Dziś coś słodkiego ale bez pieczenia. U nas truskawki o dziwo zamiast taniec drożeją, ale na deserek kupiłam. Bo przecież sezon truskawkowy jest tak krótki, że trzeba się nim cieszyć. A takie serniczki szybko znikają i nie trzeba odpalać piekarnika. Serniczek w towarzystwie New Hollis Platin Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniZapraszam na moją nową wariację na temat rabarbaru. Kakaowe ciasto biszkoptowe z masą rabarbarową zagęszczoną budyniem i truskawkową galaretką. Ciasto lekko kwaskowate, nie za słodkie, z pianką z bitej śmietany. Całość lekko waniliowa. Dla mnie ciacho przepyszne i bardzo polecam, a na samym końcu dodałam jeszcze zdjęcie mojego okazałego, pięknego rabarbaru:). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji(...)kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Masa rabarbarowa: 1200 – 1300g rabarbaru (po obraniu i pokrojeniu na kawałeczki powinien być 1kg) 160g cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego 32g 2 budynie śmietankowe lub waniliowe w proszku, bez cukru 1 galaretka truskawkowa Wierzch: 500g śmietanki kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru
Mała CukierenkaZapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wesołe ciasto truskawkowe z kokosem i advocaatem Składniki: Biszkopt: 6 dużych jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej 30g kakao bez cukru 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 80ml oleju Do nasączenia: 150ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru(...)750ml mleka 90g cukru 40g mąki pszennej 70g mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 150g wiórków kokosowych 250g masła w temperaturze pokojowej 300ml likieru advocaat w temperaturze pokojowej Krem truskawkowy: 200g mrożonych truskawek 2-3 łyżki wody 1 galaretka truskawkowa 330ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: trochę startej, gorzkiej czekolady do posypania
Mała Cukierenkaprzygotuj różyczki jabłkowe z plasterków jabłka, zawiniętych w słodkie i chrupiące ciasto. Podobnie jak w przypadku większości przepisów na ciasto francuskie, jabłkowe róże z ciasta francuskiego najlepsze w dniu pieczenia. Dlatego, moim zdaniem, znacznie lepszym pomysłem są różyczki jabłkowe z kruchego ciasta. Przepis na kruche ciasto znajdziesz m.in. w artykule babeczki z kremem budyniowym . Krojąc owoce na róże(...)łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy 24 foremki do pieczenia babeczek Pianka budyniowa 5 białek 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki oleju 2 budynie po 40 g bez cukru np. waniliowe lub śmietankowe lub truskawkowe Nadzienie: 4 jabłka 600 ml tłoczonego soku jabłkowego
Cztery FajeryPlacek bez pieczenia na spodzie z cukrowych biszkoptów. Mus ze zmiksowanych owoców i brzoskwiniowe ptasie mleczko z kawałkami owoców. Musowe ciasto na biszkoptowym spodzie. Drukuj Pianka na biszkoptach – ptasie mleczko 5 od 2 osób Autor: Pawel Clad Danie: Deser Trudność: Łatwe Porcje(...)kawałków Przygotowanie 1 godz. Chłodzenie 3 godz. Kalorie 260 kcal Placek na biszkoptach bez pieczenia, z galaretką z musem owocowym i pianką brzoskwiniową – ptasim mleczkiem. Składniki: 200 g biszkoptów z cukrową skorupką lady fingers 1 galaretka truskawkowa 2 galaretki pomarańczowe lub brzoskwiniowe 500 ml wrzącej wody 300 ml schłodzonej śmietanki deserowej 30 % 200 g truskawek
ProstePesto.plproszku do pieczenia Krem: 1 szklanka mleka 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 150 gram masła 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Masa truskawkowa: 0,5 kg truskawek ( mogą być mrożone ) 2 galaretki truskawkowe Masa śmietanowa: 330 ml. śmietany kremówki 30% 1 galaretka truskawkowa Dodatkowo: 0,5 paczki okrągłych biszkoptów tabliczka gorzkiej czekolady posypka cukrowa Sposób przygotowania(...)Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej. Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do formy (25x34cm.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 min. w temperaturze 180 stopni. Biszkopt ciemny pieczemy tak samo, tylko dodajemy kakao. Z mleka odlewamy 1/3 szklanki, wsypujemy
Bajeczna Kuchniapracochłonne jakby się mogło wydawać. Ciasto biedronka Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i bardzo efektowne ciasto z kremem owocowym, puszystym biszkoptem i galaretką. Król lew – przepyszne ciasto bez pieczenia! Przepis tutaj (KLIK) Pyszny i chrupiący przekładaniec pełen batonika Lion. Karmelowo – śmietankowe ciasto z czekoladą, któremu ciężko się oprzeć. Polecam! Seromak Przepis tutaj (KLIK) Seromakwiec, seromak albo(...)wykonanie idzie dość szybko i sprawnie. Polecam! Snikers bez pieczenia Przepis tutaj (KLIK) Wspaniałe warstwowe ciasto z orzechami, kajmakiem oraz masą budyniową. Łatwe w wykonaniu i nie wymagające pieczenia. Dwie warstwy słonych krakersów rewelacyjnie przełamują słodycz budyniu i kajmaku. Mega smaczny deser. Polecam! Truskawkowa mgiełka Przepis tutaj (KLIK) Delikatna jak mgiełka masa truskawkowa na biszkopcie
Blog z ApetytemDodatkowo: 1/3 słoiczka dżemu malinowego lub truskawkowego Pokruszone bezy do ozdoby *Usztywniacz najlepiej użyć, jeśli chcemy, by masa szybciej stężała, np. kiedy chcemy podać ciasto za 2-3 godz. W innym wypadku jest on zbędny, gdyż mascarpone powinno wystarczająco usztywnić masę. Przygotowanie: Biszkopt: Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrami(...)pieczenia i bardzo delikatnie wmieszać, by masa pozostała puszysta. Przelać do tortownicy i piec ok. 25 min w temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier do pieczenia i pozostawić do ostudzenia. Po wystudzeniu przekroić na 2 części. Na jednej z części, po wewnętrznej stronie, rozsmarować dżem truskawkowy lub malinowy
My sweet a lifeamerykańskich (lub innych owoców)3/4 opakowania galaretki (przygotowane 3 z 4 porcji na które starcza opakowanie) - użyłam galaretki truskawkowej WiniaryPrzygotowanie:1. Twaróg łączymy z serkiem homogenizowanym, dodajemy kaszy manny, żółtka, cukry, proszek do pieczenia i blendujemy (żeby twaróg był bez grudek).2. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą następnie dodajemy do masy twarogowej. Całość łączymy za pomocą łyżki
Malowane smakiemTorcik z ciasta francuskiego przełożony bitą śmietaną oraz frużeliną truskawkową. Wychodzi delikatny w smaku i lekki jak chmurka, choć dość kaloryczny. Ciasto smakuje fantastycznie i nie
Kuchnia MagdaLenyIdealne danie na upalne, gorące, letnie dni, kiedy sezon truskawkowy nadal trwa. Puszyste i wilgotne placuszki, których nie odmówi chyba nikt! Placuszki smakują idealnie zarówno na
Calzonella.comDziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik truskawkowy. Sernik ten to istny kusiciel. Zachwyca smakiem i barwami. Nie można koło niego przejść obojętnie. Truskawkowy kusiciel
Pani domowaLato to idealna pora na Serniki na zimno! Truskawkowe , brzoskwiniowe , a nawet miętowe – wszystkie uwielbiam! Dziś mam dla Was przepis na wersję kokosową! Kokosowy sernik
Ostra na SłodkoCiasto z truskawkami chodziło za mną odkąd pojawił się truskawkowy sezon. Ostatnio jednak mniej czasu spędzam w kuchni, więc zamiast ciastem zajadałam się po prostu truskawkami
Smakuje zdrowoTorcik przygotowałam na swoje urodziny. Jest bardzo delikatny. Mus truskawkowy i czekoladowy cudownie rozpływają się w ustach. Rodzince smakował, mam nadzieję, że i Wam posmakuje. Torcik
Smakołyki Asi