową, a brzoskwinie brzoskwiniową. Można oczywiście łącząc dowolne galaretki z dowolnymi owocami. Lubisz ciasta bez pieczenia ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Cytrynowiec bez pieczenia. Sernik na zimno The post Sernik na zimno z owocami

MeCooks
Pieczona pierś z kaczki podana z sosem truskawkowym 207

przygotowaniu. Pierś z kaczki najlepiej przyprawić dzień wcześniej lub z samego rana w dniu pieczenia, ponieważ musi się zamarynować.  Składniki na 2 porcje: 2 piersi z kaczki ze skórką (bez kości) 1 łyżka octu balsamicznego majeranek sól, pieprz sos truskawkowy 250 g truskawek bez szypułek 1/2 szklanki wody 3 płaskie łyżeczki miodu 1 łyżeczka octu balsamicznego(...)całość zalać tłuszczem z patelni. Piec około 15 minut (ja swoje kawałki piekłam 20 minut i muszę stwierdzić, że mięso zbyt mocno się upiekło, dlatego radzę Wam skrócić czas pieczenia o 5 minut).  Od lewej strony: pierś smażona od strony skórki, a następnie od strony mięsa W międzyczasie przygotować sos truskawkowy. Do garnuszka przełożyć umyte truskawki, zalać

Ugotować
Jogurtowy deserek z musem truskawkowym 181

Dzisiaj chłodniejszy dzień , ale na ten deser jest zawsze pora :) wspaniałe orzeźwienie i radośc z jedzenia zagwarantowana :) . Deserek prosty w wykonaniu , ale naprawdę pyszny na zakończenie

Słodkości i nie tylko
truskawkowa pianka z owocami i galaretką bez pieczenia + film krok po kroku 108

składniki : 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru – opcjonalnie 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 400 ml gorącej wody

Domowy Smak Jedzenia
Panna cotta z musem truskawkowym 330

Tego cuda  nigdy nie może zabraknąć na wielkanocym stole. Przygotowuję je  raz na rok, rozpoczynając jednocześnie serię deserów “al cucchiaio” –jedzonych  łyżeczką, zimnych, szybkich i bez pieczenia.   Ten deser przygotowuje się z dosłownie kilku składników: śmietany (i /lub mleka), cukru, wanilii i żelatyny. Ma niezwylke kremową strukturę  i delikatny śmietankowy smak. Jedyną sztuczką(...)nieziemska w smaku. Tym razem użyłam silikonowej formy o pojemności 1,4 lt. Oczywiście trzeba odpowiednio zmniejszyć proporcje w przypadku naczynia o mniejszej pojemności. Panna cotta z musem truskawkowym  Składniki na formę silikonową 1,4lt: 1 lt śmietany kremówki (30%) 400 ml pełnego mleka150 g cukru1/2 laski wanilii/ cukier z prawdziwą wanilią10 płatków żelatyny każdy

Mia Cucina Sofieta
Galaretka truskawkowa z musem czekoladowym 128

Mam dla Was przepis na pyszną galaretkę truskawkową 🍓 z moim ulubionym i sprawdzonym musem czekoladowym! 🍫 Mi się trochę warstwy wymieszały bo śpieszyłam się robić zdjęcia i

Czarnawisienka
Owsiane babeczki z kokosem 105

Mocno kokosowe, puszyste babeczki owsiane z dodatkiem musu truskawkowego.  Przygotowanie: 5 minut  Pieczenie: 15 minut Tak spojrzałam w archiwum bloga, że dawno nawet

zdrowo i aktywnie
Szybkie, tanie i smaczne ptasie mleczko 138

Gellwe bez namaczania) 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe mleko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać lekko ciepłą żelatynę i delikatnie utrzeć. Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić(...)łyżki żelatyny Gellwe bez namaczania 1 ½ szklanki gotowanej wody 1 galaretka truskawkowa Truskawki Sposób przygotowania Żelatynę rozpuścić w ½ szklanki gotowanej wody. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gotowanej wody. Truskawki umyć i przeciąć na połowę. Zsiadłe mleko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać lekko ciepłą żelatynę i delikatnie utrzeć. Wylać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić

Przepisy Babci
TRUSKAWKOWY SERNIK GOTOWANY – PRZEKŁADANY! 134

jajko L – 4 szt * cukier – 1 szkl * mleko – 0,5 szkl * budyń waniliowy bez cukru – 2 op MASA TRUSKAWKOWA: * truskawki – 300 g * śmietana 36%- 200 g * cukier puder – 3 łyżki * galaretka truskawkowa – 1 op DODATKOWO: * herbatniki kakaowe – 200 g * herbatniki zwykle – 200 g * kokos SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MASA SEROWA: Jajka roztrzepujemy(...)zagotowania. Dodajemy budynie rozpuszczone w w mleku, miksujemy uważając, by nie przypalić. MASA TRUSKAWKOWA: Zimną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Truskawki blindujemy, łączymy z ubitą śmietaną. Galaretkę rozpuszczamy w połowie wrzątku, odstawiamy do tężenia. Łączymy z masą truskawkową, chłodzimy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy połowę kakaowych herbatników. Wylewamy połowę masy serowej, przykrywamy resztą herbatników kakaowych. Wylewamy połowę masy

Ostra na Słodko
Truskawkowa chmurka 91

jednak wcześniej rozmrozić i odsączyć. Polecamy chmurkę z truskawkami o każdej porze roku. Truskawkowa chmurka – składniki Kruche ciasto: 100 g zimnego masła 100 g cukru 200 g mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Truskawkowa galaretka: 2 galaretki truskawkowe 500 ml gorącej wody 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) Krem z mascarpone(...)suchą blachę po pieczeniu ciasta wyłożyć papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć ubitą pianę, na wierzchu posypać płatkami migdałów. Bezę można także wyłożyć na papier do pieczenia, na którym narysowana jest wielkość formy od ciasta. Migdałową bezę wstawić do piekarnika nagrzanego do 110 o C (z termoobiegiem) , piec ok. 60 minut . Po upieczeniu bezę pozostawić do wystygnięcia

niecodziennikpary
Truskawkowy sernik na zimno 104

Składniki: –  ok. 230 g ciasteczek maślanych –  100 g roztopionego masła –  250 g serka mascarpone –  1 opakowanie galaretki truskawkowej

I LOVE LIFE
Lody śmietankowo-truskawkowe (bez jajek) 214

Dzisiaj jest bardzo szczęśliwy dzień, w związku z czym spędzam w kuchni sporo czasu, piekę bezowy torcik, a w zamrażalniku mrożą się śmietankowo-truskawkowe lody. Delikatnie słodko-kwaśne, kremowe, bardzo łatwe w przygotowaniu, bez dodatku surowych jajek i z niewielką ilością cukru. Pasują do nich wszystkie jagodowe, letnie owoce - już widzę je w połączeniu z malinami, jagodami, porzeczkami

Słodkie inspiracje
DESER W STYLU PANA COTTA 171

Dorwałam ostatnie truskawki w tym roku... I postanowiłam zrobić deser w stylu pana cotta oraz bułeczki drożdżowe z serem i truskawkami (przepis klik ). Inspiracją do przygotowania

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto z dżemem truskawkowym Łowicz i delikatną pianką 332

szklanka drobnego cukru 1 cukier waniliowy (całe opakowanie) 5 białek 2 opakowania po 40 g budyniu śmietankowego bez cukru  1/2 szklanki oleju (użyłam rzepakowego) DODATKOWO:  2 słoiki dżemu truskawkowego Łowicz Przygotowanie: Na stolnice przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i siekamy nożem do uzyskania konsystencji kruszonki. Następnie dodajemy żółtka oraz cukier i zagniatamy

Gotuj z Mąką
Biszkopt z kremem i truskawkami 109

Sezon truskawkowy w pełni, korzystajmy więc ze świeżych i pachnących truskawek. Dziś zapraszam na biszkopt przekładany kremem budyniowym i musem truskawkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Biszkopt z kremem i truskawkami Składniki Składniki na biszkopt: 6 jajek 0,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem: 500 ml mleka 2 opakowania budyniu(...)śmietankowego lub wanilinowego bez cukru 2 łyżki cukru lub cukier wanilinowy 250 g miękkiego masła 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki na mus truskawkowy: 600 g truskawek (świeże lub mrożone) 2 opakowania galaretki truskawkowej Instrukcje Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, pod koniec stopniowo dodajemy cukier, a następnie żółtka. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto

To co lubię - gotuję i polecam