słodycz pochodzącą z banana, ale jeśli chcesz, to możesz dosłodzić je dowolnym syropem lub cukrem. Ja jednak wolałem takie, bo to po prostu zdrowsza opcja. Polecam racuszki serwowane z truskawkami i syropem klonowym. Pycha! Artykuł Racuchy z bananami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanKolejna letnia, kolorowa propozycja sałatkowa. Soczysta, bardzo orzeźwiająca, idealna na upalne dni. Jeżeli lubicie sałatki z owocowym akcentem, zapraszam również po przepis na SAŁATKĘ Z TRUSKAWKAMI, SAŁATKĘ Z POMARŃCZĄ oraz SAŁATKĘ Z GRUSZKĄ Składniki (2 porcje): Sałatka: 1 plaster (300 g) arbuza bez pestek 2 garści rukoli 1/2 ogórka 1/4 czerwonej cebuli 10 czarnych oliwek 1 plaster (80 g) sera
Fitsweet.meSkładniki: Spód: 150 g mąki 100 g zimnego masła 50 g cukru 1 żółtko Krem: 50 g miękkiego masła 250 g mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 1/2 mango garść truskawek 2 łyżki nasion owocu granata (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło kroimy nożem na drobne kawałki, zagniatamy razem z cukrem, żółtkiem i mąką. Należy pamiętać, że ciasta kruchego nie należy zbyt długo
Delusional Trinewanilią szczypta soli 100 g masła (w temperaturze pokojowej, pokrojone w małą kostkę) 2-3 łyżki cukru perlistego olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy dowolne dodatki (u mnie mleczko kokosowe, truskawki i puder z buraka) Mleko podgrzewamy do temperatury około 40 stopni i rozpuszczamy w nim drożdże. Pozostałe składniki mieszamy w dzieży miksera, po czym dodajemy mleko z drożdżami i zagniatamy
Mienta blogpszennej 3 łyżki cukru trzcinowego 1 szklanka płatków kukurydzianych Corn Flakes kakao i miód #Lubella Szczypta soli Dodatkowo: ½ jabłka 1 mała gruszka 1 nektarynka 1 banan ½ kiwi 3 truskawki 3 łyżki pokrojonego w kostkę arbuza 150ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru + do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier
Kuchnia w czekoladzieswoich wafelków dodałam jeszcze zielone winogrona, bo akurat miałam je pod ręką. Myślę też, że gdyby zieloną galaretkę zamienić na czerwoną, można by też wykorzystać świeże maliny czy cząstki truskawek:) 2 suche wafle/andruty 2 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 400 ml gęstego jogurtu greckiego małe, bezpestkowe zielone winogrona (ilość wg uznania) Galaretkę cytrynową rozpuszczamy
Smaki Na TalerzuPuszyste placuszki, czyli pancakes mięciutkie, a dzięki dodatkowi wiórków kokosowych- smakujące kokosem, będą pyszną gratką dla wielbicieli kokosowych smaków 😋 Zdradzę Wam, że podane z truskawkami i śmietanką kokosową smakują wręcz nieziemsko! 😋 * mąka pszenna- 2 szklanki * mleko- 1 i 2/3 szklanki * wiórki kokosowe- 1/2 szklanki * jajka- 2 szt. * cukier trzcinowy- 2 czubate łyżki * roztopione masło klarowane- 2 łyżeczki * proszek do pieczenia
Kraina Miodem Płynącastraganach młode lato w pełni! W skrzynkach handlarzy piętrzą się truskawki, botwinka, czasami ostatki rabarbaru, rzodkiewki, młoda marchewka. Zapach typowy dla lata na rynku, bardzo, bardzo warzywny! :D Zdarza się, że kiedy kupujemy rzodkiewki, czy marchewkę, sprzedający odrywają natki, a zupełnie niepotrzebnie, bo te marchewkowe, kalafiorowe i rzodkiewkowe zielone końcówki są pełne smaku i witamin :) Dodatkowo zyskujemy więcej produktu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚlimaczki z burakiem O ile ślimaczki z truskawkami , które ostatnio robiłem, to propozycja typowo deserowa, to dzisiejsze są na wytrawnie. Ślimaczki z burakiem to świetna opcja na śniadanie – taka gotowa bułeczka. Wystarczy, że wieczorem je zrobicie, a rano nie będziecie się już przejmowali „co u diaska zrobić na śniadanie…? Zęby nie umyte, a mam 5 minut
Blendmandzisiejszej wyprawie na targ, upolowałam kilka eko produktów. Botwinkę, jarmuż, rzodkiewkę, pietruszkę, soczyste pomidorki i trochę mniej eko ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i morelą z kruszonką Dzisiaj za radą jednego sprzedawcy powstały pyszne placuszki z jarmużu, proste w przygotowaniu - gorąco polecam, smakują rewelacyjnie! Składniki (8 placków): 2 szklanki posiekanego drobno jarmużu pół pora 4 jajka (L) 1/3 szklanki śmietanki
coolinarnyłyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Masa: - 4 żołtka - 2 łyżeczki ksylitolu - szklanka (250ml) kremu kokosowego (oddzielonego ze schłodzonego mleczka) - 1 laska wanilii Dodatkowo: - ulubione świeże owoce (u mnie truskawki, maliny i borówki) - czekolada (do stopienia jako polewa)- nie trzeba Uwaga: Bezę przygotowujemy dzień wcześniej, aby miała czas na wysuszenie Do dokładnie oddzielonych białek (bez grama żółtka) dodajemy szczyptę soli
Smaczne Zdrowecukru wanilinowego, niepełna szklanka wody gazowanej, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Bita śmietana: 400 g śmietany 30%, cukier puder. Owoce: kiwi, 125 g borówek, 10-15 truskawek. Przygotowanie: Żółtka oddzielam od białka. Białka ubijam na sztywno z odrobiną soli. Żółtka mieszam z cukrem i cukrem wanilinowym w osobnym naczyniu, po czym dodaję olej i wodę, miksuję. Mieszam
JejKuchnianaczynia z pokrywką. Przechowuj w lodówce do dwóch tygodni. Do czego używacie masło orzechowe? Uwielbiam smarować nim kanapki, dodawać do owsianki i gęstych koktajli. Kanapka posmarowana orzechowym masłem z truskawkami lub borówkami to przepyszne i zdrowe śniadanie. The post Domowe masło orzechowe z nasionami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniawiem czy jest miesiąc, który może konkurować z czerwcem pod względem moich ulubionych świeżych produktów ;) Są jeszcze szaragi, są truskawki, moje ukochane czereśnie, zielony groszek, rabarbar, a pod koniec miesiąca powinien pojawić się bób i można by tak wymieniać dalej. Jest też oczywiście botwinka i koniecznie trzeba z niej zrobić coś pysznego ;) Przedstawiam Wam dziś zupkę, którą zrobicie
Quinoa Raz!theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Mamy czerwiec i zaczął się sezon na truskawki. A u Nas dzisiaj na przekór, no może nie na przekór a za namową młodszego syna i promocyjna cena skłoniła mnie do przygotowania tego pysznego deseru jakim są banany
W garach u Gosi